Septiņvietīgais Ford Explorer Plug-in hibrīds ierodas Eiropā (+ VIDEO) 3

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 20.septembris 2019 11:49

Ford atklājis pieteikšanos septiņvietīgajam Ford Explorer Plug-in Hybrid, kas Vācijas tirgū maksās, sākot no 74 000 eiro.

Ford krosoveru gammas flagmanis sasniedzis savu sesto paaudzi, taču Eiropas tirgū tas tiek piedāvāts pirmoreiz. Pilnpiedziņas automašīna ir 5,05 m gara un 2,28 m plata, bet salons var uzņemt septiņus braucējus. Motortelpā atrodas hibrīdiekārta ar kopējo jaudu 457 Zs (825 Nm). Pie strāvas pieslēdzamais modelis 48 kilometrus var nobraukt elektriskā režīmā.

Vācijas tirgū Ford Explorer sākotnēji būs pieejams tikai PHEV hibrīdversijā un ST-Line aprīkojuma komplektācijā. Vēlāk kļūs pieejamas citas komplektācijas un versija ar 363 Zs 3,0 litru V6 benzīna motoru.

PHEV hibrīds Vācijas tirgū maksās vismaz 74 000 eiro. Ražotājs informācija liecina, ka 100 km/h šāda automašīna sasniedz sešās sekundēs, maksimālais ātrums ir 230 km/h, bet vidējais degvielas patēriņš – 2,9 litri uz 100 km.

Vadītāja rīcībā ir 12,3 collu mērinstrumentu panelis, četras programmas, kas ļauj kontrolēt un mainīt strāvas patēriņu, septiņi braukšanas režīmi, kas izmaina piekares, motora un 10-pakāpju pārnesumkārbas darbību, ļaujot izvēlēties piemērotāko attiecīgajiem laika vai braukšanas apstākļiem, tostarp tad, kad automašīna ir piekrauta vai velk piekabi.  

Jau bāzes aprīkojumā būs automātiskā divu zonu klimatkontrole, ādas salons, apsildāma stūre, 10 pozīcijās elektriski regulējami, apsildāmi un ventilējami sēdekļi, elektriski vadāms panorāmas jumts un aktīvā trokšņu slāpēšanas sistēma.

Aizmugures sēdeklis ir apsildāms un pārbīdāms, abi pēdējie – elektriski paceļami vai nolaižami. Maksimālā kravas telpa – 2274 litri. Automobilis aprīkots ar 780 vatu B & O audio sistēmu un WLAN-Hotspot tehnoloģiju, kas ļauj pieslēgt pie interneta līdz 10 iekārtām. Komplektā arī aktīvais parkošanās palīgs, kruīzkontrole ar sastrēgumu asistentu, 360 grādu apkārtskata kameras un aklā leņķa uzraugs ar brīdinājumu par šķēršļiem, izbraucot no stāvvietas atpakaļgaitā.

ASV Explorer ir ļoti pieprasīts modelis un pat pirms paaudžu maiņas Ford pērn izdevās realizēt 260 000 eksemplāru.

Foto: Publicitātes attēls

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Janeks90 20.septembris 2019 23:14
1 1 Atbildēt

2,9l/100km? Priekš tādas jaudas un motora tilpuma izklausās kā zinātniskā fantastika, bet testa nolūkā ar pilnu bateriju gan jau ka pirmos 100km var nobraukt ar tik mazu patēriņu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 

VUGD saņem pirmās no kopumā 58 Scania ugunsdzēsības autocisternām (+ FOTO) 5

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGS) saņēmis pirmos 11 no 58 specializētajiem transportlīdzekļiem – ugunsdzēsības autocisternas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti