Vācu lidojošais taksometrs noslēdz pirmo testu fāzi (+ VIDEO)

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 23.oktobris 2019 5:46

Vācu jaunuzņēmums Lilium pabeidzis darbu pie elektriskā lidojošā taksometra Lilium Jet pirmās testu fāzes. Uzbūvēta arī pirmā ražošanas rūpnīca.

Vācu kompānija Lilium ziņo par sekmīgu sava projekta Lilium Jet attīstību. Darbs pie lidojošā taksometra pirmā attīstības etapa ilga sešus mēnešus un šajā laika posmā Jet „iemācījās” pacelties un nolaisties vertikāli, kā arī lidot horizontāli ar ātrumu līdz 100 km/h.

Lilium Jet apgādāts ar 36 elektromotoriem, kas attīsta kopējo jaudu 2000 Zs. Maksimālais spēks nepieciešams paceļoties un nolaižoties, bet lidojot horizontāli, no maksimālās jaudas tiek izmantoti tikai 10 procenti. Lilium Jet unikalitāte ir spēja pacelties vertikāli un lidot horizontāli līdz pat 300 km, kas dod tam priekšrocības attiecībā pret citiem konkurentiem.

Otrajā testu fāzē Lilium pārbaudīs lidaparāta spējas izturēt slodzes lielākos ātrumos līdz pat 300 km/h. Plānots, ka Lilium Jet kļūs par ātrāko eVTOL (pilnībā elektrisks lidaparāts ar vertikālo pacelšanās/nolaišanās iespēju) lidaparātu pasaulē.  

Vācieši ir stingri pārliecināti par sava projekta veiksmi, tādēļ Minhenes tuvumā jau uzbūvēta 3000 kvadrātmetru liela ražošanas rūpnīca. Otra un vēl lielāka rūpnīca taps drīzumā, lai uz 2025.gadu abi uzņēmumi varētu saražot vairākus simtus šādu lidaparātu gadā.

Pašlaik Lilium nodarbina 350 strādājošo un vēl 150 vakances ir pieejamas.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti