Bloodhound sauszemes raķete sasniedz 800 km/h (+ VIDEO) 2

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 7.novembris 2019 6:55

Paātrinoties līdz gandrīz 800 km/h, Land Speed Record (LSR) komanda sasniegusi nākamo pakāpi ceļā uz galveno mērķi – 1287 km/h.

LSR komanda veikusi kārtējo izmēģinājumu Dienvidāfrikas Kalahari tuksnesī. Šoreiz Bloodhound sauszemes raķete paātrinājusies līdz 500 jūdzēm stundā (790 km/h), bet 2020.gadā komanda cer sasniegt 800 jūdzes stundā (1287 km/h), kas būtu absolūtais ātruma rekords sauszemes transportlīdzekļiem.

Šis brauciens bija sestais mēģinājums, ko LSR komanda pēdējā laikā veikusi Kalahari tuksnesī. Iepriekš vairāki simti vietējo iedzīvotāju septiņu gadu laikā ar rokām attīrīja milzīgu Hakskenpanas sālsezera teritoriju,  nolasot vairāk nekā 16 tūkstošus tonnu akmeņu, lai izveidotu 20 kilometru garu taisni.

6,4 tonnas smago Bloodhound LSR uz priekšu dzen Rolls-Royce reaktīvais dzinējs no Eurofighter Typhoon iznīcinātāja, bet degvielas sūkņa lomu pilda Jaguar F-Type R astoņu cilindru motors. Kopējais zirgspēku skaits – vairāk nekā 135 000.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Conqueror 8.novembris 2019 2:59
2 0 Atbildēt

Bļāviens - degvielas sūknis - jaguar f-type V8 5l motors

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO)

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 5

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti