Inscenētās avārijas - ceļojošies krāpnieki no Krievijas uzdarbojušies arī Latvijā un Igaunijā 9

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 18.decembris 2019 16:38

Apdrošināšanas kompānijas "Vienna Insurance Group" krāpniecības izmeklētāji Igaunijā konstatējuši Krievijas pilsoņu grupu, kas inscenējusi ceļu satiksmes negadījumus galvenokārt apļveida krustojumos Latvijā un Igaunijā, lai pieprasītu naudu no vietējiem apdrošinātājiem.

Desmit cilvēku grupējums krāpnieciskās darbības veicis kopš 2018.gada ar mērķi Latvijā un Igaunijā izkrāpt apdrošināšanas kompensācijas. 

Igaunijas "Vienna Insurance Group" krāpniecības novēršanas un izmeklēšanas nodaļas vadītājs Janeks Ļakins sacīja, ka visi tādi ceļu satiksmes negadījumi notikuši, mainot braukšanas joslu uz ceļa vai apļveida krustojumos, un krāpnieki tos izraisījuši apzināti.

"Krāpnieki no Krievijas izvēlējās vietas, kur ir viegli izmantot autobraucēju neuzmanību un kļūdas. Tādu negadījumu inscenēšanai tika izmantotas tikai jaudīgas un dārgas luksusa automašīnas," skaidroja kompānijas pārstāvis, norādot, ka tādu automobiļu vadītāji apzināti meklēja autovadītājus, kuriem izbraukt priekšā krustojumā vai joslas maiņas brīdī. 

"Balstoties uz zaudējumu nodarīšanas lietu procesā savāktajiem pierādījumiem, par negadījumu izraisīšanu apsūdzētajām pusēm bija praktiski neiespējami izvairīties no sadursmes," viņš piebilda. 

Līdz šim ir identificēti pieci tādi gadījumi Tallinas apļveida krustojumos. 

Starptautiskā sadarbībā un sadarbībā ar citiem apdrošinātājiem izdevies atklāt desmit apdrošināšanas gadījumus, kas saistīti ar līdzīgiem apstākļiem. Katrā no šiem gadījumiem pieprasītā kompensācija bija vidēji 15 000 eiro apmērā, kuru krāpnieki centās saņemt, izdarot spiedienu uz prasību izskatītājiem un zvanu centra darbiniekiem.

"Apkopotās informācijas analīze atklāja, ka automašīnas tajā pašā vietā jau iepriekš bija bojātas un tika mēģināts slēpt šos bojājumus ar jaunās sadursmes izraisītajām sekām. Lietu risināšanas gaitā tika atklāts, ka negadījumos iesaistītās automašīnas bija izmantotas līdzīgos negadījumos arī ārpus Igaunijas. Turklāt bija norādes uz apdrošinātājiem iesniegto dokumentu viltošanu un to, ka ir mainīti negadījumu norises datumi, lai saņemtu apdrošināšanas kompensāciju," klāstīja "Vienna Insurance Group" pārstāvis. 

Ļakins uzsvēra, ka pieredzējušiem apdrošināšanas izmeklētājiem ir plašs kontaktu tīkls un viņi ātri spēj atklāt pat vismazākos melus.

Viņš arī aicināja visus ceļu satiksmes negadījumos iesaistītos pēc iespējas precīzāk reģistrēt visus negadījuma apstākļus, tostarp nofotografēt automašīnas, negadījumā iesaistītās personas, kā arī citu autobraucēju uzrādītos dokumentus. Tāpat ir svarīgi saglabāt visu iesaistīto autovadītāju un pasažieru kontaktinformāciju.

Igaunijas kriminālkodekss paredz, ka par apdrošināšanas krāpniecību var piespriest līdz pieciem gadiem ilgu cietumsodu.

 

 
9 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Nja 18.decembris 2019 19:47
5 1 Atbildēt

Te nav runa kurš bija vainīgs avārijā. Fakts, ka tīši izraisa avārijas, slēpj iepriekšējus negadījumus utt jau ir pavisam cita lieta. Daudzi jau ar lielas, pateikšu kasko, ka sieva garāžā sasita un no dtāvvietas braucu prom, kas arī, pēc būtības ir krāpšana.

Vernons 18.decembris 2019 18:58
3 11 Atbildēt

"Pļurkt" palūkojies spogulī! Tas ir tas moments, kuru ir izveidojuši ceļu policisti un par kuru Tu celies un krīti! Lēnām bet neatlaidīgi iesim pareizā virzienā.

Katram ar savu rīcību bija, ir un būs jāgarantē drošība!

Vernons 18.decembris 2019 20:14
3 2 Atbildēt

Un te ir divi momenti, vai raksta Saskaņoto paziņojumu, vai sauc policiju un to "apstiprina" ar policijas protokolu! Kaut kur internetā klīst viens džeks bija izraisījis pāri par 400 sadursmēm! Tā teikt pakaļā ieskrēja, līdz pašu iesēdināja.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti