Porsche 911 saime papildinās ar Targa modeli (+ VIDEO)

 

Foto: Publicitātes attēls

Porsche | 18.maijs 2020 8:13

Porsche pabeidz sporta automobiļu trijotni tieši laikā uz vasaras sākumu: pēc kupejas un kabrioleta tagad ar pilnpiedziņas modeļiem 911 Targa 4 un 911 Targa 4S debitē jaunās 911 paaudzes trešais virsbūves variants.

argas atšķirīgā iezīme joprojām ir inovatīvā, pilnīgi automātiskā jumta sistēma, un, tāpat kā 1965. gada leģendārajam Targas sākuma modelim, tam ir raksturīgs plats drošības loks, noņemams jumta posms virs priekšējiem sēdekļiem un panorāmas aizmugures logs. Jumtu var ērti noņemt un uzlikt nieka 19 sekundēs.

To darbina trīslitru, sešcilindru opozītmotors ar diviem turbokompresoriem: tagad 911 Targa 4 nodrošina 283 kW (385 ZS) jaudu un apvienojumā ar papildaprīkojuma Sport Chrono pakotni paātrinās no nulles līdz 100 km/h tikai 4,2 sekundēs — par desmitdaļu ātrāk nekā iepriekš. 911 Targa 4S motora jauda ir 331 kW (450 ZS), un 100 km/h atzīmi tādos pašos apstākļos tas sasniedz tikai 3,6 sekundēs — par četrām desmitdaļām ātrāk nekā priekštecis. 911 Targa 4 maksimālais ātrums ir 289 km/h (par 2 km/h vairāk), savukārt 4S maksimālais ātrums ir 304 km/h (par 3 km/h vairāk).

Lai sniegtu maksimālu braukšanas prieku, abiem sporta automobiļiem standartaprīkojumā ir uzstādīta astoņpakāpju divsajūgu pārnesumkārba (PDK) un intelektiskā pilnpiedziņa Porsche vilkmes kontroles sistēma (PTM). Savukārt automobili 911 Targa 4S var pasūtīt ar jaunizstrādāto septiņpakāpju manuālo pārnesumkārbu, ar kuru kopā ir iekļauta arī Sport Chrono pakotne. Turklāt ir integrēta jauna tehnoloģija, kas paplašina abu 911 modeļu iespēju klāstu, un pirmo reizi ir pieejama Porsche InnoDrive, kas ietver adaptīvo kruīzkontroli. Izmantojot uzlaboto funkciju Smartlift, var ieprogrammēt ikdienas braukšanai piemērotu paaugstinātu klīrensu. Papildaprīkojuma sarakstu papildina plašs Porsche Tequipment klāsts un jaunas Porsche Exclusive Manufaktur personalizācijas iespējas. Porsche vēl plašāk demonstrēs tradicionālo stila elementu, nenovecojošās konstrukcijas un vismodernāko tehnoloģiju apvienojumu 911 Targa speciālizlaidumā, kas debitēs maija vidū.

Efektīvs divturbīnu opozītmotors
Tāpat kā 911 Carrera modeļi, arī abi 911 Targa varianti ir ieguvuši jaudas palielinājumu, ko nodrošina trīslitru, sešcilindru opozītmotori ar turbopūti. Tādējādi ir sasniegts gan veiktspējas, gan ikdienas lietojamības pieaugums. 911 Targa 4 motors ar 6500 apgr./min nodrošina 283 kW (385 ZS) jaudu, kas ir par 11 kW (15 ZS) vairāk nekā priekštecim. 450 ņūtonmetru maksimālais griezes moments tiek nodrošināts plašā motora apgriezienu diapazonā no 1950 līdz 5000 apgr./min. Ar 331 kW (450 ZS) 911 Targa 4S nodrošina par 22 kW (30 ZS) lielāku jaudu nekā priekštecim un sasniedz 530 Nm maksimālo griezes momentu (par 30 Nm vairāk) no 2300 līdz 5000 apgr./min diapazonā.

Optimizēta pilnpiedziņa, kas nodrošina labāku vilci
Jauno pilnpiedziņas modeļu uzlabotā veiktspēja iet roku rokā ar priekšējās ass piedziņas tālāku izstrādi. Sajūgu un diferenciāļa bloku dzesē ūdens, un ar pastiprinātiem sajūga diskiem tiek panākta lielāka izturība un vestspēja. Sajūga palielinātais iedarbināšanas moments uzlabo iestatīšanas precizitāti un papildu priekšējās ass piedziņas darbību. Kopumā uzlabotā priekšējās ass piedziņa ar PTM (Porsche vilkmes kontroles sistēmu) sekmē vēl labāku vilci visos ceļa apstākļos.

Tālāk pilnveidota šasija, kas sniedz lielāku komfortu un drošību
911 Targa jauno modeļu standartaprīkojumā ir iekļauta elektroniski vadāmā maināmas amortizācijas sistēma PASM (Porsche aktīvā piekares vadības sistēma). Šai sistēmai, kas no braukšanas komforta un vadāmības viedokļa automātiski pielāgo amortizācijas raksturlielumus katrai braukšanas situācijai, ir divas manuāli regulējamas shēmas: „Normal” un „Sport”. Porsche griezes momenta vektorizācija Plus (PTV Plus), kas ietver elektronisku aizmugurējā diferenciāļa bloķētāju ar pilnīgi maināmu griezes momenta sadalījumu, ir pievienota Targa 4S standartaprīkojumam un pieejama Targa 4 papildaprīkojumā. Tāpat kā citiem Porsche 911 astotās paaudzes variantiem, arī Targa modeļu standartaprīkojumā ir iekļauts režīms Porsche Wet. Priekšējo riteņu arkās uzstādītie sensori spēj noteikt ūdeni uz ceļa virsmas un, ja tiek uztverts ievērojams daudzums ūdens, signāls kontrolpultī iesaka autovadītājam manuāli pārslēgties režīmā Wet. Tad piedziņas reakcija tiek pielāgota apstākļiem, lai garantētu maksimālu braukšanas stabilitāti.

911 Targa 4 braukšanas dinamikas organizācija ietver 235/40 ZR riepas uz 19 collu vieglmetāla diskiem priekšējai asij un 295/35 ZR riepas uz 20 collu diskiem aizmugurējai asij. Modeļa 4S standartaprīkojumā ir 245/35 ZR riepas uz 20 collu diskiem priekšā un 305/30 ZR riepas uz 21 collas diskiem aizmugurē. Par Targa 4 palēnināšanu uz abām asīm gādā 330 milimetru bremžu diski ar četrvirzuļu monobloka nekustīgām bremžu skavām melnā krāsā. Targa 4S sarkani krāsotajām bremžu skavām ir seši virzuļi uz priekšējās un četri uz aizmugurējās ass, savukārt disku lielums ir 350 mm gan priekšā, gan aizmugurē. Papildaprīkojumā var pasūtīt Porsche keramikas kompozītmateriāla bremzes (PCCB).

Ekstravagantās Targas konstrukcijas mūsdienīga interpretācija
911 Targa virsbūvei ir raksturīgi modeļa 992 paaudzes konstrukcijas elementi. Salīdzinājumā ar priekštečiem virsbūvei ir raksturīgas daudz izteiktākas riteņu arkas priekšā, un starp LED priekšējiem lukturiem ir zīmīgs motora pārsega padziļinājums, kas atsauc atmiņā 911 pirmo paaudžu konstrukciju. Aizmugurē dominē platāks maināma izbīdījuma spoilers un vienlaidus integrētā, elegantā gabarītlukturu josla. Izņemot priekšējo un aizmugures daļu, visa virsbūve ir izgatavota no alumīnija.

Salons atkārto 911 Carrera modeļus, un tam ir raksturīgas kontrolmērierīču paneļa un iegremdēto kontrolmērinstrumentu skaidrās un taisnās līnijas. To iedvesmas avots ir 70. gadu 911 modeļi. Līdzās centrālajam tahometram, kas lielā mērā ir Porsche noteicošā iezīme, autovadītājam plašāku informāciju sniedz divi plāni, bezietvara, brīvas formas displeji. Kompakts slēdžu bloks ar piecām pogām, kas nodrošina tiešu piekļuvi svarīgām automobiļa funkcijām, atrodas zem Porsche komunikāciju sistēmas (PCM) 10,9 collu centrālā ekrāna. PCM standarta funkcijas ietver uz spieta datiem balstītu tiešsaistes navigāciju, kā arī Connect Plus.

Jaunas sporta automobiļu klases modelis kopš 1965. gada
1965. gada 911 Targa 2.0 bija pilnīgi jauna automobiļu veida celmlauzis. Sākotnēji Targa tika pārdots kā „drošības kabriolets ar aizsargstieni”, bet ar noņemamo jumtu drīzumā tika atzīts par patstāvīgu koncepciju un patiešām kļuva par stila etalonu. Līdz pat šodienai Porsche ar 911 Targa turpina apvienot divas pasaules: braukšanas ar vaļēju jumtu priekšrocības kabrioletā ar kupejas ikdienas komfortu un drošību.

Patēriņa un CO2 izplūdes vērtība ir aprēķināta saskaņā ar jauno Pasaules vienoto vieglo automobiļu testēšanas procedūru (WLTP). No tā izrietošās NEDC vērtības pagaidām ir jāturpina norādīt. Šīs vērtības nevar salīdzināt ar vērtībām, kas ir aprēķinātas, pamatojoties uz iepriekš izmantoto NEDC testu.

911 Targa 4: kombinētais degvielas patēriņš 9,8 l/100 km; kombinētā CO2 izplūde 223 g/km.
911 Targa 4S: kombinētais degvielas patēriņš 9,9–10,3 l/100 km; kombinētā CO2 izplūde 227–235 g/km.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti