Auto brauc, vadītājs guļ - dzērājvīrs uztic vadību Tesla autopilotam 5

 
iAuto | 3.augusts 2021 11:17

Norvēģijā kāds vīrietis apsēdies pie Tesla stūres alkohola reibumā un braucot aizmidzis, bet mašīna autopilota režīmā turpināja ceļu ar ātrumu 100 kilometri stundā.

Youtube.com publicēts video, kurā redzams, ka pie Tesla Model S stūres sēž vīrietis, kas ir nokāris galvu un, jādomā, cieši guļ, bet automašīna tajā laikā turpina braukt pa šosejas kreiso malējo – ātrāko joslu.

Neparasto situāciju pamanīja arī citi autovadītāji un mēģināja pievērst vīrieša uzmanību signalizējot. Gulošais uz to nereaģēja, tādēļ viens no autovadītājiem sekoja Tesla tik ilgi, kamēr automobilis apstājās pats. Aculiecinieks izsauca policiju un, kad likumsargi ieradās izrādījās, ka 24 gadus vecais vadītājs ir stiprā alkohola reibumā.

Tesla autopilots pieder otrā līmeņa tehnoloģijām, kas nozīmē, ka vadītājam jābūt pie stūres un jāuzrauga situācija uz ceļa. Ja vadītājs ilgāku laiku nepieskaras stūrei, automašīna sāk bremzēt un apstājas ceļa malā.

Nesen tika izlaista atjaunināta sistēmas versija, kas ļauj automašīnai patstāvīgi braukt pa noteiktu maršrutu, mainīt joslas, apstāties un uzsākt braukšanu pie luksoforiem, kā arī novietot automašīnu stāvvietā. ASV atjauninātā autopilota abonements maksā 199 dolārus mēnesī.

 

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Endzelīns 3.augusts 2021 13:55
7 1 Atbildēt

Tagad dzērājus sauc par dzērājvīriem. Nu, lai plencis jūt vismaz kādu respektu

Bils 3.augusts 2021 14:49
5 6 Atbildēt

Filmētājs jau arī nav normāls, laiž uz 100 un filmē pa sānu logu.

Pļurkt 3.augusts 2021 13:47
1 1 Atbildēt

Dzērāju laime!!!!!

Brīnums, ka visādos mini traktoriņos, celtņos, kas kustas pa ierobežota laukuma objektiem, liek alkohola devējus, bet te uz auto nevar!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti