PAPILDINĀTS 19:11 Krievijas iebrukums Ukrainā; (+ VIDEO) 11.diena 06.03 5

 
Nozare.lv | 6.marts 2022 9:51

Krievijas karaspēks turpina centienus ielenkt Kijevu, Harkivu un Mariupoli, teikts svētdien publiskotajā Ukrainas bruņoto spēku ģenerālštāba ziņojumā par karadarbības gaitu. Pārskatā arī aktuālākie pēdējās diennakts notikumi.

Ukrainas ģenerālštābs: Krievijas karaspēks turpina centienus ielenkt Kijevu, Harkivu un Mariupoli

LETA--DPA. Krievijas karaspēks turpina centienus ielenkt Kijevu, Harkivu un Mariupoli, teikts svētdien publiskotajā Ukrainas bruņoto spēku ģenerālštāba ziņojumā par karadarbības gaitu.

Tajā sacīts, ka Krievija plāno ieņemt apmēram 150 kilometrus uz dienvidiem no Kijevas esošās Kaņivas hidroelektrostacijas aizsprostu, kas uzbūvēts uz Dņepras.

Ziņojumā arī teikts, ka Krievijas armijas vienības cenšas iekļūt Kijevas dienvidrietumu nomalēs un ka Krievijas karavīri mēģinājuši tuvoties šosejai, kas ved uz Kijevas Borispoles lidostu.

Novērota arī apmēram 100 Krievijas militārās tehnikas vienību, tostarp raķešu palaišanas iekārtu, pārvietošanās Kozeļecas virzienā. Kozeļeca atrodas apmēram 70 kilometru uz ziemeļaustrumiem no Kijevas.

Kā ziņots, Krievijas prezidents Vladimirs Putins par Krievijas armijas iebrukšanu Ukrainā paziņoja 24.februārī.

krievu okupanti ienāk Volnovahā, Ukrainā.

PAPILDINĀTS plkst.00:34 Zelenskis ASV Kongresa deputātiem lūdz veicināt militāro lidmašīnu nodošanu Ukrainai

LETA--AP/AFP. Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sestdien videozvanā ar apmēram 300 ASV Kongresa abu palātu deputātiem lūdzis viņus veicināt militāro lidmašīnu nodošanu Ukrainai.

Zelenskis norādījis, ka cīņā ar Krieviju Ukrainai ir nepieciešama vai nu lidojumu aizlieguma zona tās gaisa telpā, kuru NATO atsakās noteikt, vai arī vairāk kara lidmašīnu.

Pēc videozvana ar Ukrainas prezidentu Senāta vairākuma līderis Čaks Šūmers pastāstīja, ka Zelenskis lūdzis ASV rīkoties, lai veicinātu to, ka Vašingtonas sabiedrotās Austrumeiropā, kuru bruņojumā joprojām ir padomju ražojuma lidmašīnas "MiG", tās nodotu Ukrainai, kuras militārie piloti ir apmācīti lidot ar padomju, nevis rietumu lidmašīnām.

"Es darīšu visu, ko spēju, lai palīdzētu [ASV] administrācijai veicināt to nodošanu," sacīja Šūmers.

Lidmašīnas "MiG" ir NATO dalībvalstu Polijas, Slovākijas un Bulgārijas bruņojumā, un Vašingtona apsver iespēju šīm valstīm nosūtīt ASV ražotos iznīcinātājus "F-16", lai tās varētu lidmašīnas "MiG" nodot Ukrainai. 

Tomēr šīs ieceres īstenošanu apgrūtina kavēšanās "F-16" ražošanā, turklāt nākamo "F-16" partiju paredzēts nosūtīt Taivānai, kuru apdraud Ķīna, un gaidāms, ka Kongress nevēlēsies aizkavēt "F-16" piegādi Taivānai.

Kongress pašlaik strādā pie 10 miljardu dolāru vērtas militārās un humānās palīdzības paketes Ukrainai. Šūmers Zelenskim paudis cerību, ka šī pakete drīz tiks apstiprināta, žurnālistiem pastāstīja informēts avots.

Ukrainas prezidents  arī aicinājis ASV likumdevējus noteikt sankcijas  Krievijas naftas un gāzes sektoram un aizliegt Krievijā izmantot "Visa" un "Mastercard" maksājumu kartes.

Vēl Zelenskis mudinājis ASV apsvērt embargo noteikšanu visām Krievijas precēm un atņemt Krievijai vislabvēlīgāko tirdzniecības partneres statusu, informēja Ukrainas prezidenta kanceleja. 

PAPILDINĀTS plkst.02:32 "Ārsti bez robežām": Situācija Mariupolē ir katastrofāla

LETA--AFP. Humānā situācija Ukrainas dienvidu ostas pilsētā Mariupolē ir katastrofāla, tāpēc ir būtiski svarīgi evakuēt civiliedzīvotājus, paziņoja starptautiskās nevalstiskās organizācijas "Ārsti bez robežām" (MSF) amatpersona.

Pilsētu pie Azovas jūras, kurā ir vairāk nekā 400 000 iedzīvotāju, aplencis Krievijas karaspēks un mēģinājums noteikt pamieru, lai evakuētu iedzīvotājus, sestdien cieta neveiksmi.

"Ir jāpanāk, lai humānais koridors, kuru varēja izveidot šodien, bet kas netika izveidots pamiera neievērošanas dēļ, tiktu izveidots ļoti ātri, lai ļautu civiliedzīvotājiem, sievietēm un bērniem, izkļūt no pilsētas," ziņu aģentūrai AFP sestdienas vakarā sacīja MSF krīzes koordinators Ukrainā Lorāns Ligozā.

"Situācija ir katastrofāla un kļūst sliktāka ar katru dienu," viņš uzsvēra.

"Vairs nav ūdensapgādes, cilvēkiem ir milzīgas problēmas piekļūt dzeramajam ūdenim. (..) Vairs nav elektrības, nav apkures. Pārtika izsīkst, veikali ir tukši. Pavisam vienkārši - vairākas dienas pilsētā nekas nav ievests un no tās nekas nav izvests," teica MSF pārstāvis.

PAPILDINĀTS 06:02 Ukrainas ģenerālštābs: Krievijas spēki plāno ieņemt HES aizsprostu uz dienvidiem no Kijevas

LETA--DPA  Krievijas karaspēks plāno ieņemt hidroelektrostacijas (HES) aizsprostu uz dienvidiem no Kijevas, teikts svētdien publiskotajā Ukrainas bruņoto spēku ģenerālštāba ziņojumā par karadarbības gaitu.

Tajā sacīts, ka Krievija plāno ieņemt apmēram 150 kilometru uz dienvidiem no Kijevas esošās Kaņivas HES aizsprostu, kas uzbūvēts uz Dņepras.

Ziņojumā arī teikts, ka Krievijas armijas vienības cenšas iekļūt Kijevas dienvidrietumu nomalēs un ka Krievijas karavīri mēģinājuši tuvoties šosejai, kas ved uz Kijevas Borispoles lidostu.

Novērota arī apmēram 100 Krievijas militārās tehnikas vienību, tostarp raķešu palaišanas iekārtu, pārvietošanās Kozeļecas virzienā. Kozeļeca atrodas apmēram 70 kilometru uz ziemeļaustrumiem no Kijevas.

Krievijas karaspēks turpina centienus ielenkt Kijevu, Harkivu un Mariupoli, teikts Ukrainas ģenerālštāba ziņojumā.

PAPILDINĀTS plkst. 08:41 Stāvoklis Ukrainas frontē

LETA--UKRAINSKA PRAVDA/UNIAN/UNN/UKR%INFORM. Ukrainas armijai vienpadsmito diennakti turpinot pretestību Krievijas iebrucējiem, krievu karaspēks ir demoralizēts un turpina ciest ievērojamus tehnikas un dzīvā spēka zaudējumus, svētdien paziņojis Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Pretinieka vienību papildināšanai nosūtīto rezervju morāle ir ļoti zema, tām saņemot informāciju par lietu patieso stāvokli frontē.

Ukrainas armija turpina sīvas kaujas, lai noturētu atsevišķas pozīcijas, kamēr pretinieks, ciešot zaudējumus, pastāvīgi mēģina izvairīties no tieša uguns kontakta ar ukraiņu spēkiem.

Saskaņā ar stāvokli uz plkst.6:00 vislielākie pūliņi koncentrēti Mariupoles aizstāvēšanai, atvairot ienaidnieks pārspēku.

Apturētas krievu kolonas, kas no Balakļijas Harkivas apgabalā mēģina izlauzties Dņipropetrovskas apgabala virzienā.

Ziemeļos turpinās Čerņihivas aizstāvēšana.

Līdz svētdienai plkst.6:00 krievu aviācijas zaudējumi sasnieguši 88 lidmašīnas un helikopterus.

Lielais gūstekņu daudzums licis Ukrainai apsvērt gūstekņu nometņu izveidi.

PAPILDINĀTS plkst.09:30 Ukraina: Krievijas dzīvā spēka zaudējumi pārsnieguši 11 000

LETA--UKRAINSKA PRAVDA. Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā pārsnieguši 11 000 karavīru, svētdien paziņojis Ukrainas armijas Ģenerālštābs.

Kopš iebrukuma sākuma līdz svētdienas rītam krievi zaudējuši 44 lidmašīnas, 48 helikopterus, 285 tankus, 985 bruņutransportierus, 109 lielgabalus, vienu zenītraķešu iekārtu BUK, 50 daudzstobru reaktīvo mīnmetēju "Grad", 21 zenītartilērijas iekārtu, 447 automobiļus, 60 autocisternas, četrus bezpilota lidaparātus un divas ātrlaivas.

Krievu zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē intensīvā karadarbība.

PAPILDINĀTS plkst.10:54 Vašingtona un Varšava apspriež Polijas iznīcinātāju piegādāšanu Ukrainai

LETA--CNN/UKRAINSKA PRAVDA. ASV apspriežas ar Poliju par iespēju Polijai piegādāt iznīcinātājusUkrainai, paziņojis Baltā nama preses pārstāvis.

ASV cenšas noteikt, kādā veidā tās varētu atbalstīt Poliju, ja tā nolems pārvietot lidmašīnas uz Ukrainu, paziņoja Baltā nama preses pārstāvis.

Viņš sacīja, ka iznīcinātāju nosūtīšana uz Ukrainu ir "suverēns lēmums, ko var pieņemt jebkura valsts", taču norādīja, ka jāatrisina virkne loģistikas jautājumu, tostarp, kā lidmašīna tiks pārvestas no Polijas uz Ukrainu.

Ukraina 28.februārī paziņoja, ka Polijā ieradušies ukraiņu piloti, lai saņemtu kara lidmašīnas no Eiropas Savienības (ES) partneriem. Runa bija par padomju iznīcinātājiem, piemēram, "MiG-29", ar kuru vadīšanā ukraiņu piloti jau ir apmācīti.

Ukrainas parlaments pat precizēja, ka 28 "MiG-29" būs no Polijas, 12 no Slovākijas un 16 no Bulgārijas, kā arī 14 lidmašīnas "Su-25" no Bulgārijas. Taču vēlāk šīs ES valstis oficiāli paziņoja, ka nedomā Ukrainai nodot kaujas lidmašīnas.

Tostarp arī Polijas prezidents Andžejs Duda uzsvēra, ka viņa valsts "negatavojas sūtīt nekādas lidmašīnas Ukrainasgaisa telpā", norādot, ka "tas novedīs pie militāras iejaukšanās konfliktā".

PAPILDINĀTS plkst.11:15 Ukraiņu mediji: Baltkrievijas ģenerālštāba priekšnieks nespēj organizēt vienības iebrukumam Ukrainā un demisionē

LETA--UNN. Lūgumu atbrīvot no amata iesniedzis Baltkrievijas armijas ģenerālštāba priekšnieks Viktors Guļevičs, jo nevar izpildīt pavēli izveidot trieciengrupas iebrukumam Ukrainā, liecina ukraiņu žurnālistu rīcībā nonākušais dokuments.

Kā norāda žurnālists Andrijs Caplienko, avoti, kas viņam nodevuši minēto dokumentu, apgalvo, ka tas esot īsts.

Baltkrievijas aizsardzības ministram Viktoram Hreņinam adresētajā un it kā Guļeviča parakstītajā dokumentā teikts, ka uzdevumu izveidot bataljonu trieciengrupas neesot iespējams izpildīt, jo karavīri masveidā atsakoties piedalīties karadarbībā.

Tāpēc Guļevičs lūdzis viņu atbrīvot no ieņemamā amata.

PAPILDINĀTS plkst.12:27 Krievija pavēl kritušos anonīmi aprakt brāļu kapos vai to līķus iznīcināt

LETA--UKRINFORM. Krievijas Aizsardzības ministrija devusi rīkojumu karavīriem, kas piedalās uzbrukumā Ukrainai, atņemt personu apliecinošos dokumentus un izvērtē iespēju kritušos apglabāt brāļu kapos Baltkrievijas teritorijā, liecina ukraiņu rīcībā nonākušais dokuments.

Vēstulē, kuru parakstījis Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Aleksejs Krivoručko pieprasījis no 1.marta atņemt karadarbībā iesaistītajiem karavīriem atņemt personu apliecinošos dokumentus un personīgos žetonus.

Dokumentā izteikta arī prasība "visīsākajā laikā" nokārtot kritušo līķu izvešanu, to veicot slepus naktī uz pastāvīgās dislokācijas vietām. Kritušie apglabājami brāļu kapos, tostarp Baltkrievijas teritorijā, katram apbedītajam piešķirot numuru.

Ja līķus nav iespējams izvest, tie iznīcināmi uz vietas, pavēlējis Krivoručko.

PAPILDINĀTS plkst.12:37 Kopš kara sākuma Ukrainu pametuši vairāk nekā 1,5 miljoni bēgļu

LETA--UKRAINSKA PRAVDA. Pēdējo desmit dienu laikā no Ukrainas bēgļu gaitās uz kaimiņvalstīm devušies vairāk nekā 1,5 miljoni cilvēku, paziņojis ANO Augstais komisārs bēgļu jautājumos Filipo Grandi.

Grandi norādīja, ka šī bēgļu krīze plešas plašumā straujāk nekā jebkura cita bēgļu krīze kopš Otrā pasaules kara.

Eiropas Savienība (ES) ir piešķīrusi 500 miljonus eiro humānajai palīdzībai ukraiņu bēgļiem, un nolēmusi, ka bēgļiem no Ukrainas būs tiesības trīs gadus dzīvot un strādāt Eiropas Savienībā.

PAPILDINĀTS plkst.14:15 Krievu apšaudes atkal liedz evakuēt civiliedzīvotājus no Mariupoles

LETA--UKRAINSKA PRAVDA. Krievijas karaspēka apšaudes dēļ nav izdevies arī otrais mēģinājums izveidot "zaļo koridoru" civiliedzīvotāju evakuēšanai no Mariupoles, ziņo Ukrainas speciālo uzdevumu vienība "Azov".

Civilpersonu evakuāciju no krievu ielenktās Mariupoles bija paredzēts uzsākt plkst.12.

Arī dienu iepriekš krievi neturēja solījumu ļaut civilistiem atstāt ienaidnieka ielenkto pilsētu un plānoto evakuāciju nācās atcelt.

PAPILDINĀTS plkst.15:30 Stāvoklis Ukrainas frontē

LETA--UKRAINSKA PRAVDA/UNIAN/UNN/UKR%INFORM. Ukrainas armijai vienpadsmito diennakti turpinot pretestību Krievijas iebrucējiem, krievu karaspēks ir demoralizēts un turpina ciest ievērojamus tehnikas un dzīvā spēka zaudējumus, svētdien paziņojis Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Pretinieka vienību papildināšanai nosūtīto rezervju morāle ir ļoti zema, tām saņemot informāciju par lietu patieso stāvokli frontē.

Ukrainas armija turpina sīvas kaujas, lai noturētu atsevišķas pozīcijas, kamēr pretinieks, ciešot zaudējumus, pastāvīgi mēģina izvairīties no tieša uguns kontakta ar ukraiņu spēkiem.

Saskaņā ar stāvokli uz plkst.6:00 vislielākie pūliņi koncentrēti Mariupoles aizstāvēšanai, atvairot ienaidnieks pārspēku. Vēlāk piektdien saņemtas ziņas, ka Ukrainas armija pie Mariupoles veikusi pretuzbrukumu, iznīcinot trīs krievu tankus, četrus bruņutransportierus, divas bruņumašīnas "Tigr" un aptuveni 30 iebrucējus.

Odesas rajonā Krievijas karakuģi veic pārgrupēšanos, gatavojoties iespējamajam uzbrukumam pilsētai.

Iebrucēji svētdien atsākuši tanku uzbrukumu Mikolajivai.

Apturētas krievu kolonas, kas no Balakļijas Harkivas apgabalā mēģina izlauzties Dņipropetrovskas apgabala virzienā. Svētdien Ukrainas armija atvaira krievu uzbrukumu Izjumai, kur pretinieks pakļāvis artilērijas apšaudei un gaisa uzlidojumiem dzīvojamos kvartālus.

Ziemeļos turpinās Čerņihivas aizstāvēšana.

Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi līdz svētdienas rītam pārsnieguši 11 000 karavīru, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Kopš iebrukuma sākuma krievi zaudējuši 44 lidmašīnas, 48 helikopterus, 285 tankus, 985 bruņutransportierus, 109 lielgabalus, vienu zenītraķešu iekārtu BUK, 50 daudzstobru reaktīvo mīnmetēju "Grad", 21 zenītartilērijas iekārtu, 447 automobiļus, 60 autocisternas, četrus bezpilota lidaparātus un divas ātrlaivas.

Vēlāk saņemtas ziņas, ka pie Harkivas svētdien notriekts kārtējais krievu pikējošais bumbvedējs SU-25. Vēl viena krievu lidmašīna notriekta arī virs Melnās jūras virs Odesas.

Lielais gūstekņu daudzums licis Ukrainai apsvērt gūstekņu nometņu izveidi.

Maskavā "avtozaks" ar aizturētiem protestētājiem "Pret krievijas agresiju Ukrainā" ietriecas stabā

Iznīcinā krievijas okupantu armijas kolonna un artilērija pie Nikolajevas Ukrainā

PAPILDINĀTS plkst.17:06 Krievijā pretkara akcijās aizturēti 2500 protestētāju

LETA--UKRAINSKA PRAVDA/MEDUZA. Krievijas pilsētās svētdien sākušās pretkara akcijas, kuru dalībnieki tiek masveidā aizturēti, vietnē "Telegram" ziņo tīmekļa izdevums "Meduza".

Pretkara akcijas notikušas visā Krievijas teritorijā, sākot no Tālajiem Austrumiem un Sibīrijas un beidzot ar Maskavu un Sanktpēterburgu.

Šobrīd 49 pilsētās aizturēti 2575 cilvēki, kas protestē pret Krievijas iebrukumu Ukrainā, ziņo nevalstiskā organizācija "OVD-Info".

Policija pret demonstrantiem izturas ar lielu nežēlību.

Piemēram, no Jekaterinburgas ziņo, ka policija protestētājus grūž zemē un spārda kājām. Pret protestētājiem pielietoti arī elektrošoka ierīces.

Saskaņā ar "OVD-Info" datiem Maskavā no aptuveni 2500 demonstrantiem aizturēti aptuveni 1700 cilvēki, Sanktpēterburgā no aptuveni 1500 protestētājiem - 750, Novosibirskā - 279, Jekaterinburgā - 206, Tjumeņā - 122, Permā - 89, Krasnojarskā - 78, Irkutskā - 66, Ufā - 50, Čeļabinskā - 43, , Omskā - 26.

Starp aizturētajiem Maskavas Manēžas laukumā ir arī viens no vadošajiem Krievijas varasiestāžu likvidētās cilvēktiesību aizstāvju organizācijas "Memoriāls" aktīvistiem Oļegs Orlovs.

Viņas 80.dzimšanas dienā aizturēta arī Krievijas cilvēktiesību aizstāvēšanas kustības veterāne Svetlana Ganuškina, kas savulaik tikusi izvirzīta Nobela Miera prēmijai.

Tiek ziņots, ka Maskavā ceļā uz policijas iecirkni apgāzies viens no aizturēto transportēšanas spēkratiem. Autoavārijā vismaz deviņi cilvēki guvuši ievainojumus.

"OVD-Info" ziņo, ka kopš Krievijas iebrukuma sākuma 24.februārī pretkara akcijās aizturēto skaits pārsniedzis 10 000 cilvēku.

PAPILDINĀTS plkst.17:43 Putins ar Ukrainu nerunās, pirms tā nekapitulēs

LETA--UKRAINSKA PRAVDA. Krievijas prezidents Vladimirs Putins sarunā ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu izteicies, ka gatavs turpināt dialogu ar Ukrainu, ja tā izpildīs "visas zināmās Krievijas prasības", atsaucoties uz Kremļa preses dienestu, svētdien ziņo aģentūra "RIA Novosti".

"Tika pausta gatavība turpināt dialogu - ar nosacījumu, ka bez ierunām tiks izpildītas labi zināmās Krievijas prasības," paziņojis Kremlis.

Putins Makronam arī apgalvojis, ka krievu ieņemtā Zaporižjas atomelektrostacija (AES) darbojas normāli, radioaktīvais fons ir normāls un stacijas fiziskā un kodoldrošība tiekot garantēta.

Makronam svētdien kārtējo reizi bijusi telefonsaruna ar Putinu, kas ilgusi stundu un 45 minūtes.

PAPILDINĀTS plkst.19:13 Krievija draud ieraut karā kaimiņvalstis, kas savā teritorijā izvietos ukraiņu kara lidmašīnas

LETA--AFP. Krievija svētdien piedraudējusi savām kaimiņvalstīm, ka gadījumā, ja tās ļaus savā teritorijā izvietot ukraiņu kara lidmašīnas, tās var tikt ierautas karā, kuru Maskava uzsākusi pret Ukrainu.

"Mēs droši zinām, ka ukraiņu kaujas lidmašīnas ir lidojušas uz Rumāniju un citām kaimiņvalstīm," neklātienē organizētās preses konferences laikā paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrijas preses nodaļas vadītājs Igors Konašenkovs.

"Šo valstu lidlauku tīkla izmantošana ukraiņu kara lidmašīnu bāzēšanai ar turpmāku spēka lietošanu pret Krievijas armiju var tikt atzīta par šo valstu iesaistīšanos bruņotajā konfliktā," brīdinājis Konašenkovs.

Lasi iAuto par krievijas iebrukumu un karu pret neatkarīgo Ukrainu:

Atbilde: Kāpēc auto & tehnoloģiju portālā mēs publicējam par Krievijas okupantu noziegumiem Ukrainā? (+ VIDEO)

  1. Krievijas karaspēks sācis aktīvu uzbrukumu Ukrainai (+ VIDEO) 1.diena 24.02
  2. Ukraina turpina aizstāvēties pret Krievijas uzbrukumu (+ VIDEO) 2.diena 25.02
  3. Ukraina aizstāvās pret Krievijas iebrukumu (+ VIDEO) 3.diena 26.02
  4. Krievija turpina uzbrukumu Ukrainai (+ VIDEO) 4.diena 27.02
  5. Krievija turpina uzbrukumu Ukrainai, sākās pārrunas starp Ukrainu un agresoru Krieviju (+ VIDEO) 5.diena 28.02
  6. Krievija turpina uzbrukumu Ukrainai; stāvoklis frontē (+ VIDEO) 6.diena 01.03
  7. Krievija turpina uzbrukumu Ukrainai; ASV prezidenta uzruna (+ VIDEO) 7.diena 02.03
  8. Krievija turpina uzbrukumu Ukrainai; kritusi Hersona (+ VIDEO) 8.diena 03.03
  9. Uz kurieni virzās tanki pie Pleskavas? (+ VIDEO) 9.diena 04.03
  10. Krievijas iebrukums Ukrainā; Krievija izsludinājusi "klusuma režīmu", bet neievēro (+ VIDEO) 10.diena 05.03
  11. Krievijas iebrukums Ukrainā; (+ VIDEO) 11.diena 06.03

JAUNĀKIE VIDEO NO UKRAINAS mūsu Telegram kanālā šeit >>> seko https://t.me/iAutolv un raksta apakšā.


 


 


 


 

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
R(8) 6.marts 2022 18:15
3 1 Atbildēt

Tak Putins vienas nedelas laika ir zaudejis vairak dziva speka neka visa Afganistanas kara laika un plus vel nak klat tukstosiem sakroploto , kuri vairs uz kara lauka neatgriezisies , diez vai visi sie zaudejimi ir verti , lai tik varetu atdzivinat to stulbo PSRS

Pļurkt 6.marts 2022 11:36
2 0 Atbildēt
jans 6.marts 2022 14:01
2 1 Atbildēt

....otra Afganistāna,kur krievijas karaspēks milzīgos daudzumos zaudēja gan tehniku,gan dzīvo karaspēku.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti