Pasaulē garākais auto atgriezts dzīvē (+ VIDEO)

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 15.marts 2022 5:15

American Dream - pasaulē garākais automobilis ar helikoptera nolaišanās laukumu un burbuļvannu, ir glābts – tagad tas ir restaurēts un ir pilnībā darbspējīgs.

American Dream, kas Ginesa rekordu grāmatā ierakstīts kā pasaulē garākais automobilis, tika uzbūvēts 1986.gadā, savienojot divus 1976.gada Cadillac Eldorado.

Limuzīnam bija 13 riteņu pāri, garums sasniedza 18,2 metrus, bet komplektācijā bija iekļauts džakuzi un helikoptera nolaišanās laukums. Diemžēl izrādījās, ka atskaitot Ginesa rekordu, tik garam automobilim īsta pielietojuma nav, tādēļ interese par to pamazām dzisa. Vēlāk American Dream tika pārvietots uz kādu noliktavu Ņūdžersijā un no redzeslauka pazuda pavisam.

Informācija par limuzīnu atkal izskanēja 2019.gadā, kad tas nomainīja īpašnieku, tika sadalīts divās daļās un pārvests uz Floridu restaurācijai. Uz to brīdi automašīna bija pārvērtusies „rūsas kaudzē”, tai trūka vairāku detaļu, riteņu un logu.

Restaurācijai bija vajadzīgs ceturtdaļmiljons dolāru un trīs gadi rūpīga darba, taču tagad varam aplūkot rezultātu – limuzīns ir pilnībā atjaunots, pagarināts līdz 100 pēdām (30,5 m), bet komplektācijā bez jau minētajām ekstrām iekļauts vēl arī biljarda galds, peldbaseins, ūdensgulta un minigolfs. Savesti kārtībā arī abi V8 motori (viens priekšā, otrs aizmugurē), lai vajadzības gadījumā varētu uzņemt 75 braucējus.

American Dream jaunā pieraksta vieta ir Dezerland Park Orlando, Floridas štatā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti