Mercedes sāks piedāvāt mašīnas ar 3.līmeņa autopilotu 8

 

Foto: Mercedes-Benz

iAuto | 9.maijs 2022 5:53

Mercedes – Benz pieteicis autonomās braukšanas sistēmu Drive Pilot, kas pircējiem Vācijā kļūs pieejama maija vidū.

Drive Pilot atbilst Level 3 standartam un atsevišķos automaģistrāļu posmos, kas atrodas galvenokārt Vācijā, spēj darboties līdz ātrumam 60 km/h un vadīt automobili, atbildot par akseleratora, bremžu un stūres darbību. Sistēma reaģē arī uz negaidītiem šķēršļiem, veicot izvairīšanās manevru vai iedarbinot bremzes.

Mercedes-Benz transportlīdzekļi ar 3. līmeņa autopilotu kļūs pieejami no 2022. gada 17. maija. Pagaidām sistēma tiek piedāvāta jaunās paaudzes S klases flagmanim, kā arī modelim EQS - dārgākajam no Mercedes elektroautomobiļiem. Pirmajā gadījumā pircējam par vadītāja palīgu būs jāmaksā 5000 eiro, otrā - 7350 eiro.

Tiek pieļauts, ka drīzumā vācieši saņems atļauju izmantot Drive Pilot sistēmu arī citos pasaules reģionos, tostarp dažos ASV štatos un Ķīnā.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
didzisk 9.maijs 2022 11:08
4 1 Atbildēt

Labi, ka viņi pie tā strādā, un ar laiku (pēc 20 gadiem?) jau arī visa pasaule tiks līdz 5. līmenim.

Bet nelaime ar 3. un 4. līmeni ir, ka tu cilvēks sēdi, blisinies pa logu, domā par kaut ko citu... Līdz pēkšņi ceļa situācija ir tik sarežģīta, ka auto pats netiek galā un pieprasa pārņemt vadību. Citiem vārdiem, cilvēkam jāpārņem stūre no pilnīga miera pēkšņā avārijas situācijā.

msh 9.maijs 2022 12:25
4 1 Atbildēt

Nekā tur laba nav - gan pašā idejā par autopilotiem, gan jā, tajā veidā kā tasa tagad tiek izveikts...

Hihi 9.maijs 2022 11:56
3 0 Atbildēt

Un tad cilvēks brauc nost no ceļa grāvī vai purnā citam auto, kur par to parūpējas kuras tur paaudzes pūšamķiseni un deformatīvās zonas priekšā un pakaļā. Ja paveicas, tad saviem spēkiem izlien no tarantasa un laimigs liek instagrāmī bildes "kā lohs izdzīvoja CSNgā" un priecīsg skaita laikus.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 1

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 24

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti