Mercedes sāks piedāvāt mašīnas ar 3.līmeņa autopilotu 8

 

Foto: Mercedes-Benz

iAuto | 9.maijs 2022 5:53

Mercedes – Benz pieteicis autonomās braukšanas sistēmu Drive Pilot, kas pircējiem Vācijā kļūs pieejama maija vidū.

Drive Pilot atbilst Level 3 standartam un atsevišķos automaģistrāļu posmos, kas atrodas galvenokārt Vācijā, spēj darboties līdz ātrumam 60 km/h un vadīt automobili, atbildot par akseleratora, bremžu un stūres darbību. Sistēma reaģē arī uz negaidītiem šķēršļiem, veicot izvairīšanās manevru vai iedarbinot bremzes.

Mercedes-Benz transportlīdzekļi ar 3. līmeņa autopilotu kļūs pieejami no 2022. gada 17. maija. Pagaidām sistēma tiek piedāvāta jaunās paaudzes S klases flagmanim, kā arī modelim EQS - dārgākajam no Mercedes elektroautomobiļiem. Pirmajā gadījumā pircējam par vadītāja palīgu būs jāmaksā 5000 eiro, otrā - 7350 eiro.

Tiek pieļauts, ka drīzumā vācieši saņems atļauju izmantot Drive Pilot sistēmu arī citos pasaules reģionos, tostarp dažos ASV štatos un Ķīnā.

 
Visi komentāri
 
didzisk 9.maijs 2022 11:08
4 1 Atbildēt

Labi, ka viņi pie tā strādā, un ar laiku (pēc 20 gadiem?) jau arī visa pasaule tiks līdz 5. līmenim.

Bet nelaime ar 3. un 4. līmeni ir, ka tu cilvēks sēdi, blisinies pa logu, domā par kaut ko citu... Līdz pēkšņi ceļa situācija ir tik sarežģīta, ka auto pats netiek galā un pieprasa pārņemt vadību. Citiem vārdiem, cilvēkam jāpārņem stūre no pilnīga miera pēkšņā avārijas situācijā.

Hihi 9.maijs 2022 11:56
3 0 Atbildēt

Un tad cilvēks brauc nost no ceļa grāvī vai purnā citam auto, kur par to parūpējas kuras tur paaudzes pūšamķiseni un deformatīvās zonas priekšā un pakaļā. Ja paveicas, tad saviem spēkiem izlien no tarantasa un laimigs liek instagrāmī bildes "kā lohs izdzīvoja CSNgā" un priecīsg skaita laikus.

msh 9.maijs 2022 12:25
4 1 Atbildēt

Nekā tur laba nav - gan pašā idejā par autopilotiem, gan jā, tajā veidā kā tasa tagad tiek izveikts...

Hans 9.maijs 2022 14:56
0 0 Atbildēt

Vismas neieskatisies navei acīs.💀🤫

iciks 9.maijs 2022 16:35
1 0 Atbildēt

Maģistrāles un 60 km/h. Tas ir kaut kāds joks?

Jopciks 9.maijs 2022 17:48
0 0 Atbildēt

nekādā zinā - Mercedes ir pirmais pasaulē, kam atļauts šādu sistēmu lietot. Tikai neprasi par Tesla - es nezinu, kur tā atāķirība, iespējams, juridiskās lietās. Jā, Mercedes brauc līdz 60 km/h, taču tikai tad, kad uz bāņa štaus vai kādi citi ierobežojumi.

msh 9.maijs 2022 18:52
0 0 Atbildēt

Teslai jābūt visu laiku rokas uz stūres, mersī gan jau rokas drīkst turēt klēpī...

Krotow 9.maijs 2022 21:24
0 0 Atbildēt

Savā vai blakussēdētājas?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 8

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti