Baltijā populārākie ir apvidus auto; to pieprasījums audzis par 21% 5

 

Foto: Publicitātes attēls

Moller Auto | 11.augusts 2022 15:38

Saskaņā ar auto dīlera “Moller Auto” apkopotajiem datiem Baltijā pieprasītākais auto tips ir apvidus automašīnas jeb SUV.

Pieprasījums pēc apvidus tipa automobiļiem šogad laikā no janvāra līdz jūlijam, salīdzinot ar identisku periodu pērn, kāpis par 21%. “Moller Auto” eksperti norāda, ka nākotnē lielāka nozīme būs auto dzinēja veidam, līdz ar to augs pieprasījums pēc tiem automašīnu tipiem, kas pieejami kā elektroauto.

Kā liecina “Moller Auto” dati, šogad, salīdzinot ar pērno gadu, Baltijā SUV pārdoti par 21% vairāk. Arī Latvijā SUV tipa automobiļi ir pieprasītāki nekā, piemēram, sedani un hečbeki. Salīdzinot ar Lietuvu un Igauniju, Latvijā šogad lielāka aktivitāte nekā pērn vērojama komerciālo transportlīdzekļu segmentā, kur ietilpst kravas un pasažieru transportlīdzekļi, piemēram, kravas un pasažieru mikroautobusi. Šogad laikā no janvāra līdz jūlijam, salīdzinot ar tādu pašu periodu 2021. gadā, pieprasījums pēc tiem Latvijā audzis par 38%.

Izīda Gerkena, “Moller Auto” uzņēmumu grupas izpilddirektore Baltijā norāda: “Populārākie auto tipi gan globāli, gan Latvijā ir apvidus auto. Tie ir piemērotāki braukšanai ne tikai pa asfaltētu segumu, bet arī pa grants seguma ceļiem, kas Latvijā ir liela priekšrocība. Vienlaikus SUV izvēlas to ietilpības, ērtās sēdpozīcijas un ceļa pārredzamības dēļ. Pozitīvas tendences arī novērojam komerciālo transportlīdzekļu segmentā – pieprasījums pēc šī segmenta automobiļu tipiem kāpj divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, uzņēmumi regulāri atjauno novecojušos autoparkus. Otrkārt, līdz ar e-komercijas attīstību un patērētāju paradumu maiņu, vairāk izvēloties saņemt preces ar piegādi, pieaug piegādes pakalpojumu sniedzēju skaits, kas savā darbā izmanto, piemēram, kravas mikroautobusus.”

“Moller Auto” dati arī atklāj, ka iepriekš Baltijā vieni no pieprasītākajiem auto bijuši ne tikai SUV, bet arī hečbeki un sedani, īpaši laikā no 2015. gada līdz 2018./2019. gadam, taču šobrīd pieprasījums pēc tiem ir mazāks. Šādas tendences tiek novērotas tirgū ienākot jauniem auto tipiem un modeļiem, piemēram, pašlaik to ietekmē mazāka izmēra SUV automobiļu piedāvājums. Tāpat mūsdienās patērētāju vajadzības mainās, un auto iegādē bieži vien galvenais kritērijs ir ģimenes vajadzību nodrošināšana, priekšroku dodot ietilpīgākiem spēkratiem.

Ieskicējot nākotnes prognozes, I.Gerkena norāda: “Skatoties tuvākā nākotnē, tendences auto tipu izvēles ziņā, visdrīzāk, nemainīsies. Joprojām savu aktualitāti saglabās SUV, taču kā plaukstošu tendenci gribētu akcentēt augošu interesi par auto tipiem, kas pieejami arī kā elektroauto. Proti, pirmie populārākie elektroauto segmenta auto tipi bija hečbeki, piemēram, tādi modeļi kā “Volkswagen e-Golf”, “Volkswagen e-up”, “Volkswagen ID.3”. Taču klientu pieprasījuma dēļ šobrīd popularitāti iemanto e-SUV tipa eletroauto, piemēram, auto modeļi “Audi Q4 e-tron”, “Volkswagen ID.4”, “Volkswagen ID.5”. Pašreiz pieredze liecina, ka teju katrs otrais auto pircējs izrāda interesi par elektroauto, un domāju, ka tas tikai pieaugs. Šāda tendence ir vērojama arī citviet Eiropā. Līdz ar to varu apstiprināt, ka auto īpašnieki pie mums  iet roku rokā ar Eiropas tendencēm.”

 

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Protams 11.augusts 2022 19:19
4 4 Atbildēt

Katram pipukam vajag iebraukt tieši mežā, kājas no dirsas izskrūvēsies ja noies 1km no stāvvietas....

Original Nja 11.augusts 2022 16:15
3 1 Atbildēt

Nav jau brīnums - ne "premium" klasē kupejas un sedani principā vairs nav piedāvājumā, visur tikai lielāki un mazāki "krosoveri"...

Jumu 11.augusts 2022 19:36
2 2 Atbildēt

Pie mums ziemā, ja nav liela klīrensa, riepu ar radzēm un pilnpiedziņas, uz lauku ceļiem nav ko bāzties. Sevišķi atkusnī, ceļi nav pabērti un spīd, tāda sajūta, ka brauc kā pa spoguli.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti