Baltijā lielākā lietoto auto tirgotāja "Longo Group" konsolidētais apgrozījums sasniedzis 100 miljonu eiro 4

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 30.septembris 2022 8:52

Baltijā lielākais lietoto auto tirgotājs "Longo Group" ir sasniedzis 100 miljonu eiro apgrozījumu ieskaitot PVN kopš darbības sākuma 2018.gadā. Uzņēmuma vadības plāns gan ir vēl ambiciozāks - tuvākajā nākotnē viena gada laikā apgrozīt tikpat lielu naudas summu.

Līdztekus apgrozījuma pieaugumam, būtiski ir palielinājies arī "Longo Group" piedāvātais auto sortiments. Pašlaik interesentiem ir iespēja izvēlēties savu automašīnu no vairāk nekā 1000 spēkratiem.

"Simts miljonu eiro apgrozījums kopš darbības sākšanas ir mērķtiecīga darba rezultāts, kas panākts spītējot virknei globālo izaicinājumu - Covid-19 izraisītajai pandēmijai vairāku gadu garumā, kā arī ekonomiskajiem satricinājumiem pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā. Iespaidīgais apgrozījuma pieaugums tika panākts īstenojot četras būtiskas aktivitātes, kuru mērķis bija padarīt auto iegādi vēl ērtāku un pieejamāku. Pirmkārt, mēs mērķtiecīgi vairojām zīmola atpazīstamību, jo ir skaidrs, ka tik būtiskā jautājumā kā auto iegāde pircēji vēlas uzticēties profesionāļiem. Otrkārt, mēs paplašinājām fizisko auto tīklu, lai klients izvēlēto spēkratu pirms iegādes var gan novērtēt vizuāli, gan izbraukt ar to testa braucienā. Treškārt, mēs palielinājām publicēto auto sortimentu. Ceturtkārt, pilnveidojām apkalpošanas kvalitāti un sniegtos pakalpojumus, piemēram, piedāvājot jauna koncepta mājas piegādes," informē "Longo Group" dibinātājs un valdes priekšsēdētājs Edgars Cērps.

Kā būtisku jauninājumu uzņēmuma darbā visā Baltijas tirgu E. Cērps min tā sauktā auto "šovrūma" izveidi tirdzniecības centros. Tā ir pavisam jauna, un, kā liecina pirmo mēnešu rezultāti, arī ļoti sekmīga pārdošanas koncepcija. Pircēji atzinīgi novērtē iespēju ērti konsultēties ar pārdošanas pārstāvjiem, pasūtīt auto no publicēto spēkratu sortimenta testa braucieniem, kā arī to uz vietas iegādāties. Pašlaik noris darbs pie auto "šovrūma" tīkla paplašināšanas visā Baltijā.

"Esmu pārliecināts, ka vienmēr vajag tiekties arvien augstāk, tāpēc tuvāko gadu "Longo Group" plāni ir ļoti ambiciozi. Gribam sasniegt 100 miljonu eiro apgrozījumu viena gada laikā. Lai to īstenotu, plānojam ieviest jaunus iepirkuma kanālus, tostarp, no vietējiem klientiem tepat Baltijā. Tāpat meklējam arvien efektīvākus veidus mūsu uzņēmumu grupas servisa centra kapacitātes palielināšanai, jo mūsu biznesa nozarē cilvēkfaktors ir ļoti būtisks," uzsver E. Cērps.

Kā vēl vienu būtisku nākotnes mērķi uzņēmuma vadītājs min ieiešanu jaunā tirgū - Polijā. Pārdošanas aktivitātes šajā valstī ir plānots uzsākt jau šī gada izskaņā.

Kā liecina "Longo Group" finanšu dati, uzņēmumam šī gada pirmais pusgads, jo īpaši otrais ceturksnis, ir bijis ļoti veiksmīgs. 2022.gada pirmajos sešos mēnešos apgrozījuma pieaugums ir sasniedzis 84%, salīdzinot ar šo pašu laika periodu 2021.gadā. Savukārt pirmajā pusgadā uzņēmuma iegūtā bruto peļņa bija 2,5 miljoni eiro, un tā ir lielāka nekā visā pērnajā gadā kopā. Audzis arī apgrozījums, un tas bija 24 miljoni eiro ieskatot pievienotās vērtības nodokli.

 

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Tante 30.septembris 2022 13:03
4 0 Atbildēt

Ble, tomēr appi$a mani, kamēr formējām dokumentus - uzlika lisākas riepas, kā bija apskates brīdī. Tagad būs jāmaina jau par savu naudu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti