Chevrolet nāk klajā ar pikapa Colorado ekstrēmāko bezceļu modeli ZR2 Bison (+ FOTO)

 

Foto: Chevrolet

iAuto | 1.jūnijs 2023 13:36

Chevrolet Colorado saimē jau ir trīs bezceļu versijas Z71, Trail Boss un ZR2, taču ražotājs ir dāsns un kopā ar American Expedition Vehicles izstrādājis vēl vienu modeli.

Jaunākais saucas ZR2 Bison un kopā ar modernizētu balstiekārtu tas ieguvis diferenciāļa bloķētājus, tērauda apakšdaļas aizsardzību, riepas ar ārējo diametru 35 collas un ātrā starta kontroles funkciju. Automašīnai ir arī citi uzlabojumi, kam vajadzētu nodrošināt stabilu gaitu lielā ātrumā bezceļu apstākļos. Pikaps apveltīts ar 311 mm (+39 mm) klīrensu, labāko uzbraukšanas leņķi klasē (38,2 grādi), 17 collu riteņu diskiem un Goodyear Wrangler Territory MT riepām. Rezerves ritenis pārvietots uz kravas kasti.

Bezceļu pikapa motortelpā atrodas 2,7 litru turbo agregāts, kas attīsta 314 zirgspēku jaudu un 569 Nm griezes momentu un darbojas komplektā ar astoņu pakāpju automātisko Hydra-Matic 8L90 pārnesumkārbu un divpakāpju sadales kārbu. Bison ir viss, lai sekmīgi darbotos sarežģītā vidū, bet Launch Control ātrā starta sistēma noregulēta tā, ka elektronika pati nosaka, kas ir zem pikapa riteņiem (smiltis, asfalts, dubļi) un samazina riteņu izslīdēšanu.

Ikdienas apstākļos noderēs tādas elektroniskās palīgsistēmas kā automātiskā avārijas bremzēšana, joslas uzturēšanas palīgsistēma ar brīdinājumu par novirzīšanos no joslas, brīdinājums par sadursmi ar priekšā braucošo un automātiskā tālās gaismas vadība. Pikaps var pārvadāt 480 kg kravas vai vilkt līdz 2500 kg smagu piekabi.

ZR2 Bison savu debiju tirgū piedzīvos rudenī. Cena nav zināma, taču eksperti ir pārliecināti, ka tā noteikti pārsniegs 50 tūkstošus dolāru.

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti