Iepriekšejam autiņam bija man Dunlop winter sport 5, tolaik jebkuros riepu testos pļāva augstākos apbalvojumus.
Viss jau jauki, riepa klusa, labi arī pa šķīdoni izbrauc vai piesnigušās piemājas ielas, nelikās, ka riepa būtu sūdīga...
Līdz brīdim, ka otrajā braukšanas sezonā bija vēls vakars, gara maiņa... Un sastapos ar melno ledu kur nebija kur sprukt, nospied bremzi un pirmajā sekundē pedālis ciets kā akmens.... Pilsētas ātrums un nepietiekama vieta lai izspruktu, bez auto sadauzīšanas!
Beigās, kapots uzlocīts, lampa izsista, priekša drusk aizgājusi utml(ateramies, ka auto priekša taisīta lai tā maksimali uzsūktu trieciena spēku un salocītos)...
Par cik drusk sanāca iemest slīpi, tad radiators vesals, airbagi neizšāva jo ātrums pietiekami mazs... Pats nākamajā dienā ar sadauzīto priekšu mierīgi aizbraucu uz servi...
Autiņš tika kvalitatīvi saremontēs, bet remonts man kopumā izmaksaja 1800Eur. Tolaik auto vērtība bija ap 6000€ eur.... Tā kā sāpīgi vnk norakstīt autiņu un arī sāpīgi remontēt... Kārtīgi saremontēts un vēl nobraucu 1.5gadus bez problēmām un tad nāca esošais auto....
Jautājums vai pat ar skandināvu riepam būtu paglābies? Moš tik bampers un lampa būtu cupā... Bet ar šipiem jau noteikti! Tiesi tapēc es tagad esmu par šipiem.
Ja godīgi, tad pirms šī notikuma es arī nesapratu šipa nozīmi ja pa lielam dzīvojies pa pilsētu(laukos, ta skaidrs), bet laikam kamēr pats neesi apdedzinājies, tikmēr arī to isti nesaprot.
Falken ir resepktabls un labs japāņu riepu brends.. Jā pie mums mazāk pazītams.
Konkrētais modelis vienā maisā liekams ar hakka 9 nokianiem, tik ir ču klusāki jo ir mazāk fizisko šipu tapēc protams uz tīrā ledus arī ču sliktākas ja salīdzina 1pret1...
Un nemaz nekādi letuči nebija un nav, R18 izmērā pirms 2 gadi pirku pa 92€/gab(standarta cena bija 98€/gab, bet sūtiju vēl pirms aktīvās ziemas sezonas, bija 5ned piegāde jagaida, jeb tad kad riepiniekiem ziemas krava pienāks, ta arī būs manejās... tāpēc sarunaju labāku cenu), šobrīd skatos 160€/gab.... 😉 tikmēr šipotie haka 9 nokiani tajā pasā izmērā 180€/gab, galīgi cena nav uz pusi mazāka! Neizdomā pasaciņas!
Pats neizdomā pasaciņas. "šipotie haka 9 nokiani" :D Lai argumentētu, ka radžotās riepas nav lētākas... tu salīdzini ar radžotām riepām :D Paskaties, cik maksā bezradžu Hakka tajā pat izmērā. Un zinu, kas ir Falken - sūdīgākās reiepas, kādas jebkad esmu lietojis - 1x noticēju tai pasaciņai par "resepktabls un labs japāņu riepu brends".
"vēls vakars, gara maiņa... Un sastapos ar melno ledu kur nebija kur sprukt" - varbūt vajag tomēr ievērot CSN un nesēsties pie stūres tādā mērā nogurušam, ka jānokļūst avārijā, nespējot novērtēt ceļa apstākļus? Nevis riepas vainot un izdomāt, ka radzes glābs. Ko darīsi, kad ar tām savām radzēm pārguris "sastapsies" ar slapju bruģi?
www.riepugaraza.lv/riepas/ziemas-riepas/nokian/hakkapeliitta-r5-suv-22560r18-176815
NU KAS TE LĒTĀKS?
😀 Pa slapju bruģi braucu ik dienu, galīgi nav problēmu arī ziemas rītos, kad ir saputināts sniedziņš vairak par 5cm vai ir apledojis!
ĀAV braucu mierīgi uz 80-90 nekāda vaina! Tikmēr visi šie ķīnas tupeļnieki un pārējie pārgudrie, partop par mīzeļiem, velkas uz 50..60..70 jo pabraukt nevarot un tad LVC un pārejie vainīgi ka nav viss biezā slānī nokaisīts, notīrīts līdz asfaltam katrs metrs....
Jūrmalas soseja 3 joslas bet šādos ziemas rītos jābarās jo visi mīzelē... BESĪ!
Labi.. Te skaidrs, esi ieņēmis galvā savu vienīgo pareizo ideālo pozīciju, kuru pārgudri te bārsti un nekas te vairāk nenotiek.
Jebšu, valsts slikta jo ik uz stūra kāš nodokļus, parējie tautieši ir totālākie ambāļi, kuri nemāk ne strādat ne dzīvot, bet es... 'ES' esmu tas perfektais ideālais! HA!
Visu gaišu! 👍
Pilnīgs stulbenis. Apstrīdi pats sevi un tad vēl kaut ko pašizdomātu par to, ko esmu teicis. Pašu galveno, ka SAVU pozīciju es vispār neizstāvu, bet tieši pretēji - aizstāvu tos, kam daži te vēlas radzes aizliegt, vispār neesi pamanījis.