Volkswagen nav pieprasījuma elektriskajiem ID.4 un ID.7; ražotājs izziņo pārtraukumu 34

 

Foto: Volkswagen

iAuto | 29.jūnijs 2023 9:51

Volkswagen paziņojis par pasākumiem sakarā ar to, ka pieprasījums pēc uzņēmuma elektroautomobiļiem izrādījis būtiski mazāks par prognozēto.

Nākamo 14 dienu laikā līdz rūpnīcas brīvdienām tiks atcelta vēlā maiņa kompaktā SUV ID.4 un jaunā elektriskā sedana ID.7 ražošanas līnijā, atsaucoties uz ražotāja informāciju vēsta izdevums Nordwest-Zeitung. Trīs nedēļu garās plānotās rūpnīcas brīvdienas E segmenta darbiniekiem ir jāpagarina par vienu nedēļu, turklāt aptuveni 300 līdz 1500 Emdenas pagaidu darbinieku no augusta vairs netiks nodarbināti.

Uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Manfrēds Vulfs skaidro, ka pieprasījums pēc noteiktu modeļu elektroautomobiļiem ir gandrīz par 30 procentiem mazāks par sākotnēji plānotajiem ražošanas apjomiem.

Lejassaksijas ekonomikas ministrs Olafs Lies uzņēmuma lēmumu uzskata par "saprotamu", tomēr viņš tur saredz arī par brīdinājuma signālu visai automobiļu rūpniecībai – „Elektroautomobiļu noiets joprojām ir augsts, taču mēs esam nobažījušies par pašreizējo pieprasījuma kritumu — ne tikai pie Volkswagen, bet arī pie visiem ražotājiem," uzsvēris ministrs, norādot, ka nepieciešams runāt par jauniem stimuliem pircējam, piemēram, samazinātu PVN.

Neskatoties uz to, ka elektromobiļi zaudē savu agrāko popularitāti, Volkswagen pagaidām negrasās atteikties no plāniem zaļo automobiļu segmentā – tieši pretēji - līdz 2026. gadam uzņēmums plāno ieviest tirgū 10 jaunus elektriskos transportlīdzekļus, tostarp subkompakto ID.2all, kas balstīsies uz vienkāršoto MEB Entry platformu. Paredzams, ka tas maksās nepilnus 25 tūkstošus eiro, kļūstot par vienu no pieejamākajiem segmentā.

Noskaties iAuto Volkswagen ID.5 video tests

 
34 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 29.jūnijs 2023 10:00
11 1 Atbildēt

Un kad valdība sāks saprast, ka visiem nav vajadzīgi BEV, daudziem tie pat vienkārši neder, daydzi tos nevar atļauties un pietiekami daudziem ir daudz lētākas alternatīvas kā pārvietoties, ja vien vispār to vajag ...

BMW 29.jūnijs 2023 13:12
11 0 Atbildēt

Vai dieniņ, tiešām, nevar būt! Neviens negrib pirkt pārcenotu Škoda Enyak?  Kaut kas līdzīgs jau bija ar pārcenotu Phaeton par Audi cenu. 

Lai nolaiž cenu līdz 30k euro un izķers nedēļas laikā visus tos EV.

0pis 29.jūnijs 2023 11:11
5 3 Atbildēt

Idiņi nepērk ID.iņu 😍

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.2 būs dažādas modifikācijas; starts 2025.gadā 3

Cenu ziņā pievilcīgajam Volkswagen plānotas vairākas modifikācijas, tajā skaitā arī krosovera modelis. Lasīt vairāk

 

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākumu karjerā augstākajā līmenī. Lasīt vairāk

 

Rekordists? - brauciens ar “Audi” Liepājā rezultējas ar 2000 eiro naudas sodu un tiesību atņemšanu (+ VIDEO) 12

Aizvakar, 1.maijā Valsts policijas amatpersonas Liepājā fiksēja automašīnu “Audi”, kuras vadītājs pārvietojās ātri un agresīvi. Likumsargi uzsāka pakaļdzīšanos, kā rezultātā automašīna apturēta. Šāds brauciens vīrietim rezultējies septiņos administratīvajos pārkāpumos un vienā kriminālprocesā. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Škoda Kodiaq (+VIDEO) 4

No šīgada Škoda jaunumiem mūsu tirgum svarīgākais ir jaunais Kodiaq. TV Autoziņas devās uz Spāniju, lai tuvāk iepazītos ar lielākā Škodas krosovera otro izlaidumu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti