Ķīnas autoražotājiem uzbūvēs 200 kuģus – autovedējus 8

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

iAuto | 28.februāris 2024 4:59

Ķīnas autobūve grasās “pārpludināt” pasauli ar savu produkciju, tādēļ līdz 2026.gadam tiks uzbūvēti 200 lielas ietilpības autovedēji, kas nogādās to visās pasaules ostās.

Par to ne bez bažām šodien ziņo vācu mediji, vēstot par pirmo BYD kompānijas autovedēju "Explorer No.1", kas pietauvojies Brēmenhāvenas ostā. 200 metrus garais kuģis ar ietilpību līdz 7000 automobiļiem ieradies savā pirmajā reisā, atvedot 3000 mašīnas, pārsvarā elektromobiļus, taču tas ir tikai sākums.

BYD plānos ir pavisam astoņi autovedēji, kam jānodrošina produkcijas piegāde no Ķīnas uz Eiropu, taču mediji ziņo par ievērojami lielāku skaitu, minot pat 200 Ro-Ro tipa kuģu, ko Ķīnas autoražotāji pasūtījuši kuģu būvētājiem.

Izdevums Wirtshafts Woche raksta, ka tādi ražotāji kā BYD, Chery, Geely un Nio jau gadiem ilgi savā dzimtenē būvē un attīsta milzīgas automašīnu rūpnīcas. Dažas no tām ir tik lielas, ka atstāj ēnā pat Volkswagen u.c. “pasaules varenos”. Tas valstī ir radījis milzīgu jaudas pārpalikumu, īpaši elektromobiļu segmentā. Tik lielu daudzumu nevar absorbēt pat Ķīnas tirgus, tādēļ tiek meklētas noieta iespējas visā pasaulē un, lai nogādātu gatavo produkciju vistālākajos planētas nostūros, ir nepieciešami jauni Ro-Ro tipa kuģi.

Šobrīd izveidojies milzīgs šādu transportkuģu deficīts, tādēļ līdz 2026.gadam Ķīnā tiks uzbūvēti 200 autovedēji, pusi no tiem paredzot Ķīnas klientiem.

 

 

 

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
imzz 28.februāris 2024 10:08
13 1 Atbildēt

Un Brisele izdos tikai metodikas, kā pārbaudīt katras detaļas oglekļa pēdas nospiedumu, vai izstrādājumos neietilpst bērnu darba vai uiguru teritorijās radītas detaļas u.c.

0pis 28.februāris 2024 9:28
3 1 Atbildēt

Rādās, ka neesi dzirdējis par jūras ceļu apkārt Āfrikai kas būs aktuāls kamēr hutainajiem mācīs mīlēt savas kafijas plantācijas.

Pa dzelzceļu uz Krieviju sūta auto izstrādājumus krievu iekšējam patēriņam, lai auto blogeriem ir ko apdirst.

Onsis 28.februāris 2024 11:33
3 2 Atbildēt

Jau tagad daudzi atsakās pirkt tos elektro autoizstādājumus.

Tad kad ķīnieši uztaisīs tos kuģus, daudzi jau būs sapratuši, ka labāk pirkt kvalitatīvu preci.

Tas tikai mans viedoklis!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti