Karoga dēļ - Itālijas policija aiztur 134 Fiat Topolino 6

 

Foto: Stellantis

iAuto | 23.maijs 2024 4:52

Itālijas policija konfiscējusi 134 Livorno ostā ievestos Fiat Topolino, jo niecīgais Itālijas karodziņš, kas redzams pie transportlīdzekļa durvju roktura, ir pārkāpums, ko var sodīt ar pamatīgu naudas sodu.

Nesen Itālijā izraisījās skandāls ar Alfa Romeo jauno krosoveru, ko sākotnēji nosauca par Milano. Itālijas varas iestādes ražotājam norādīja, ka vietējais likums aizliedz ārpus valsts ražotam transportlīdzeklim izmantot itāļu nosaukumu, tādēļ Stellantis to pārdēvēja par Junior.

Šoreiz ar nosaukumu viss kārtībā – „pelēns” drīkst paturēt vēsturisko vārdu, taču problēma citur –2003.gadā pieņemtais likums aizliedz izmantot Itālijas karogu uz ārzemēs ražotiem izstrādājumiem, tātad miniatūrais trīskrāsu karodziņš uz Topolino korpusa nedrīkst tur atrasties nekādos apstākļos tā iemesla dēļ, ka Topolino līdz ar tehniskajiem dvīņiem Citroen Ami un Opel Rocks Electric tiek ražots Kenitra rūpnīcā Marokā.

Likums nosaka, ka apzīmējums "Made in Italy" uz izstrādājumiem un precēm, kuru izcelsme nav Itālija, ir maldinošs apgalvojums, pat ja produktu vai preču izcelsme un avots ir norādīts kā ārvalstīs radīts. Vainīgais var tikt sodīts ar naudas sodu no 10 000 līdz 250 000 eiro.

Fiat paskaidrojis, ka viņu nodoms nebija maldināt pircējus, un, lai gan mazais elektromobilis netiek ražots pašu zemē, itāļu motīvs tika pievienots, jo četrriteņu transportlīdzeklis tika izstrādāts Turīnā. Likumsargus skaidrojums neapmierināja, tādēļ Stellantis neatliek nekas cits, kā noņemt karogu, lai pārdotu konfiscētās Topolino automašīnas.

Tiek ziņots, ka uzņēmums jau ir piekritis noņemt problemātisko uzlīmi, lai atbrīvotu ostā iestrēgušos 134 transportlīdzekļus.

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
0pis 23.maijs 2024 10:08
5 0 Atbildēt

Ko tie itāļi iedomājas? Maroka bija franču teritorija.

WALA 23.maijs 2024 10:16
5 1 Atbildēt

Vairāk gan man fascinē otrā bilde ar virvēm durvju vietā - īpaši "patīk" pieķēdēšanas mehānisms

imzz 23.maijs 2024 10:37
3 0 Atbildēt

Bet tam nav nozīmes, jo virve uzgalī ielīmēta ;)

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Degvielas cenas: Dīzelis 1.567 un 95 benzīns 1.637 EUR - 14.06.2024 (+ VIDEO)

iAuto uzpilda degvielu un secina, ka salīdzinājumā ar pagājušo nedēļu tās ir nedaudz kritušās. Lasīt vairāk

 

Par 20 Zs lielāka jauda un jaunas iespējas - BMW modernizējis M2 (+ FOTO)

Vācijas autobūves uzņēmums BMW modernizējis sportisko modeli M2. Galvenais ieguvums – par 20 Zs jaudīgāks motors un modernāka multimediju iekārta. Lasīt vairāk

 
 

775 Zs, 20 tonnu graudu bunkurs, 18 m heders - New Holland pastāsta par jauno flagmani (+ FOTO) 19

Lauksaimniecības tehnikas ražotājs New Holland atklājis informāciju par jauno labības kombainu CR11. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti