Vācija atgriezīsies pie elektroautomobiļu subsīdijām 23

 

Foto: Volkswagen

iAuto | 11.septembris 2024 4:08

Augusta sliktie jauno automobiļu realizācijas dati bija pēdējais piliens jau tā pilnajā nepatikšanu traukā. Vācieši atturas no jauno auto iegādes, tādēļ rezultāti ir slikti, bet attiecībā uz elektroauto iegādi – pat “graujoši slikti”.

Saskaņā ar Federālās autotransporta pārvaldes (KBA) datiem, elektrisko automašīnu reģistrāciju samazināšanās ir dramatiska – mīnus 68,8 procenti, salīdzinot ar to pašu mēnesi pagājušajā gadā. Arī pirmajos astoņos šī gada mēnešos kritums bijis vairāk nekā iespaidīgs - 40,6 procenti.

Šādi rādītāji pat vislielākos optimistus pārliecinājuši, ka bez “burkāna” elektroautomobiļu tirgus nav atdzīvināms, tādēļ politiķi pieņēmuši lēmumu par atbalstu nozarei. Tas nozīmē, ka juridiskajām personām, kas iegādājušās vai plāno iegādāties elektromobiļus, tiks piedāvāti būtiski nodokļu atvieglojumi.

2023. gada beigās Vācijas varas iestādes atcēla subsīdijas elektrisko transportlīdzekļu iegādei, un klienti sāka pārslēgties uz automašīnām ar parasto degvielu vai hibrīdiem. Lai stimulētu vietējos autoražotājus, politiķi gatavi piedāvāt nodokļu atvieglojumus līdz 40 procentiem, taču atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šoreiz atbalsts pienākas korporatīvajiem elektromobiļu pircējiem.  Interesanti, ka subsīdijas tiks ieviestas ar atpakaļejošu datumu: jaunā programma attieksies uz elektromobiļiem, kas iegādāti no 2024. gada jūlija un tiks iegādāti līdz 2028. gada decembrim.

Valdības lēmums jau tiek asi kritizēts, jo subsidētā elektromobiļa cenas augšējo robežu tā plāno palielināt no 70 000 līdz 95 000 eiro, tādējādi valsts atbalstu varēs saņemt tie uzņēmēji, kuri iegādājas premium klases elektromobiļus, piemēram, BMW i5, Mercedes-Benz EQE SUV vai Porsche Macan.

 

 
23 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
imzz 11.septembris 2024 12:37
10 0 Atbildēt

Norvēģija ir bagātāka valsts par Vāciju, pēc kopprodukta uz vienu iedzīvotāju rēķinot: Norvēģija 4 vietā, Vācija 17. Un googles vispārējais uzskats:

Galu galā tajā ir 15 reizes vairāk iedzīvotāju nekā Norvēģijā. Runājot par nominālo bagātību uz vienu cilvēku, Norvēģija ir daudz bagātāka nekā Vācija un vairums citu valstu pasaulē.

WALA 11.septembris 2024 9:48
8 1 Atbildēt

Vācieši brauc daudz vairāk un daudz tālāk ikdienā ...

:-) 11.septembris 2024 14:09
8 1 Atbildēt

Perfekti. EV viņiem ir kā rotaļlieta, nekas vairāk. Vācietis, un ne tikai ir sapratis, ka EV nenodrošina mobilitāti pietiekamā kvalitātes līmenī, tas ir sniedzamība, uzlāde, efektivitāte, lietošanas izmaksas, vienvārdsakot zems komforta līmenis. Pat Vācu ministri atteicās no EV, jo izmantojot EV nav iespējams to pielāgot darba grafikam. Loģiski - darba grafiks un tad, kā to izpildīt, nevis no sākuma plānot laiku, uzlādi un tad domāt vai atcelt MK sēdi.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Leapmotor B10 un C16 piedzīvo pirmizrādi Parīzes autoizstādē (+ FOTO) 7

Parīzes autoizstādē pirmizrādi piedzīvojuši Leapmotor C16 un B10 - divi jaunumi, ko Ķīnas uzņēmums virza sadarbībā ar autobūves koncernu Stellantis. Lasīt vairāk

 

GAC Aion V – Eiropas pirmizrāde Parīzē; Ķīnā no17 000 eiro, cik pie mums? (+ FOTO) 2

Līdz 750 km sniedzamība, dāsns aprīkojums, mazs patēriņš – 4,60 m garais ķīniešu krosovers paredzēts globālajam tirgum. Ķīnā tā cena sākas no atzīmes 17 000 eiro, bet pie mums? Lasīt vairāk

 

Piedošanas nebūs - puiši ar Audi vajā vadītāju, kas viņiem patraucēja (+ VIDEO) 10

Puiši, kas ar Audi pa kreiso malējo joslu aiztraucas milzu ātrumā, spiesti strauji bremzēt, izbraucot zaļajā zonā, jo viņiem patraucē cits Audi, kas iziet uz kravinieka apsteigšanu. Tālākajā vainīgais tiek vajāts, apstādinot visas maģistrāles kustību. Lasīt vairāk

 

Elektrisko Mercedes noiets ASV krītas; zaļie plāni jāpārskata 7

Vācijas autobūves uzņēmums Mercedes-Benz spiests atzīt, ka elektriskās saimes transportlīdzekļu noiets ASV tirgū krities trešo ceturksni pēc kārtas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti