Auto pārdošanas apjomi Eiropā sarūk līdz trīs gadu zemākajam līmenim; pieprasījums pēc elektromobiļiem samazinās par 44 procentiem 27

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

iAuto | 23.septembris 2024 4:04

Eiropas jauno automašīnu tirgus šobrīd piedzīvo nozīmīgu kritumu, visvairāk šai tendencei skarot pilnībā elektrisko transportlīdzekļu segmentu.

Aģentūra Reuters ziņo, ka jaunu automašīnu pārdošanas apjomi augustā ir kritušies par 18,3%, un samazinājums ir skaidrojams ar vājo pieprasījumu galvenajos tirgos, tostarp Vācijā, Francijā un Itālijā.

Eiropas lielākie ražotāji cieš ievērojamus zaudējumus, piemēram, pieprasījums pēc Volkswagen automašīnām augustā bijis par 14,8 procentiem mazāks nekā 2023. gada augustā, Stellantis fiksējis kritumu par 29,5 procentiem, Renault - par 13,9 procentiem.

Nepatīkamākā tendence iezīmējušies attiecībā uz elektriskajiem transportlīdzekļiem, kas piedzīvojuši lielāko pārdošanas kritumu. Visvairāk tas skāris Vācijas tirgu – samazinājums par gandrīz 70 procentiem, seko Francija ar trešdaļas samazinājumu, bet kopējais Eiropas Savienības 27 valstu rādītājs ir mīnusi 22,3% apmērā.

Pircēju intereses samazināšanos par bezizmešu transportu eksperti skaidro ar vairākiem faktoriem, minot arī subsīdiju atcelšanu Vācijā. Tirgu ietekmē arī augsti aizsargnodokļi, kas paredzēti, lai samazinātu lētu Ķīnas elektrisko transportlīdzekļu pieplūdumu, kā rezultātā pieaug šo transportlīdzekļu gala cena.

Uz šī fona arvien lielāku pievilcību pircēju acīs gūst hibrīdautomobiļi, kas nodrošina sava veida tiltu starp automobiļiem ar iekšdedzes motoriem un par nākotnes transportu pasludinātajiem elektroautomobiļiem. Augustā pieprasījums pēc tiem pieauga par 6,6 procentiem, nodrošinot 31,3 procentu tirgus daļu.

 
27 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
iciks 23.septembris 2024 12:43
22 0 Atbildēt

Tu esi pārliecināts, ka norvērģi tos pērk aiz mīlestības, nevis, teiksim, valsts nodokļu politikas dēļ?

imzz 23.septembris 2024 17:56
20 2 Atbildēt

Hibrīdus pērk tāpēc, ka starp jauniem auto vai nu vispār nav citas izvēles, elektro vai hibrīds, vai arī iekšdedzes dzinēju "palete" ir ļoti ierobežota.

darklight 23.septembris 2024 10:29
19 1 Atbildēt

Riepas neattiecas uz remontiem, bet par bremžu klučiem es jau teicu: servisā pajautā. Es taču nezinu, es viņus neremontēju. Un visdrīzāk tur arī ir galvenā problēma - maz kurš vispār viņus remontē.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

iAuto piedalās 24 stundu izturības sacensībās. Kā mums gāja? (+ foto) 2

20. un 21. septembrī Lietuvā, Panevežā tika aizvadītas “Enefit” 24 stundu auto sacīkstes elektriskajiem automobiļiem. Tajās piedalījās arī Latvijas auto žurnālistu komanda. Lasīt vairāk

 

Kad beidzot sāks labot Vanšu tiltu? (+ VIDEO) 4

Arvien pieaugošais bedru apjoms uz Vanšu tilta ietvēm pēdējā laikā atkal uzjundījis iedzīvotāju neapmierinātību. Viņuprāt, tilts ir kritiskā stāvoklī. Rīgas domē gan mierina, ka tilts ir drošs – gan autobraucējiem, gan kājāmgājējiem. Lasīt vairāk

 

6000 eiro – un Mercedes brauks pats ar ātrumu līdz 95 km/h (+ VIDEO) 22

Mercedes – Benz uzlabojis savu Level 3 pakāpes Drive Pilot, kas pēc visu atļauju saņemšanas un sertifikāta iegūšanas 2025. gada sākumā varētu kļūt pieejams Mercedes automobiļos. Lasīt vairāk

 

Nepilni 28 000 eiro - MG uzsāk krosovera HS pārdošanu Vācijas tirgū (+ FOTO)

Vācu pircējiem no pagājušās nedēļas ir pieejams Ķīnas SAIC paspārnē strādājošā MG Motors krosovers MG HS – viens no diviem saimes modeļiem, kas vēl pieejams ar iekšdedzes motoriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti