Ceļojot, piesargies no zagļiem!

 
IF | 18.jūlijs 2013 9:09

Pārdurtas riepas, nozagtas mantas - ceļojumos ar auto jāuzmanās no autovandāļiem un zagļiem

Eiropas pilsētas, kurās īpaši iesaka uzmanīties no kabatzagļiem, bieži vien nav labvēlīgas arī ceļotājiem ar auto. Vasaras mēnešos vērojams tādu atlīdzību pieteikumu īpatsvara pieaugums, kas saistīts ar autovandālisma un apzagšanas gadījumiem ceļojumu laikā Eiropā - Spānijā, Itālijā, Lietuvā un citās valstīs.

If Apdrošināšana Atlīdzību daļā saņemts kādas klientes atlīdzību pieteikums par jūnija beigās notikušu negadījumu Barselonā, Spānijā. Eiropas apceļošanas laikā Barselonā, stāvlaukumā kliente aiz auto pamanīja vīrieti un izdzirdēja troksni. Pēc kāda garāka ceļa posma aiz automašīnas viņa pamanīja uzstājīgi signalizējošu auto. Apturot auto, izrādījās, ka automašīnai ir pārdurta aizmugurējā riepa. Tie paši cilvēki izpalīdzīgi piedāvāja palīdzību, aizvedot uz tuvāko auto servisu, kurā uzradās vēl divi citi "palīgi", kas ceļotājus nemanot apzaga, aiznesot visus dokumentus un naudu. Rezultātā ceļotājiem nācās vērsties gan policijā, gan vēstniecībā, jo viņi bija palikuši bez jebkādiem dokumentiem.

"Šī ir tipiska autovadītāju apzagšanas shēma, ar kādu reizēm nākas saskarties arī Latvijā. Visbiežāk tiek pārdurta auto aizmugurējā riepa labajā pusē un, kamēr autovadītājs cenšas to nomainīt, auto tiek ātri apzagts. Zagļi ir sava aroda profesionāļi, to atzīst arī policija.

Tāpēc, konstatējot pārdurtu riepu, tiek ieteikts, nemēģināt pašiem veikt riepu nomaiņu, bet neapstājoties tomēr doties uz tuvējo degvielas uzpildes staciju vai servisu, neielaižoties diskusijās ar šķietami izpalīdzīgiem vietējiem iedzīvotājiem vai garāmbraucējiem. Pārvietojoties ar auto, pilnīgi noteikti ir jāaizslēdz durvis, jo zagļi mēdz no salona izzagt mantas arī ielu krustojumos, kad luksoforā deg sarkanā gaisma. Dodoties uz Eiropas iecienītākajiem ceļojumu galamērķiem, īpaši uz lielajām pilsētām, ieteicams, rūpīgi iepazīties ar citu ceļotāju pieredzi, jo tā ir noderīgākais informācijas avots," norāda If Apdrošināšana Atlīdzību daļas vadītāja Līga Bērziņa.

Jūnijā un jūlija pirmajā pusē no If Apdrošināšana KASKO klientiem saņemti atlīdzību pieteikumi par zagļu sabojātiem un apzagtiem auto Itālijā, Ungārijā, Zviedrijā un Lietuvā. Automašīnas tika apzagtas, izsitot vējstiklus vai arī uzlaužot auto durvis. Vairumā gadījumu zagļi aiznesuši autovadītāju personiskās mantas un sabojājuši auto, bet vienā gadījumā nozagti auto kseona lukturi un savienojuma vadi. Lietuvā notikušajos automašīnu apzagšanas gadījumos zagļi mēģinājuši ne tikai nozagt auto esošās saimnieku mantas, bet arī uz automašīnas jumta esošos velosipēdus, kā rezultātā tika sabojāts jumts un jumta stieņi.

Ceļojumu kopunikācijas platforma TripAdvisor noskaidrojusi pasaules lielpilsētas, kurās visvairāk jāuzmanās no kabatzagļiem. Lielākā daļa no tām atrodas Eiropā un pirmajā vietā atrodas tieši Barselona. Savukārt Spānijas pilsēta Madride ir 4.vietā. Topa augšgalā atrodamas tādas pilsētas kā Roma un Florence (Itālija), Prāga (Čehija), Parīze (Francija), Amsterdama (Nīderlande) un Atēnas (Grieķija).

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 4

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Briškens: Latvijā ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme

Latvijā biežākie smago ceļu satiksmes negadījumu veidi uz valsts ceļiem ir saistīti ar sadursmēm, tāpēc ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme, un tā noteikti saglabāsies kā prioritāte no Satiksmes ministrijas (SM) puses, ceturtdien ikgadējā Latvijas ceļu nozares konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 11

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Komisijā neatbalsta piedāvājumu liegt pārdot alkoholu degvielas uzpildes stacijās 25

Alkohola tirgošana degvielas uzpildes stacijās (DUS) arī turpmāk netiks ierobežota, šādu pozīciju otrdien atbalstīja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vairākums. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti