Alternatīvas finanšu līzingam arvien biežāk izmanto uzņēmumi ar nelieliem autoparkiem 1

 

Foto: iAuto.lv

Deep White | 28.marts 2017 9:53

Kā liecina Baltijas uzņēmēju un autonomas uzņēmuma AVIS sniegtā informācija, pagājušajā gadā palielinājusies interese par pilna servisa autolīzingu – visvairāk pilna servisa līzingu automašīnu parka papildināšanai izmantojuši HoReCa, IT un finanšu jomas uzņēmumi.

Raksturīga tendence, kas novērota pēdējā laikā – alternatīvas banku piedāvātajam finanšu līzingam arvien biežāk izmanto uzņēmumi ar nelieliem autoparkiem.

“To, ka tendence izvēlēties pilna servisa autolīzingu Baltijas valstīs pieaug, raksturo AVIS pilna servisa līzinga portfelim pievienoto transportlīdzekļu skaits. Pērn, salīdzinot ar 2015. gadu, pilna servisa līzingā iegādāto automašīnu skaits pieaudzis par apmēram 65%. Lai arī kopējais klientu skaits nav būtiski palielinājies, ir mainījies klientiem sniegto pakalpojumu profils šajā nozarē. Analizējot mūsu kopējo pakalpojumu portfeli, pieaugums vērojams klientu segmentā, kuru autoparkos ir no 5 līdz 15 automašīnām,” analizējot 2016. gada tendences, stāsta Ermo Rae, starptautiskā pilna servisa līzinga un autonomas uzņēmuma “AVIS Baltics” pārdošanas un mārketinga vadītājs. Viņš arī piebilst, ka pilna servisa līzinga gadījumā AVIS lielāko pieauguma potenciālu saskata tieši to uzņēmumu vidū, kuri aktīvi darbojas vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības sektorā, kā arī apstrādes rūpniecības nozarēs.

Apkopojot uzņēmumu viedokli, “AVIS Baltics” secina, ka, pieņemot lēmumu par autoparka atjaunošanu un transportlīdzekļu iegādi, svarīgākie aspekti, kas tiek ņemti vērā, ir:

- Iespēja saprātīgi izmantot laiku un ieguldīt līdzekļus kvalitatīvi, deleģējot citiem pienākumus, kurus tie var veikt labāk;
- Fakts, ka pilna servisa autolīzingā visi ar autoparku saistītie procesi tiek pārvaldīti centralizēti;
- Dažādas ar autoparka uzturēšanu saistītās izmaksas ir pārredzamas, un tas palīdz labāk plānot izdevumu budžetu un tā sadalījumu.

AVIS pārstāvis Ermo Rae arī uzsver, ka 2017. gadā, visticamāk, situācija būs tāda pati kā pagājušajā gadā, un lielas izmaiņas Baltijas uzņēmumu autoparkos nav paredzamas.

“Autoparku papildināšana ar jaunām automašīnām paliks tādā pašā līmenī kā pašlaik. Tomēr mēs sagaidām, ka pilna servisa līzinga proporcija salīdzinājumā ar banku piedāvātajiem līzingiem palielināsies vēl vairāk. Pilna servisa līzingam ir trīs būtiskas priekšrocības: augsta pirktspēja, pārdomāta un pamatota automašīnu izvēle un būtisks laika ietaupījums transportlīdzekļu iegūšanas, izmantošanas un atgriešanas procesā, kas uzņēmumiem kļūst arvien svarīgāk un svarīgāk. Uzņēmējiem jāizmanto sev pieejamie resursi arvien efektīvāk, un pilna servisa līzings noteikti palīdz sasniegt optimālus rezultātus,” apgalvo Ermo Rae.

 
Visi komentāri
 
kasinsh79 28.marts 2017 22:51
0 0 Atbildēt

Man aktuāla vairs tikai ilgtermiņa noma, jo LV pat nav struktūrvienības (ārvalstu uzņēmuma darbinieks). Nekādi līzingi vai tml. nav iespējami.

Nomas rēķins uzņēmumam reizi mēnesī, tajā ietverts viss iespējamais. Ērti visiem. Pieļauju, ka varbūt arī AVIS to piedāvā.

Es apstājos pie ALD AUTOMOTIVE piedāvājuma (man tikai jāizvēlas jaunu auto no dīlera, viņi tālāk finansē un to uztur visu nomas līguma laiku), kaut tagad nomāju no FORUM AUTO - dīlera (ir īpatnības, jo nav tas piedāvājums atstrādāts viņiem).

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti