Ziemassvētku dāvanas auto gardēžiem un sajūtu mirkļu cienītājiem 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Inchcape | 18.decembris 2018 11:43

Lielākā daļa jeb 74% Latvijas iedzīvotāju dāvanu sarūpēšanu atstāj uz decembri, un teju viens no trīs dāvanas sagādā tikai pēdējo divu nedēļu laikā, liecina iepirkšanas un izklaides centra “Akropole” veiktā aptauja.

Arī šogad tendences rāda, ka Latvijas iedzīvotāji dāvanas izvēlas pārdomāti un atbilstoši saņēmēja interesēm pat tad, ja tas notiek iedvesmojošajā pēdējā brīdī.

Lai atvieglotu dāvanu iepirkšanu, “Inchcape Motors Latvia” piedāvā smelties idejas košām un elegantām dāvanām, iedvesmojoties no sabiedrībā pazīstamu cilvēku pieredzes un aicinot atcerēties arī par kaislīgu auto zīmolu fanu interesēm. BMW “LifeStyle” veikala piedāvājumā ir iekļautas interesantas gada nogales dāvanas, kuras iepriecinās visprasīgākos auto gardēžus.

“Inchcape Motors Latvia” BMW grupas vadītājs Ivars Norvelis

Bavārijas autoražotāja grupas vadītājs Latvijā Ivars Norvelis ir pārliecināts, ka dāvanai jābūt lietderīgai un augstas kvalitātes. Viņš ar prieku dāvina tādas dāvanas, kuras saņēmēji varēs izmantot ilgtermiņā un atbilstoši savām interesēm.

“Idejas dāvanām top jau laikus, tomēr iegādātas tās tiek neilgi pirms svētkiem. Vispirms veicu rūpīgu izpēti par dāvanu saņēmējiem, noskaidroju viņu intereses vai aktualitātes dzīves notikumos. Cienu kvalitāti, tādēļ nereti dāvanas iegādājos BMW “LifeStyle” veikalā, jo tur nekad nav rindu un var arī uz vietas iesaiņot dāvanas, tā izvairoties Ziemassvētku iepirkšanās drudža lielveikalos. Esmu pārliecināts, ja tuvinieku vidū ir kāds kaislīgs konkrēta zīmola fans, viņu var iepriecināt, dāvājot radošu vai praktisku suvenīru no iemīļotā ražotāja. Piemēram, nesen mana paziņa iegādājas jaunu BMW automašīnu, tādēļ dāvāju viņai šā paša zīmola ūdens pudeli. Iepriecināju svētkos arī savu tuvinieku mazos ķiparus. Uzzinot, ka tiek kolekcionētas naģenes, pievienoju viņa kolekcijai arī autoražotāja galvas aksesuāru. Aktīviem ceļotājiem esmu dāvinājis koferus un BMW Motorrad motocikla bagāžas somu, savukārt punktualitātes cienītājiem - BMW rokas pulksteņus,” stāsta Norvelis.

ABAVAS vīna darītavas saimnieks Mārtiņš Barkāns

Vīndaris skaidro, ka viņam galvenais esot atcerēties visus, kurus vēlas apdāvināt, tāpēc Barkāns veidojot cilvēku sarakstu.

“Gatavošanās gada nogales dāvanu sezonai sākas jau vasaras vidū, kad ABAVAS vīna darītava kaldina jaunas idejas par gardiem dāvanu komplektiem. Meklējot citas dāvanas, iedvesma bieži vien atnāk, kad esmu veikalā, tādēļ pirms tam neveidoju iepriekšēju dāvanu plānu. Ir gadījies arī drudžaini iepirkties pāris minūtes pirms veikala slēgšanas. Dāvanu izvēle mijas starp praktiskām un emocionālam dāvanām. Mēdzu dāvināt labu grāmatu, ja cilvēks ir atvērts jaunām zināšanām, vai saimniecībā noderīgas lietas. Cilvēkam, kurš spēj novērtēt mākslu, dāvinu dizaina priekšmetus vai kādu Ziemassvētku rotu. Protams, arī tradīcijas tiek godātas. Jau mūžībā aizgājusī vecmāmiņa katru gadu nemainīgi dāvanā gaidīja noplēšamo kalendāru un “Privātās Dzīves” abonementu. Reiz, kad nesvinēju Ziemassvētkus Latvijā, nācās pat kārtot šīs dāvanas piegādi vecmāmiņai no ārzemēm, lai nelauztu tradīcijas,” stāsta Barkāns.

Zīmola “Amoralle” dibinātāja un vadītāja Inese Ozola

Jutekliskā zīmola dizainere Inese Ozola ir pārliecināta, ka dāvanai jābūt tādai, kas ikdienai piešķirs jaunu garšu un sajūtas.

“Ziemassvētkos mīļotajiem un tuviniekiem izvēlos dāvināt sajūtas. Dāvanas pieskaņojot saņēmējam un padarot tās personīgas, vienmēr izdosies trāpīt tieši sirdī. Tas var būt zīda mājastērps, kurā ietērpjoties sieviete jutīsies kā karaliene. Un mazmeitas būs iedvesmotas, tādu saņemot mantojumā. Tas var būt arī kāds negaidīts pārsteigums vai piedzīvojums kopā. Man ir svarīgi, lai dāvana iedvesmotu tā saņēmēju. Mīlestība un rūpes ir lielākā dāvana, kuru mēs varam dāvināt viens otram,” stāsta Ozola. 

Skeletonists, Olimpiskās medaļas ieguvējs Martins Dukurs

Sportists Martins Dukurs ir praktiskais latvietis. Viņš nedāvina lietas dāvināšanas pēc, bet piemeklē tādas dāvanas, kas būs noderīgas.

“Skatos, ar ko cilvēks nodarbojas, ar ko ikdienā ir saistīts, ar ko pats aizraujas. Piemēram, maniem vecākiem bija BMW automašīna, tādēļ uzdāvināju viņiem BMW zīmola atslēgu piekariņu. Ja varu atļauties, tad tiešām pērku labu un dārgu lietu, uzskatu, ka cenai nav nozīmes. Galvenais, lai dāvana patīk, ir noderīga un iepriecina dāvanu saņēmēju. Vispatiesākās emocijas dāvanu saņemšanas brīdī, protams, ir bērniem. Man pašam patīk saņemt dāvanā mazas lietas, kas ir noderīgas ikdienā vai manām profesionālajām gaitām. Novērtēju arī pašdarinātas dāvanas. Diemžēl - no manis šādas dāvanas gan nevar sagaidīt, jo esmu tālu no rokdarbu jomas,” atzīst Dukurs. 

Zīmola “One Wolf” radītāja un dizainere Agnese Narņicka

“Unisex” apģērbu, kas vienlīdz labi izskatās gan viņam, gan viņai dizainere Agnese Narņicka mēdz spontāni pēdējā mirklī mainīt iepriekš rūpīgi pārdomāto dāvanu plānu. Tomēr viņas labākais sabiedrotais dāvanu meklēšanā ir radoša pieeja, sarūpējot tuvākajiem gan praktiskas dāvanas, gan dāvājot piedzīvojumus un jaunus iespaidus.

“Mirkļu un sajūtu tvērējiem esmu dāvinājusi lidmašīnas biļetes vai ceļojumu. Tāpat katru gadu izmantoju iespēju paviesoties Latvijas Mākslas akadēmijas studentu darbu izstādē, gadatirgū un reizē arī labdarības akcijā – “Jarmarka”. Tur vienmēr var atrast unikālus un interesantus mākslas darbus, rotas, apģērbu un daudzus citus jauno un talantīgo studentu darbus. Meklējot radošu pieeju, savam vīram reiz dāvāju speciāli viņam veidotus dizaina džinsus, kurus darināju pati,” atminas Narņicka.

Eklērnīcas “Raunas dārzs” īpašnieks Andrievs Jansons

Gardēžu iecienītās vietas īpašnieks Andrievs Jansons apvieno patīkamo ar lietderīgo, katrā ceļojumā viņš bauda ne tikai gūtos iespaidus, bet arī izmanto laiku, lai sarūpētu dāvanas tuviniekiem.

“Tā ir mana un sievas ikgadēja tradīcija, ceļojumos vienmēr iegādājamies draugiem un ģimenei dāvanas, tādēļ pirkumi ir gana savlaicīgi un pārdomāti. Vienmēr izzinām tuvinieku vēlmes un piemeklējam dāvanu, kas ir nepieciešama, tādēļ impulsīvas un nepārdomātas lietas nekad nedāvinām. Reizēm, ja aptrūkstas ideju, varam izcept pāris kilogramu piparkūku vai cepumu un uzdāvināt tos. Svētkos iepriecinu arī sevi, piemēram, nopērkot savam BMW auto jaunas riepas vai diskus no oficiālā dīlera,” atzīst Jansons.

Restorāna “36.līnija” līdzīpašnieks un šefpavārs Lauris Aleksejevs

Garšu meistars Lauris Aleksejevs vienmēr dāvanas iegādājas laicīgi un iedala tās divās kategorijās - nepieciešamības un jaunas pieredzes dāvanas. 

“Jaunas pieredzes dāvana var būt, piemēram, ceļojums, savukārt nepieciešamības dāvana var būt apmācības, kuras izvēlos atbilstoši cilvēka profesijai vai var noderēt izaugsmei.  Savam dēlam, kad viņam bija pieci gadi, uzdāvināju bungas, šobrīd viņš tās spēlē jau vairāk nekā desmit gadus un apgūst bungu spēlēšanu profesionālā līmenī arī mūzikas skolā. Dāvanas tiek iegādātas jau laicīgi un gaida savu uznācienu Ziemassvētkos. Saviem draugiem – kaislīgiem moto braucējiem - kopā ar citiem moto entuziastiem dāvinām kādu lietu, kas noderēs izbraucienos un kas visātrāk mēdz nolietoties, piemēram, cimdus, zābakus vai ķiveri,” pieredzē dalās Aleksejevs.

No 1.decembra līdz 10.janvārim, iegādājoties jebkurus BMW, BMW Motorrad vai MINI aksesuārus “LifeStyle” veikalā Dārzciema ielā 64a vismaz 20 eiro vērtībā, dāvanu pircēji piedalās loterijā, kurā var laimēt  BMW velosipēdu “BMW Cruise Bike M”. Savukārt Daugavas kreisā krasta iedzīvotāji var apmeklēt īpašo BMW aksesuāru svētku veikalu pie tirdzniecības centra “Spices” B ieejas līdz pat 10. janvārim.

 

 
Visi komentāri
 
as 19.decembris 2018 11:09
0 0 Atbildēt

BMW krūze 10, atslēgu piekariņš 25, krekls 50, kafijas krūze 125 EUR.

Ok cenas!?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Hyundai ST1 – komerctransports mazajiem uzņēmējiem

Dienvidkorejas autoražotājs Hyundai izstrādājis minivenam Staria līdzīgu daudzfunkcionālu furgoniņu "Service Typ 1", ko varēs izmantot dažādu kravu transportēšanai. Lasīt vairāk

 

Šī auto cena patīkami pārsteidz! Bet vai tas ir vienīgais...? (+VIDEO) 3

Mūsu rīcībā ir kāds līdz šim Latvijā vēl neredzēts auto. To izmēģināt aicināsim mūsu uzticamo draugu, radio dīdžeju un kvēlu autoceļotāju Egonu Reiteru. Lai maksimāli koncentrētos uz šī auto tehniskajiem dotumiem un gaitas komfortu, Egonu automobilī mēs iesēdināsim ar aizsietām acīm un līdz pat brauciena beigām neatklāsim viņam šī auto nosaukumu. Lasīt vairāk

 

Satiksmes autobusa un vieglās automašīnas sadursme Rīgā (+ FOTO) 25

Rīgā, Zolitūdē, Gramzdas un 15.līnijas krustojumā šodien, 15. martā, notikusi sadursme starp satiksmes autobusu un vieglo automašīnu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti