Eksperti novērtē Huawei P40 Pro: revolucionāras tehnoloģijas, kas padara to par labāko tālruni fotografēšanai 4

 

Huawei P40 Pro Foto: Publicitātes attēls SA

Huawei | 25.maijs 2020 17:40

Jaunākie viedtālruņi ikvienam no mums ļauj justies kā profesionālam fotogrāfam –  strauja mobilo kameru attīstība paver nebeidzamas iespējas, palīdzot vizualizēt redzēto un izstāstīt savu stāstu pārējiem.

Huawei, kā inovāciju pioniera, filozofijas pamatā vienmēr ir bijusi koncentrēšanās uz fotogrāfiju, veicinot nozares attīstību. Jaunākā Huawei P40 flagmaņu sērija ir aprīkota ar inovatīvām tehnoloģijām, ko atzinīgi novērtējuši arī kompetenti nozares eksperti.

Jauns mobilās fotogrāfijas laikmets

Huawei P40 sērijas flagmaņi, kas ar pasauli iepazīstināti  vēl pavisam nesen, uzsākuši jaunu mobilās fotogrāfijas laikmetu. Viedtālruņos iestrādātās tehnoloģijas tika radītas sadarbībā ar leģendāro uzņēmumu Leica, izveidojot Ultra Vision Leica kameru sistēmu. Rezultātu atzinīgi novērtēja pasaulē vadošā Tehnisko attēlu preses asociācija (TIPA), piešķirot Huawei P40 sērijas ierīcēm 2020. gada augstāko godalgu viedtālruņu kameru kategorijā. Vienlaikus ierīces saņēma rekordaugstus vērtējumus DxOMark testos, tādēļ var droši apgalvot, ka jaunā Huawei P40 viedtālruņu sērija sniedz neatkārtojamu pieredzi fotografēšanas un filmēšanas jomā.

Foto: Publicitātes attēls SA

Ultra Vision Leica kameru sistēma ar uzlaboto mākslīgā intelekta funkcionalitāti ievieš fundamentālas izmaiņas ierastajā fotoattēlu un video uzņemšanas kārtībā. Apvienojoties vienotā, jaudīgā sistēmā, jaunākās tehnoloģijas, t.sk. līdz šim lielākais attēlu sensors, nodrošina iespēju uzņemt kvalitatīvus attēlus jebkurā diennakts laikā. Fotografējiet cilvēkus, vides elementus, dabu un jebkurus citus objektus tuvumā vai tālumā, statiskus vai kustībā – Huawei telefoto kameras iespējām ierobežojumi nepastāv un jūs varēsiet iemūžināt visu, kas jums liekas svarīgs,” stāsta Huawei produktu apmācību vadītājs Latvijā Aleksandrs Jekimovs.

Eksperta pieminētā tehnoloģija var būt salīdzināta ar dimanta karātiem, proti, dimanta gaismas laušanas koeficients ir atkarīgs no dārgakmeņa svara, ko mēra  karātos. Līdzīgi darbojas arī kameras sensors, jo to, cik daudz gaismas tas uztvers, nosaka sensora  lielums, ko mēra collās. Huawei P40 sērijas tālruņi aprīkoti ar Huawei Ultra Vision 1/1,28 collu sensoru, kam šobrīd nav analogu tirgū. Šī sarežģītā optiskā dizaina un inženierijas risinājumu kombinācija nodrošina izcilu attēla kvalitāti un nepārspējamu gaismas uztveršanas spēju ar zemu trokšņu līmeni arī slikta apgaismojuma apstākļos.

Uzmanība katrai detaļai

Katram 50MP Huawei Ultra Vision sensora pikselim ir divas fotodiodes, kuru darbība balstās uz uzlaboto “četri vienā”  attēlu apstrādes tehnoloģiju. Rezultātā tiek nodrošināts vēl labāks kameras fokusēšanas ātrums un precizitāte, fotografējot tumsā vai iemūžinot kustīgus objektus. Tāpat Ultra Vision sensors aizstāj tradicionālos zaļos pikseļus no RGGB krāsu filtra masīva ar dzeltenajiem pikseļiem, palielinot gaismas uztveršanu par 40% un nodrošinot labāku attēla kvalitāti un dzidrumu jebkura apgaismojuma apstākļos.

Foto: Publicitātes attēls SA

Huawei P40 sērijas kameras aprīkotas arī ar daudzspektru krāsu temperatūras sensoru un mākslīgā intelekta algoritmiem. “Šīs tehnoloģijas ir īpaši noderīgas portretu izveidē, saglabājot reālistiskas sejas ēnas, uztverot dabisku matu spīdumu un tekstūru. Rezultātā attēla reproducēšanas precizitāte ir palielināta par 45%,” stāsta Aleksandrs Jekimovs.

Satriecošas tālummaiņas  iespējas

Huawei P40 Pro viedtālrunī iestrādāta optiskā telefoto kamera ar prizmu, kas atspoguļo gaismu 90 grādu leņķī un novirza to horizontālā plaknē, lai sasniegtu 5x optisko tālummaiņu un 50x digitālo tālummaiņu.

Vēl jo vairāk, Huawei P40 Pro viedtālrunī iestrādāta platleņķa kamera (Ultra Wide Cine Camera) ar lielu 1/1,54 collu sensoru un 3:2 malu attiecību. Ierīce spēj uzņemt līdz  7680 kadriem sekundē un nodrošina zema apgaismojuma (ISO51200) video iespējas. Platleņķa kamera atbalsta arī SedecimPixel saplūšanas tehnoloģiju, kas palīdz iegūt 4,48μm lielus apvienotos pikseļus. Pateicoties šādai kombinācijai tiek panākta izcila video kvalitāte.

Foto: Publicitātes attēls SA

Huawei eksperts piebilst: “Jaunajos viedtālruņos lietotāji novērtēs arī Directional Audio Zoom funkciju, kas nozīmē, ka viedtālruņa augšā, apakšā un aizmugurē iestrādātie mikrofoni precīzi uztver katru apkārtējo skaņu. Kad, uzņemot video, tiek pietuvināts kāds konkrēts objekts, tiek pastiprināta arī šī objekta skaņa. Šī sistēma arī efektīvi filtrē citus fona trokšņus, piemēram, ja video tiek uzņemts pūlī, kur apkārt ir daudz trokšņu, nofokusēt skaņu uz runātāju var vienkārši pietuvinot kameras fokusu uz šo personu.”

Neierobežotas iespējas

Pateicoties Kirin 990 5G čipkopas jaudīgajām mākslīgā intelekta (MI) iespējām, Huawei P40 sērijas ierīces spēj identificēt un apstrādāt objektus reāllaikā. Jaunā MI Best Moment funkcija uzņem dinamiskus “mirkļa” fotoattēlus pirms un pēc uzņemšanas pogas nospiešanas. Tajā laikā procesors analīzē vairākus kadrus vienlaicīgi, pārskatot vairāk nekā 30 pozas un vairāk nekā 90 sejas izteiksmes katrā bildē. Pēc tam lietotājs var izvēlēties sev tīkamāko fotoattēlu tieši no galerijas.

Huawei P40 Pro viedtālruņi aprīkoti ar 32MP autofokusa (AF) kameru, infrasarkano (IR) dziļuma kameru (IR Depth Camera), tuvuma un apkārtējās vides sensoru zem displeja. Šīs uzlabotās komponentes bagātina lietotāja pieredzi ar daudzām funkcijām. Priekšējās kameras modulis atbalsta AF, lai palīdzētu kamerai nofokusēties uz lietotāja seju. Tas arī atbalsta 4K UHD video uztveršanu.

Foto: Publicitātes attēls SA

Tāda ir Huawei P40 sērija – mobilās fotogrāfijas un videogrāfijas meistardarbs. Tā apvieno pasaules zinātnieku, matemātiķu, fotogrāfu un mākslinieku kopējās zināšanas un centīgu darbu, ļaujot Huawei pārveidot gaismu augstas kvalitātes attēlos, bet katram ierīces lietotājam iemūžināt savas visvērtīgākās atmiņas profesionālā līmenī.

“Savukārt gadījumos, kad nepieciešamas vēl plašākas iespējas attēlu rediģēšanā, palīdzēs specializētas foto un video attēlu apstrādes lietotnes, kas pieejamas Huawei oficiālajā lietotņu izplatīšanas platformā AppGallery. Tāpat savas iemīļotākās lietotnes no vecā uz jauno tālruni var pārnest vien pāris minūšu laikā, izmantojot “klonēšanas” iespēju jeb jaunajos Huawei viedtālruņos pieejamo “Tālruņa klons” (Phone Clone) lietotni,” atzīmē  Aleksandrs Jekimovs.

Foto: Publicitātes attēls SA

 
4 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Bils 25.maijs 2020 20:46
4 0 Atbildēt

Nu nezinu gan, vai labākais? Man Samsung Ultra 5G ir 10x optiskā tālummaiņa vienai no četrām kamerām un 100x digitalā, kas gan vairs jau nav svarīgi. Tas ir 2x vairāk, neka 5x maiņa rakstā minētajam modelim.

gunbox 26.maijs 2020 10:20
3 0 Atbildēt

Digitālā nemaz nav tālummaiņa, bet muļķu izķeršana, tāpāt kā overpraisotie mobīlie.

Es ar nezinu, nahren tas vajadzīgs! Man arī ar Sony IMX230 sanāk ļoti labas bildes.

Brr 25.maijs 2020 21:13
2 2 Atbildēt

Jā šie ir labākie foto.. Ņu tad lai lien atpakaļ negoogles zemē.. )))

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti