Kā izvēlēties labāko automašīnu ģimenes brīvdienām? 15

 

Foto: Publicitātes attēls

5.oktobris 2022 14:27

Vai esat vecāki, kas plāno brīvdienās kopā ar bērniem ceļot pa Latviju, apmeklējot labākās izklaides un apskates vietas? Izklausās satriecoši! Un viennozīmīgi Latvijā šādu vietu ir daudz un dažādas! Ja jums patīk ar bērniem pavadīt laiku pie dabas, tad noteikti novērtēsiet Līgatnes dabas taku, izklaides parku "Mežakaķis", kamieļu parku "Rakšu mazais ceļojums".

Kā arī iesakām jums apdomāt iespēju apmeklēt zirgu stalli "Agates", kurš atrodas tuvu Rīgai, un tajā iespējams baudīt īstu lauku gaisotni, dodoties izjādē ar zirgiem un ponijiem. Bet, ja nevēlaties doties ārpus Rīgas, tad lieliska iespēja ir aizraujoši pavadīt laiku Mežaparkā - sporta kompleksā "Ķeizarmežs". Tā ir vieta, kur visa ģimene var gan pavadīt aktīvu laiku kopā, gan atpūsties, izmantojot tādus pakalpojumus kā masāžas, spa, saunu, džakuzi un vēl daudz ko citu.

Tomēr, iespējams, esat sākuši lauzīt galvu - kādu automašīnu vislabāk izvēlēties šim ceļojumam. Šajā rakstā mēs jums mēģināsim sniegt dažus noderīgus padomus šajā jautājumā.

Pirmkārt, kas jāņem vērā, izvēloties vislabāko ģimenes auto, ir bagāžas nodalījums. Tieši tā! Tam jābūt tik ietilpīgam, lai tajā ietilptu gan bērnu ratiņi, gan visas nepieciešamākās lietas, kas jāņem līdzi, ceļojot ar bērniem.

Nākamā lieta, kas jāņem vērā, ir - aizmugurējais auto sēdeklis. Ja jums ir vairāki bērni, tad noteikti tam jābūt tik plašam, lai uz tā varētu salikt visus auto sēdeklīšus.

Vēl ļoti būtiska lieta, izvēloties labāko automašīnu, ceļojot ar bērniem, ir tās dzinēja jauda, kā arī vilktspēja. Tas jo īpaši jāņem vērā, ja plānojat braukt uz kādu kempingu. Tādā gadījumā vislabāk automašīnai piekabināt piekabi, kur salikt visu nepieciešamo, jo bagāžnieka nodalījumā nebūs pietiekami vietas.

Kā arī svarīgi ir vienmēr pārliecināties, par tādām lietām kā: kondicionieri un īpašus nodalījumus salonā, kas paredzēti dzērieniem. Ikviens vecāks zina, ka ceļošana ar bērniem nozīmē arī ēšanu un dzeršanu salonā.

Un visbeidzot, pati svarīgākā lieta ir auto drošība. Tas nozīmē, ka jums jāpārliecinās par drošības spilveniem un to, lai automašīnā būtu arī ISOFIX sēdeklīšu stiprinājumi.

Vienas no labākajām automašīnām, ar kurām vislabāk un ērtāk ceļot kopā ar bērniem ir, piemēram:

Fiat Doblo - ļoti liels bagāžnieka nodalījums (līdz pat 3200 litri), kā arī tajā bez jebkādām grūtībām uz aizmugurējā sēdekļa var salikt pat trīs bērnu sēdeklīšus.

Opel Vectra C - liels bagāžas nodalījums - līdz pat 1850 litriem. Lielākās priekšrocības šim auto ir salīdzinoši mazā cena un zemās ekspluatācijas izmaksas, kas ģimenei ar bērniem ir ļoti būtiski. 

Citroën Xsara Picasso - ļoti plašs salons un ietilpīgs bagāžnieks.  Šī auto lielākā priekšrocība ir tāda, ka otrās rindas sēdekļi ir pārvietojami vai izņemami ārā. Tas dod lielāku iespēju plānot un organizēt visu daudz labāk ceļojuma laikā.

Opel Zafira - automašīna, kurā var ceļot pat setiņu cilvēku ģimene. Ērts un plašs salons un pietiekami liels bagāžnieks.

Dacia Logan MCV - liels bagāžnieks, kurā var visu iekārtot pēc ģimenes vēlmēm un nepieciešamības. Piemēram, standarta bagažnieka tilpums ir 700 litri, bet ar nolaistiem sēdekļiem - 2350 litri. Kā arī tajā var ietilpt pat septiņu cilvēku ģimene, jo tas ir aprīkots ar papildus sēdekļu rindu.

Tirgū pieejamas patiešām daudz un dažādas automašīnas, ar kurām ērti var apceļot Latviju un doties pat aiz kaimiņu robežām, tāpēc vienmēr iesakām neņemt pirmo variantu, par kuru dzirdēts, bet  izpētīt sīki un smalki visus piedāvājumus, lai atrastu piemērotāko tieši jūsu ģimenes vajadzībām.

 
15 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
vietējais 5.oktobris 2022 15:57
9 0 Atbildēt

Latvija ir pārāk maza, lai ceļošanai pat to brīvdienās pirktu speciālu auto. Kāds ir, tāds ir! Četru cilvēku ģimenei pilnīgi pietiek ar VW Polo.

R(8) 5.oktobris 2022 16:44
4 0 Atbildēt

Principa celot var ar jebkuru auto un ar to VW Polo ari var apcelot visu Eiropu , jo ir tak jumta bagaznieki , ja jums patik celot un pavadit atvalinajumi eiropas kempingos , tad gan tas Polo neder , es velku dzivojamo vagoninu Caravel Aire Antares426 , kas sver 750kg ar Jeep Compass 1.4 benzina dzineju un 140Zs , ar to pilnigi pietiek un vel paliek pari

Slinkais 5.oktobris 2022 18:00
3 0 Atbildēt

diena jau tā ir īsa, un tērēt dārgo laiku gaidot un braucot ar sab transportu kurš nekad nebūt optimālā laika un vietā ir kkā tizli. pie tam braucot visai ģimenei tas arī neatmaksājas tīri finansiāli.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 23

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti