Mežu ugunsgrēki ziemeļu puslodē šogad radījuši rekordlielas oglekļa dioksīda emisijas 5

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 14.septembris 2023 11:45

Mežu ugunsgrēki Ziemeļu puslodē šogad jau ir izraisījuši rekordlielas oglekļa dioksīda emisijas, liecina ceturtdien publiskots Eiropas Savienības (ES) Kopernika Atmosfēras monitoringa dienesta (CAMS) provizorisks novērtējums.

Mežu ugunsgrēki vēl turpinās dažviet Ziemeļu puslodē, un 2023.gada ugunsgrēku sezona tajā ilgst no maija līdz oktobra beigām.

Sevišķi smagi bijuši ugunsgrēki Kanādā, kas sākās maijā. Saskaņā ar CAMS datiem Kanādas mežu ugunsgrēki līdz šim izraīsjuši oglekļa dioksīda emisijas gandrīz 410 megatonnu apmērā, kas veido 27% no visas pasaules oglekļa dioksīda emisijām šogad. 

Aktīvu mežu ugunsgrēku turpināšanās Kanādā nozīmē, ka emisijas šogad vēl pieaugs.

Lai gan mežu ugunsgrēki notiek regulāri, tos tagad ietekmē klimata izmaiņas, atzina CAMS.

Lieli mežu ugunsgrēki šogad bijuši arī Krievijā, Ibērijas pussalā, Grieķijā un ASV Havaju štata Maui salā. Oglekļa dioksīda emisijas no Grieķijas šovasar sasniedza trešo augstāko līmeni pēc 2007. un 2021.gada.

CAMS ir viena no ES Kopernika programmas sastāvdaļām. Šis dienests sniedz datus par atmosfēru, okeāniem, sauszemi, klimata izmaiņām, drošību un enerģiju, kas iegūti no satelītu attēliem. 

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Jobo 14.septembris 2023 12:52
13 1 Atbildēt

Ja zaļie aktīvisti tiešāmgribētu glābt pasauli, tad uz zaļo kursu būtu jāiet visai pasaulei, nevis tikai Eiropai un ZAmerikai. 

Pat, ja Eiropa un ZAmerika pekšņi kļūtu klimatneitrāla - neviens nezin ko tas mainītu dabā. Toties tur grozās milzu nauda. Un ar to viss ir pateikts.

Globālās sasilšanas ir bijušas arī sen sen  atpakaļ, kad cilvēki vēl nebija. Tā ir daba.

Juris 14.septembris 2023 12:05
3 0 Atbildēt

Visi meži tika ļaunprātīgi aizdedzināti, lai varētu kladzināt par klimata afēru.

es 14.septembris 2023 12:56
3 0 Atbildēt

Toties Eiropā ir rekordlieli mizgraužu postījumi. Un beigtā koksne ir jāutilizē dedzinot.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jauni motori BMW 5. sērijas Touring un versija, kas maksās mazāk par 60 000 eiro

BMW papildinājis 5.sērijas Touring universāla motoru klāstu ar jaunām izvēlēm, kas pircējiem kļūs pieejamas no šī gada novembra. Lasīt vairāk

 

Pārsteigums no Volkswagen – ID.3 maksās mazāk par 30 000 eiro 5

Vācu medijos parādījusies informācija, ka Volkswagen samazinās elektriskā hečbeka ID.3 cenu, turklāt drīz un visai būtiski. Lasīt vairāk

 

RAM iepazīstina ar Heavy Duty saimes jauno izskatu

ASV autobūves uzņēmums parādījis modernizēto RAM 2500, atklājot, ka Heavy Duty pikapu saime oficiālo pirmizrādi piedzīvos līdz gada beigām. Lasīt vairāk

 

Jauni motoru varianti BMW 1. sērijai 2

Piedāvājumu kuplinās jauns pamata modelis un otra pilnpiedziņas versija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti