Lai mazinātu deficītu un rekordaugstās cenas - Krievija ierobežo degvielas eksportu 2

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 22.septembris 2023 8:19

Lai izvairītos no benzīna un dīzeļdegvielas trūkuma vietējā tirgū, Krievija uz laiku ierobežos degvielas eksportu, ceturtdien paziņojusi valdība.

Šonedēļ Krievijas benzīna cena biržā pieauga līdz rekordaugstam līmenim, kas daļēji skaidrojams ar rubļa vērtības krišanos, naftas cenu kāpumu pasaulē un remontiem naftas pārstrādes rūpnīcās.

Pirms pāris nedēļām Maskava nolēma pagarināt brīvprātīgu naftas eksporta samazinājumu līdz gada beigām, saskaņojot šo soli ar Saūda Arābiju.

"Valdība ieviesa pagaidu ierobežojumu benzīna un dīzeļdegvielas eksportam, lai stabilizētu iekšzemes tirgu," šodien paziņoja valdība. "Lēmums tika pieņemts, lai stabilizētu degvielas cenas iekšējā tirgū," teikts ministrijas paziņojumā, neprecizējot, kādi pasākumi tiks ieviesti.

Krievijas mediji vēsta, ka lauksaimnieki dažos reģionos nav varējuši novākt labību, jo trūkst lauksaimniecības tehnikai nepieciešamās degvielas.

Krievijas centrālā banka brīdinājusi, ka 2023.gada otrajā pusgadā ekonomikas izaugsme palēnināsies, un inflācija pārsniegs bankas noteikto mērķi - četrus procentus.

 
2 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Opis 22.septembris 2023 9:11
2 0 Atbildēt

Tikmēr Čehija ir rekordliels piegādātās gāzes apjoms caur Ukrainu - vai nevajadzētu šos divus agresora atbalstītājus sankcionēt tāpat kā Baltkrieviju? Jā, un Igauniju arī. Un Vāciju, protams. Vispār, visu pasauli, izņemot Latviju - jo tikai Latvija neatbalsta nevienu agresiju.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jauni motori BMW 5. sērijas Touring un versija, kas maksās mazāk par 60 000 eiro

BMW papildinājis 5.sērijas Touring universāla motoru klāstu ar jaunām izvēlēm, kas pircējiem kļūs pieejamas no šī gada novembra. Lasīt vairāk

 

Pārsteigums no Volkswagen – ID.3 maksās mazāk par 30 000 eiro 5

Vācu medijos parādījusies informācija, ka Volkswagen samazinās elektriskā hečbeka ID.3 cenu, turklāt drīz un visai būtiski. Lasīt vairāk

 

RAM iepazīstina ar Heavy Duty saimes jauno izskatu

ASV autobūves uzņēmums parādījis modernizēto RAM 2500, atklājot, ka Heavy Duty pikapu saime oficiālo pirmizrādi piedzīvos līdz gada beigām. Lasīt vairāk

 

Jauni motoru varianti BMW 1. sērijai 2

Piedāvājumu kuplinās jauns pamata modelis un otra pilnpiedziņas versija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti