Ieteikumi automobiļu nomai ceļotājiem: kā izvairīties no negaidītiem tēriņiem

 
Avis | 20.aprīlis 2023 13:49

Rezervējot automobili ārvalstu braucienos, ceļotāji nereti saskaras ar dažādiem pārpratumiem, kas rezultātā prasa negaidītas izmaksas un lieku laika patēriņu.

Automobiļu nomas un pilna servisa līzinga pakalpojumu sniedzējs “Avis” aicina pievērst uzmanību detaļām transportlīdzekļa rezervācijas, lietošanas un nodošanas laikā, lai izvairītos no starpgadījumiem. Uzņēmums apkopojis astoņus ieteikumus, kas ceļotājiem var palīdzēt orientēties auto nomas jomā.

“Par automobiļu nomu tūristi nereti domā vismazāk, jo lidojumu un viesnīcu rezervēšana ir galvenās rūpes. Vienlaikus tieši šajā solī ceļotāji regulāri “iekrīt”, tādā veidā patērējot liekus laika resursus un saskaroties ar neplānotiem tēriņiem. Gadu gaitā uzkrātajā pieredzē esam novērojuši tipiskākās situācijas, ar kurām vēlamies dalīties, lai jebkura ceļotāja pieredzi padarītu vēl labāku,” stāsta “Avis” Līzinga departamenta vadītāja Daina Kantāne.

Viena stunda virs rezervētā laika nozīmē papildus vienu dienu

Dienu skaits ir galvenā uzskaite, saņemot automobiļa nomas pakalpojumus. Gadījumos, kad rezervācija kaut par stundu pārsniedz diennakti, tad klāt tiek pierēķināta vēl viena diennakts (ja noma, piemēram, ir 25 stundas, tad veiktais aprēķins ir divu dienu apmērā).

Norādiet lidojuma numuru

Ja galamērķī ierodaties ar lidmašīnu un automobiļa saņemšana ir plānota uzreiz pēc ielidošanas, vienmēr norādiet lidojuma numuru. Tas kalpos kā garantija, ja lidmašīna kavēsies, un automobiļa rezervācija netiks atcelta laikus neierašanās dēļ.

Svarīgākais – kārtīgi iepazīties ar nomas noteikumiem

Veicot rezervāciju, pievērsiet uzmanību nomas noteikumiem – katrā valstī tie mēdz atšķirties, it īpaši attiecībā uz maksājumiem. Ir vietas, kur var maksāt tikai ar kredītkarti, bet debeta karti nepieņem, savukārt  premium un luksus automobiļu grupām drošības nauda tiek ieturēta no divām kredītkartēm. Vienmēr ir jārēķinās ar drošības  depozītu, kā arī jāņem vērā noteikumi rezervācijas atcelšanai vai maiņai, termiņiem, izmaksām un arī nomas punkta darba laiku. Piemēram, saņemot automobili agri no rīta vai vēlu vakarā var gadīties, ka par to jāmaksā papildus.

Nepieciešamos papildu pakalpojumus norādiet jau pieteikumā

Gadījumā, ja nepieciešami papildu pakalpojumi, piemēram, bērnu sēdeklis, wi-fi vai GPS, noteikti atzīmējiet to pie rezervācijas. Ja ziemas periodā ir plānots apmeklēt kalnu reģionus, jāprecizē, vai būs nepieciešamas sniega ķēdes, kā arī jānoskaidro ziemas riepu politika konkrētajā valstī vai reģionā. Savukārt, ja plānots ar nomas automobili šķērsot attiecīgās valsts robežu, svarīgi noskaidrot, vai nav nepieciešamas papildu atļaujas un vai jārēķinās ar papildu izmaksām.

Kavēšanas gadījumā vienmēr ziņojiet un obligāti pārbaudiet kopsummu

Ja nepaspējat laikus ierasties saņemt automobili, noteikti pirms tam brīdiniet nomas uzņēmumu, lai rezervācija netiktu atcelta. Savukārt, parakstot līgumu, vienmēr pārbaudiet kopsummu – vai visi nepieciešamie pakalpojumi ir iekļauti un summa sakrīt ar iepriekš atrunāto. Tāpat atceraties, ka vienmēr jābūt līdzi fiziskiem dokumentiem –  ID kartei vai pasei, kā arī autovadītāja apliecībai.

Pirms brauciena veiciet sagatavošanās darbus

Saņemot automobili, pievērsiet uzmanību visiem bojājumiem un nofotografējiet tos tā, lai ir atzīme par lokāciju un laiku. Tāpat pārbaudiet, vai bāka ir pilna un kāds ir automobiļa nobraukums, it īpaši, ja rezervācijā ir nobraukuma ierobežojumi. Piefiksējiet, kur ir norādīta nomas punkta kontaktinformācija, savukārt, pirms uzsāciet braukšanu, noskaidrojiet ātruma limitus pilsētās un ārpus tām.

Ceļa satiksmes negadījumā vienmēr sauciet policiju

Ja konstatējiet kādas problēmas ar automobili, nekavējoties ziņojiet par to nomas punktam, savukārt, ja noticis ceļa satiksmes negadījums, vienmēr sauciet policiju, lai tiktu sastādīts protokols. Īpašu uzmanību automobilim pievērsiet tirdzniecības centru un citās publiskajās stāvvietās, kur tas var viegli tikt saskrāpēts. Tāpat vienmēr ievērojiet ceļu satiksmes noteikumus, jo soda gadījumā nāksies samaksāt gan soda maksu, gan arī administratīvās izmaksas, kas var sasniegt 30 – 60 eiro par katru sodu.

Esiet klāt automobiļa pārbaudē nodošanas brīdī

Automobilis jāatgriež ar pilnu bāku, lai nebūtu jāpiemaksā par tās uzpildīšanu. Turklāt, ja automobilis tiek atgriezts nomas darbalaikā, jūs varat prasīt, lai to pārbauda kopā ar jums un saņemšanas lapā atzīmē nodošanas laiku un datumu.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 32

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti