Kemperis no 1977.gada Toyota Hiace - cikvēki jau tad zināja kā atpūsties (+ VIDEO) 14

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 12.septembris 2024 10:04

iAuto apskata 1977. gadā, uz Toyota Hiace bāzes izgatavotu ceļojumu kemperi, kas nodrošināja vairumu funkciju pazīstamu arī mums no mūsdienu braucošajām mājām.

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
ZZZZ 12.septembris 2024 11:40
4 1 Atbildēt

Kad izbraucu Grieķiju ar nomas Mokka un iesmēju satiktajam vācietim ar MB 4x4 uz kravas auto bāzes, to monstru kas tērē uz ceļa degvielā un kempingos attiecīgu sumiņu, viņam trūka argumentu 🙈 Jo izbraukt pa to parka 2023g izskaloto nelaimes ceļu viņš nevarētu dēļ masas un gabarītiem. Arī pa ciematiņiem so so kur nu vēl pie atsevišķiem skatu punktiem dēļ šaurajiem celiņiem. Jautā Jums, kam tāds 4x4 hlams vajadzīgs?

Sergejs 12.septembris 2024 11:40
0 1 Atbildēt

Jā, kempers tāda interesanta lieta, ir būts iekšā un viss forši izņemot vienu lietu par ko neviens viņu sakarā cenšās skaļi nerunāt:

www.youtube.com/watch?v=-8RhhrXYPqo

iAuto 12.septembris 2024 17:07
1 0 Atbildēt

Kas būtu par šo jārunā? Tas, ka jāsēž braucot krēslos un jāpiesprādzējas?

ZZZZ 12.septembris 2024 12:02
1 1 Atbildēt

Arī tas, ka Sergejs jābrauc ar ātrumu 90+ lai nebremzētu satiksmi, un crash ir neparedzamu daudzu apstākļu kopums gala beigām. Vairāk stāsts par to, vai tā ir tiešām atpūta vai hobija atkarības izraisītas sekas kaut kādām specifiskām nodarbēm.

Sergejs 12.septembris 2024 12:53
0 3 Atbildēt

Es par to ka lielākā daļa neapzinās cik bīstams ir šis atpūtas līdzeklis pie mazākā ČP. Notikt var viskas un jebkur, atkarīgi vai neatkarīgi no mums, bet tur kur ar Golf braucoša ģimene izdzīvos un tiks cauri ar izbiju kemperī braucoša ģimene cietīs smagi, ticamāk izdzīvos tieši vadītājs. Bet par to ka drošība šajos braucamajos ir zem jebkādas kritikas (lielā mērā to uzbūves un funkciju dēļ) netiek nekur sevišķi uzsvērts.

 Var saukt mani par pesimistu, bet varbūt šis liks kādam pie kempera pirkšanas uzdot jautājumu vai viņam šis lieks risks ir vajadzīgs, varbūt labāk tomēr braukt ceļojumā ar veco labo universāli?

Sviesc 12.septembris 2024 13:15
3 0 Atbildēt

Var jau gaidīt savu ķieģeli uz galvas, un neiet no mājas laukā. Un jā, ja nu mājai uzkrīt lidmašīna? 😉

Sergejs 12.septembris 2024 13:39
0 3 Atbildēt

Mans uzskats ja saliec savu ģimeni bundžā tad tomēr cik necik jāsaprot ko no tās bundžas gaidīt. 

 Piekrītu ka tas lielā mērā sarežģī izvēli un dzīvi kā tādu, vieglāk iet pa dzīvi ar dziesmu un domu ka ja vienu komplektu sieva+bērni izšķāidīs tad vienmēr var nākamo saražot.

 Katram sava pieeja

GTD2 12.septembris 2024 14:49
2 0 Atbildēt

Kemperi parasti taisīta uz busiņa platformas vairums (fiat ducato), tā,kā tie ir tik pat droši cik šie busiņi. brauciena laikā visiem jabūt piesprādzētiem nekāda gulēšanas, drošibas jostas ir arī budā sēdošajiem, cik drošīas jostas tik arī pasažieru drīkst braukt. Sizetā parādītais vissticamāk ir divvietīgs. Bet Sergeja klipā parādīts kā nedrīkst braukt ar kemperi.

Sergejs 12.septembris 2024 16:20
0 2 Atbildēt

Tur jau tā lieta, ka kaut kam citam domātai bāzei tiek uzlikta liela masa, rezultāti ir kādi ir. 

 Te rekur Zviedru testi mūsdienīgākiem, rūpnieciski ražotiem kemperiem kur visi brauc kā vajag, bet rezultāti tāpat nav diez ko skaisti, pateicoties tam visam kas tajā būdā sakrauts.

 Viss ko saku ir pievērst uzmanību un padomāt ko pērk vai noīrē. Es sev ceļojumam tomēr izvēlos vieglo auto, visādu apsvērumu dēļ, tai skaitā arī drošības.

 www.youtube.com/watch?v=Or6_82bx_qc

GTD2 12.septembris 2024 16:26
2 0 Atbildēt

Varbut vizuāli izskatās liela masa, svars parasti nav ļoti liels parasti standarta kemperim pilna masa drusku pari 3 tonaam, pasmasa zem trijam tonaam. Apskati arii iet kopaa ar vieglajiem auto.

Sergejs 12.septembris 2024 16:51
0 2 Atbildēt

Protams ka ir dažādi gan 3.5 gan zem 3t, tai skaitā arī konstrukcija var būt dažāda. Viens no tiem kas ir testā ir ar koka konstrukciju (būda liela, ērta, smuka), testētāji saka ka tur ar izdzīvošanu pavisam švaki, kā arī kopumā ar drošību šiem ir ne sevišķi.

 Te vēl interesants ADAC izvērsts tests ar bildi kurš manekiens cik daudz cietis, 3.5t Ducato pret C5 Citroen (citronam masu starpības dēļ protams smagi gāja)

 www.adac.de/reise-freizei...bil-crashtest/

GTD2 12.septembris 2024 17:38
1 0 Atbildēt

tas pirmais tests parāda to ,ka braucot jkapiesprādzējās ,ja būtu piesprādzējušies tiem kas būdā nekas nopietns nebūtu , nebūtu jatēlo kosmonmautus, bet gulēt braucot augšā vispār ir pašnāvība, vissi busiņi ir nedroši pret šādām sadursmēm, vienlaga kemprers vai kāds cits

0pis 12.septembris 2024 12:03
3 0 Atbildēt

Ak tad redz no Latvija mikrina dizains tika nokopēts ☺️

AAA 12.septembris 2024 15:11
3 0 Atbildēt

Pirms 14 gadiem iegadajamies jaunu dzivojamo vagoninu CARADO , ir apcelota visa eiropa un ir pabuts pat Maroka un Turcija , jasaprot , ka sada veida transporatam ir atruma ierobezojumi , lai gan lielakoties pa eiropas automagistralem max atlautais atrums ir 100km/h , lielakoties parvietojies ar 80 vai 90km/h un ja neguli pie stures , tev ir pietiekosi daudz laika lai reagetu un izvairitos no sadursmes , to , ka notiek cela satiksmes negadijumi , no ta neviens nav pasargats

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Diemžēl jaunā dzelzceļa tilta "Rail Baltic" pār Daugavu darbi turpinās - pirmais balsts 18.09.2024 (+ VIDEO) 2

iAutolv izsaka savas domas par Rail Baltica būvniecības turpinājumu, satiksmes ministru un vaksts pašreizējo situāciju ar finansēm. Lasīt vairāk

 

Traģiska avārija Vidzemes pusē - bojā iet četri pusaudži 13

Gulbenes novadā aizvadītajā naktī avārijā gājuši bojā četri pusaudži, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldē. Lasīt vairāk

 

Vai Polijā prot salikt vadstatņus? (+ VIDEO) 2

Nisas pilsēta Polijā šobrīd piedzīvo pamatīgus plūdus. Video var redzēt, ka iedzīvotāji glābjot automašīnas, ir salikuši tās uz viadukta, savukārt mums ir iespēja pārliecināties kā Polijā saprot pie mums pēdējā laikā bieži apspriesto "vadstatņu tēmu". Lasīt vairāk

 

Lidostas stāvvieta P3 palikusi vēl dārgāka 10 eur par dienu, bet rezervējot ir lētāk (+ VIDEO) 6

Cena par Rīgas lidostas stāvvietas izmantošanu tagad ir 10 eiro par kalendāro dienu, taču veicot rezervāciju internetā, ir iespējams ietaupīt, turklāt cena ir par diennakti . Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti