VWfans rakstīja: Tātad problēma tāda, ka Merivai ar dīzeļmotoru, šķiet, sistēmā vispār nav dzesēšanas šķidruma. Vai drīkstu pats savā gaitā aizbraukt 6 km (10 minūtes) līdz autoservisam, rūpīgi uzmanot, lai nepārkarst motors? Ja kāps virs 80 grādiem, momentā stāšos malā. Ziemas sala apstākļos dīzeļmotors silst ļoti lēni, domāju, ka varētu ar īsti neiesilušu dzinēju līdz servisam tikt. Apkures trūkumu varētu pieciest. Vai šādi braucot, es varu kaut ko sabojāt?
Radās vēl viena doma. Ja man sistēmā vispār nav dzesēšanas šķidruma, tad jau temperatūras rādītājs varētu nestrādāt, vai ne tā? Tad jau es varētu nepamanīt dzinēja pārkaršanu, vai ne?
Lai gan trešdienas vakarā, kad vēl braucu, bija tā - apkure pazuda, skatos, kapj dzesēšanas šķidruma temperatūra - 80, 82, 85, 88... Stājos malā un dzesēju motoru. Labi, ka bija sals stiprs. Pēc 10 minūtēm bija padzisis, un tad atlikušo kilometru līdz mājām aizbraucu, lai gan beigās temperatūra sasniedza 90 grādus.
Man šķiet, ka sistēmā ir konkrēts caurums. Vakar pielēju litru un vēroju, kas notiek zem auto. Zem motora viss smuki iztecēja ārā, izveidojās peļķe. Tieši pa kuru vietu iztecēja, nezinu, jo tur ir aizsargpanna, nav bedres un klīrenss ir mazs.
Vispār 1,3 CDTI motors iesilst ļoti lēni. Kad auto ir kārtībā, tad pie āra temperatūras mīnus 5 - mīnus 10 grādi dzesēšanas šķidruma temperatūra sasniedz 70 grādus tikai pēc kādām 15 minūtēm, par ko es auto lietošanas pirmajā laikā brīnījos.
ja jau apakšā ir peļķe, tad jau problēmu ir viegli atrast
apkure pazūd, kad pazūd šķidruma līmenis
pielej ūdeni un brauc uz servīzi
p.n.
temperatūras datčikam bez ūdens ticēt nevar
Dzesēšanas sistēmas spiediens
Pārsprāga dzesēšanas sistēmas caurule. Varētu jau to norakstīt uz to ka caurule bija savu nokalpojusi vai vienkārši brāķis, bet aizdomas ka dzesēšanas sistēmā ar tiem spiedieniem kaut kas nav kārtībā. Izplešanās bundulim gar korķi visu laiku nedaudz spiežas garām dzeses šķidrums ...nu tā ka bundulis visu laiku notecējis. Vai varētu būt ka ar to izplešanās bunduļa korķi kurš tur regulē to spiedienu kaut kas nav ....piemēram aizsērējis ....kā pārbaudīt? Kas vēl varētu būt pie vainas tam ka pārāk palielinās spiediens sistēmā?