maxgroup rakstīja: Es kā lēju 98, tā arī liešu, manis pēc lai viņš maksā 5Ls
Kads tu krutsBagats papiņš ne??
Kads tu krutsBagats papiņš ne??
anonimikis rakstīja:
uupis rakstīja: Njā – šogad ražas nebūs...
ko ta nepieminēji tramvajus?
Nav jēga piminēt jo ar šo degvielas enu kāpumu RS nākamgad kā bankā cels cenas minimums 2 x, ja ne visas 3 x. Un tad atkal varēsi lēkāt ka Tramvajs ir lētākais un labākais transports.
Aizliegt tramvajus – degviela būs lētāka – kustība raitāka...
anonimikis rakstīja:
uupis rakstīja: Njā – šogad ražas nebūs...
ko ta nepieminēji tramvajus?
Un vēl kas – tu ar tramvaju vedīsi graudus un kartupeļus no lauka?
optimists, atgriezīsimies pie šīs sarunas pēc pāris gadiem
Magistrs rakstīja: Da *******. Kamēr alga palielinās līdz ar cenām, tikmēr uztraukumam nav pamata.
Kurā kantorītī tad tik labi klājas?????????????????????
Neko nedarīšu....
Braukšu ar savu bendzīnieku, kas ar gāzes iekārtu aprīkots
0,40 ls par litru.....
Magistrs rakstīja: Da *******. Kamēr alga palielinās līdz ar cenām, tikmēr uztraukumam nav pamata.
Latvija kaut ka algas atpaliek par 5x reizem vismaz
Varu nomierinàt satrauktos pràtus-sodrèji plausàs nenonàk,prieks tam ir mati degunà.un plausas spèj pasas attìrìties.un no jebkura skurstenja nàk àrà apmèram tas pats kas no dìzelja.Cietàs dalinjas vnk nokrìt zemé.Toties nojàts benzìnmotors gandé atmosfèru krietni vairàk.
Nevajag raudāt ka degviela paliek dārgāka, vajag domāt kā vairāk nopelnīt un vispār dieselauto normāls ir tikai kamēr jauns. Man šķiet ka pārkāpjot no dieseļa kurš tērēja 7,5L/100 uz benzīsu kurš tērē 12L/100 naudiski es neesmu zaudētājs, jo atkrīt dārgie sūkņi, ziemas rītos jautājums vai pieleks un nav melnā mākoņa ieminot.
Žēl, ka visa lauksaimniecība un arī transporta joma strādā ar dīzeli. Nav jau īsti alternatīvu. Tā kā nākamais cenu kāpums pārtikai un arī pārējam vēl tikai gaidāms
Zoo rakstīja: Varu nomierinàt satrauktos pràtus-sodrèji plausàs nenonàk,prieks tam ir mati degunà.un plausas spèj pasas attìrìties.un no jebkura skurstenja nàk àrà apmèram tas pats kas no dìzelja.Cietàs dalinjas vnk nokrìt zemé.Toties nojàts benzìnmotors gandé atmosfèru krietni vairàk.
bet ja elpo caur muti? piem, iesnas.
rīklē arī tie mati ?
ir man gadījies ar moci pa pilsētu aiz dīzeļa kādu brītiņu braukt; vienmēr licies tad, ka gals aiz noslāpšanas pavisam tuvu.
un plaušas attīrās daļēji, protams, ne jau nu pilnībā. Arī attīrīšanās process ir samērā nepatīkams, bez tam, kā jau jebkurš process, atstāj arī savas sekas. Tās summējas.
curmis rakstīja: Nevajag raudāt ka degviela paliek dārgāka, vajag domāt kā vairāk nopelnīt un vispār dieselauto normāls ir tikai kamēr jauns. Man šķiet ka pārkāpjot no dieseļa kurš tērēja 7,5L/100 uz benzīsu kurš tērē 12L/100 naudiski es neesmu zaudētājs, jo atkrīt dārgie sūkņi, ziemas rītos jautājums vai pieleks un nav melnā mākoņa ieminot.
Noteikti naudiski neesi zaudējis tāpēc, ka no veca dīzeļa pārsēdies uz jaunāku benzīnu.
Piemēram es pēdējos piecus gadus braucu ar dīzeļiem un ne reizi nav bijis jāmaina sūkņi, kā arī visus ziemas rītus bez problēmām esmu iedarbinājis savus auto (arī veco audi ar nobrauktu, sulojošu dzinēju). Man problēmas ar iedarbināšanu ziemā bija tieši ar benzīnnieku. Par melno mākoni, ja visulaiku sēņo un reizi mēnesī izdomā iemīt tad protams parādās melnais mākonis, bet ja regulāri, katru dienu, min tad nekāda melnā mākoņa nav (no personīgās pieredzes)
Magistrs rakstīja:
batka rakstīja:
Latvija kaut ka algas atpaliek par 5x reizem vismaz
Atpaliek, ta atpaliek. Bet ja palielina par tik, par cik ceļas cenas, tad ir ok. Vismaz mīnusos neiebrauc.
Ja palielina,bet kaut ka nepalielina...
kasinsh79 rakstīja: Žēl, ka visa lauksaimniecība un arī transporta joma strādā ar dīzeli. Nav jau īsti alternatīvu. Tā kā nākamais cenu kāpums pārtikai un arī pārējam vēl tikai gaidāms
Vot vot – par šito vajag uztraukties Un nevis kā anonīmiķis par tramvajiem.
Bet mans domāt ka cenu kāpuma nebūs. Jo sakņu un graudu iepircēji iespraudīs rokas sānos un pateiks ka nemaksās vairāk par 5 santīmi par kilogramu kartupeļu, bet tirgos pēctam par 80 santīmiem.
Un tas jau saucas konkrētais D un galvassāpes ne tikai tiešajiem iesaistītajiem, bet pārējiem, kuri ir pakārtoti. Nodokļi, bankas, nodarbinātība un kā likums devalvācija.
Nu uz bēdām iedzertu kādu aliņu un 1 Ls vēl paciestu.
Vot pie 2 Ls un tagadējiem ienākumiem es gan kristu panikā un zaudētu samaņu.
Lūk mums būtu arī jāsāk
Vissss - pasaules gals ir klāt ...
Kaut ātrāk Daisels maksātu 1,- litrā - vieglāk būtu sarēķināt cik jāmaksā pie kases ...
viktors1961 rakstīja: Lūk mums būtu arī jāsāk
money.newsru.com/...
Šorīt pa kautkādu krievu kanālu (toļi PTP, vai OPT) skatījos ziņas: jeņķos sācies degv zagšanas bums , karoč smago a/m īpašnieki kā traki mēģina domāt kā aizslēgt bākas un DUS apsverot iespēju ieviest priekšapmaksu... neesam vienīgie, kas cepjas
amerikāņiem ta dolāra kurss nekrītas. mums vēl jāpriecājas, ka lats piesiets eiro.
Da tepat pie mums no smagajiem fenderējot uz nebedu ...
wvfans rakstīja: Da tepat pie mums no smagajiem fenderējot uz nebedu ...
Arī fakts, pie kam brutālajā- pat urbj bākā caurumus...
krishus rakstīja:
wvfans rakstīja: Da tepat pie mums no smagajiem fenderējot uz nebedu ...
Arī fakts, pie kam brutālajā- pat urbj bākā caurumus...
Tur urbt nevajag – dornis komlektā ar veseri – caurums 5-10 mm
ko darīsiet, kad dīzels maksās 1Ls/litrā
Izskatās, ka tie laiki nav tālu. Pāris mēnešu un ok.
Ko saka ekonomisko dīzeļmotoru lietotāji?