Sakainais fiestas patēriņš

Fridrihs Reģ.: 10.12.2002

Nu sakiet, lūdzu, mīļie cilvēki, kur iepriekšējā modeļa (MK6) 2006.gada izlaiduma forda fiesta ar tām apaļajiem priekšējiem lukturiem var likt 7 litrus dīzeļa uz 100 km pilsētas braukšanā? Pie tam motors viņai pat mazākais dīzelītis - tikai 1,4 litru tilpumā! Un braucu es pavisam ne tuvu sportiski, lai gan sēne arī neesmu, jo satiksmi nekavēju. Tā teikt, krīze dara savu un liek iepirst kādu feniņu un braukt ekonomiski, bet nu nekādi man tas nesanāk.

Nu joptvai, vai es tāpēc viņu pirku, lai viņa man šitā ieriebtu?!

Domāju, ka drošības pēc labāk vajadzētu pārbaudīt to motorīti, varbūt tomēr kaut kas nestrādā kā vajag, jo arī tehniskā apskate atgāzu testā man to motorīti mocīja reizes piecas, lai gan uz apskati braucu caurules tīrot. Braucot dūmu tiešām ir daudz, jo mani apskaustu visi vecie ikarusi un kamazi.

Tad nu lūk, lepni dodos es uz Baltic Motors un stāstu savu sāpi, kas uz sirds. Servisa pieņēmējs saprotoši māj ar galvu un saka, ka tā dīzeļiem mēdzot gadīties. Bet, lai diagnostika būtu precīzāka, iesaka nomainīt gaisa filtru un eļļu. Es jau mazliet papukstu, ka gaisa filtrs tikai 2kkm braukts, bet nopērku jaunu un atstāju pie viņiem savu blusu.

Nākamajā dienā telefonā redzu, ka zvana man nepazīstams numurs. Kas tad nu?! Bet tas izrādās tas pats vakardienas servisa pieņēmējs un saka, ka diagnostika ir veikta un jūs, t.i., es, varu doties pakaļ savam braucamajam.

Tā nu es ar pacilātu garastāvokli dodos savai blusai pakaļ. Ar smaidu veru vaļā servisa durvis un jautāju, kas tad mašīnai bija noticies, ka man viņa tāda dūmaina palika. Pieņēmējs tā mazliet drūmu paskatās uz mani un saka, ka noticis nav pilnīgi nekas.

Kā tā, nekas - es jautāju.

Vienkārši. Viņi veikuši kompūtera diagnostiku un tā neko sliktu nav rādījusi. Es joprojām mazā neizpratnē. Nu nevar taču tā būt, ka viss ir 100 procentu ok, rādot viņam apskates izdruku, kur var redzēt, kā motorīts tika mocīts.

Un tad sākās visādas atrunas, ka dūmainību ietekmē visādi apstākļi, arī apskates iekārtas var kļūdīties un bla bla blā. Tad es jautāju, viņam kā tādam mazmotoram var būt tāds netipiski liels patēriņš un arī ap izpūtēju pilns ar kvēpiem. Bet viņš paliek pie sava, ka kompūters viņiem neko nerādīja. Tā nu es pikts devos prom no turienes un ar vēl mazāku saprašanu, kas un kā, ko un kāpēc.

Pēc tā visa es vēršos pie jums, varbūt jums ir kādas ģeniālas idejas, kā var dabūt tādu patēriņu, un cik uzticama vispār ir baltic motors kompūtera diagnostika, ja apkārtējās pazīmes liecina par pretējo?

Es, kā dabas draugs, ar smagu sirdi skatos, kādus dūmu mākoņues ārvietojoties es aiz seva auto atstāju. Iesakiet, lūdzu, taču kaut ko!

 
1 2 3 4
VWfans Reģ.: 21.02.2004
0 0 Atbildēt

Labākais auto, ar kādu esmu pie stūres braucis vismaz simt kilometrus, ir 2007.gada Mercedes-C200 Kompressor. Lūk, šāds:

rus.auto24.ee/...

Ja pieņem, ka Lexus-IS250 ir tikpat baudāms kā šāds Mercedes, tad jāatzīst, ka Lexus ir ļoti iekārojams...

taaneko Reģ.: 30.07.2008
0 0 Atbildēt

Pirmais rakstīja:

taaneko rakstīja: melns dūms nenozīmē, ka par maz gaisa, melns dūms nozīmē nepilnīgu degvielas sadegšanu.

lai tev mierīgāk gulēt - malni dūmi nozīmē, ka ir par daudz degvielas attiecīgajam gaisa daudzumam cilindrā pie konkrētiem apstākļiem.... sadef degvielas ūdeņradis, bet ogleklis izdalās kvēpos....

problēmu var atrisināt 2 veidos

samazinot iesmidzināmo degvielas daudzumu vai palielinot gaisa padevi....

ja mēģināsi oponēt - dari to argumentēti

Mjaa... ko tu pirmajam padariisi mēģināšu paskaidrot-

taaneko teica- nepilnīga sadegšana;

pirmais teica- ūdeņradis sadeg, ogleklis ne- laikam arī varētu būt nepilnīga sadegšana;

piedevām man prāts saka, ka sadegšana var būt nepilnīga ne tikai oksidētāja trūkuma, bet arī laika dēļ. Vai esi dzirdējis par dīzeļiem ar priekškamerām?!

nomiks Reģ.: 30.10.2002
0 0 Atbildēt

Sviestnesis rakstīja: ...Nopērc sev sab. transporta mēneškarti...

Tagad takš e-talons

Veiga Reģ.: 25.09.2004
0 0 Atbildēt

Mana senča auto (C4 Picasso, bet šajā gadījumā tam nav tiešas nozīmes) melni dūmi nozīmēja ūdens nonākšanu vadības datorā.

Yetti Reģ.: 28.11.2007
0 0 Atbildēt

vo pļē

uldiskru Reģ.: 06.11.2002
0 0 Atbildēt

Fridrihs rakstīja: Ripjis auto ir pavisam maz, tikai 51 kkm.

Dūmi ir parastie melnie, kuri sevišķi daudz parādās pie kādiem 2.5 - 3.0 krpm. Starpdzesētāja nav, bet tā ieteki uz dūmiem gan nezinu.

Runājot par patēriņu. Ja es agrāk ar savu 2.5 vag dzinēju uz trases varēju iztikt ar ~6 litriem (kura bija 2x vairāk lopu nekā šai blusai), tad šī motora patēriņs šķiet pat astronomisks, jo uz trases šis arī rij nejēgā - virs/ap 5.5

Kondicioniers ir visu laiku izslēgts, tāpēc ne tur tā vaina.

Lasot auto manuāli, tur takstīts, ka pilsētas patēriņš ir ~5.5, trase ~4.0. Es saprotu, ka petēīņi var atšķieties, bet ne tik traki. Arī citi dīzelisti brīnās par manu patēriņu.

Arī man ir bijusi kaudze ar visādiem dīzeļiem un tagad viens no auto ko ikdienā lietoju ir 2007.g. Fiesta 1.4 Tdci noskrējiens 47tkm. un arī jāskaka ka patēriņs SALĪDZINĀJUMĀ AR LĪDZĪGIEM AUTO IR NESAMĒRĪGI AUGSTS ( AR VECO FIESTU VARĒJU MIERĪGI IEKĻAUTIES 4-5!!!) zEM 6-7 LITRIEM NU NEKĀDI NEVAR DABŪ, DUMAINĪBA TIEŠĀM LIELA, STĀVOT UZ VIETAS JA PEČKA IESLĒGTA TAD ARĪ SALONĀ NĀK IEKŠĀ SMAKA, ĪSĀK SAKOT PILNĪGI SŪDI IR TĀS JAUNĀS FORD FIESTAS, MOTORAM JAU PIE 11-12T.KM PARĀDĪJĀS EĻĻAS NOPLŪDES, UN ARĪ TIE "REDĪSI" FORD CENTRĀ IZLIKĀS, KA TAS IR OK, NOMAZGĀJA MOTORU UN TEICA JA VĒL PARĀDĀS TAD KO DOMĀSIM, AIZBRAUCOT UZ APSKATI ATKAL SAKU NU NAV NORMĀLI, JO RE ATKAL EĻĻA IZLĪDUSI PA VISĀM ŠĶIRBĀM, ŠIE ATKAL TIK AIZBILDINĀS !!!

uldiskru Reģ.: 06.11.2002
0 0 Atbildēt

Sretsked rakstīja: ?? un tāpēc jāauro tik briesmīgi ??

A ko tu te par visu vēl briesmīgāk auro???????

Crankshaft Reģ.: 31.10.2004
0 0 Atbildēt

pirmais teica- ūdeņradis sadeg, ogleklis ne- laikam arī varētu būt nepilnīga sadegšana;

piedevām man prāts saka, ka sadegšana var būt nepilnīga ne tikai oksidētāja trūkuma, bet arī laika dēļ. Vai esi dzirdējis par dīzeļiem ar priekškamerām?!

-------------------------------------

Hmm, a prichom te priekshkameras? Savas priekshrociibas tieshaas iesmidzinaashanas diizeljiem, savas - priekshkameras diizeljiem, bet kaut kaa nav dzirdeets, ka laiks vareetu buut pie vainas ...ja vieniigi ar to nav domaats izteikt jeedzienu "iesmidzinaashanas apsteidzes lenjkjis" vai ko tamliidziigu.

Yetti Reģ.: 28.11.2007
0 0 Atbildēt

āpši...

jums populāri paziņoja:

"...nozīmēja ūdens nonākšanu vadības datorā..."

morāle!

nemīžam vadības datoros....

es atkal noraušos, bet nagi niez...

Yetti Reģ.: 28.11.2007
0 0 Atbildēt

VWfans rakstīja: Nē, nedomāju. Bet par 13 tūkstošiem latu var iegādāties mazlietotu, bet aizvien ārkārtīgi komfortablu Lexus-IS250:

rus.auto24.ee/...

gribējās ko riebīgu teikt...

bet baudi

Olegsxs Reģ.: 13.12.2012
0 0 Atbildēt

Varbūt vienkārši ir jāievēro daži eko braukšanas padomi? - www.autoskola-presto.com/... Sāku ievērot šos noteikumus un uzreiz sajutu starpību

sarashkins Reģ.: 01.08.2009
0 0 Atbildēt

Ko vēl tu lieto? Kosmodisk? Airbra?

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

šitie presto uzprasās uz macbetonu.

sarashkins Reģ.: 01.08.2009
0 0 Atbildēt

Diez vai Androns šo lasa.

1 2 3 4
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti