pajoļu blīvums tikai aug, tāpēc arī zīmes arvien vairāk. piemērs - vairākos neregulējamos T veida krustos ikdienā sastopos ar idiņiem, kas domā ka galvenais ceļš ir tas kurš taisni. Un tie pajoļi katru reizi ir citi.
- Sludinājumi
- Ziņas
- Vīriem
- Tehnoloģijas
- Sports
- Video&TV
- Forums
- Lasītāju pieredze
- Akcijas
- Jautā ekspertam
Zīmes "Galvenais ceļš"
Aizķēra, kā saka, kolēģa A.J. rakstītais "Latvijas Avīzē":
... man nepatīk, ka nodokļu naudu tērē rombiem pirms krustojumiem, kur tāpat abolūti skaidrs, ka braucu pa galveno ceļu, ka gan juridiski (satiksmes noteikumi), gan praktiski (ja vien neesi akls trīsstūri uz sānceļa redzi) pietiek ar esošajām zīmēm, nevajag man mīļās pilsētas ainavu vēl vairāk bojāt ar stabiem, bleķiem, skaidrojumiem, ka divi reiz divi ir četri...
...zīmju pārpilnība rada „tuneļa redzi”, atņem uzmanību, kuras resursi nav bezgalīgi, daudz svarīgākām lietām. Atņem atbildības sajūtu cilvēkam un pārceļ to uz bezpersoniskiem „organizācijas līdzekļiem”. Es vairs nevēroju ielmalas skolas namdurvis un nebraucu 50 km/h, kad pie tām valda klusums, un 15 km/h, kad jautrais burziņš veļas mājup. Es skaitu „30” zīmes puskilometru pirms skolas un tikpat tālu aiz tās. Modri ieklausos „WAZE” skaļrunī – vai nav te šodien radariņs? Zīmju 12, bērna neviena. Radari bankrotējuši...
Ko par rombu pārpilnību Rīgā domājiet Jūs?