Auto nomāšana Milānā

GB12 Reģ.: 29.03.2011

Ko, kā, kur? Jūsu ieteikumi? Pieredze?

Vajadzīgs auto uz 2 dienām oktobra vidū. Prasību īpašu nav - ir OK ar mazo klasi (Corsa, Polo u.tml.).

 
1 2
Sany Reģ.: 17.09.2014
0 0 Atbildēt

Hei, hei! Ja jautājums vēl aktuāls, varu nedaudz pakomentēt. Atzīšos neizlasīju visus komentus, tādēļ atvainojiet, ja atkārtošos.

Auto kompānijas, kuras ir daudz maz ok ir SIXT, AVIS un Hertz.

Tātad, pirmām kārtām jāskatās uz vecuma neatbilstību (un stāža, kā arī krutākā mašīnām prasīt var pat 2 kredītkartes garantam.Ja esi jaunāks par 25 gadiem - būs jāpiemaksā par to, ka esi "jauns braucējs" (vispār, atkarīgs no valsts un auto grupas).

Tas, ka bildē redzi piem.golfu nenozīmē, ka golfu arī dabūsi - Tu saņemsi TĀS KLASES AUTO (līdzīgu pēc specifikācijas, bet ne konkrēti to, kas bildē)

Skaties, lai ir unlimited km incuded, savādāk vari iekrist uz pārbrauktajiem km (naudas ziņā).

Auto jānodod ar pilnu bāku, savādāk saskaitīs iztrūkstošos litrus un piesta'dīs par tiem gandrīz dubultu rēķinu(no degvielas cenas).

auto saņemt un nodot piem.13:00 un 13:00 (vai līdz 13:00), ja nodosi 13:30, maksāsti vēl par dienu.

Un jā, jau saņemot auto ir jāpārbauda, vai jau nav kāds skrāpējums, sasitums vai vēl kāds defekts. Starp citu - tieši ar AVIS ir bijuši visādi konflikti par sodiem, skrāpējumiem.

Tas pirmais, kas ienāca prātā, sakarā ar auto nomām

Ja kāds jautājums par niansēm (piem-cik bloķēs kredītkartē), labāk uzzvanīt uz attiecīgās kompānijas LAtvijas biroju un paprasīt - viņi visu zin

P.s.Bloķētā summa *kredītkartē) tiek atbloķēta 15 dienu laikā.

Ceru, ka ko jaunu pateicu

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Nu, tā, viss ir noticies, varu padalīties ar pieredzi.

Tātad, pirmais ne visai patīkamais pārsteigums bija tas, ka nesakrita informācija, kādu sniedza Latvijas Avis un kas sanāca galā. Internetā nebija iespējams nopirkt pilno apdrošināšanu, jo nomas termiņš bija 2 dienas (to netā var dabūt, ja termiņš ir vismaz 3), bet LV ofisa pārstāvis teica, lai prasa uz vietas. Kopējā cena būšot 102 EUR. IT izrādījās, ka, lai neieturētu tos 850 EUR, esot jāpērk arī pilnā apdrošināšana zādzībai (izrādās, tu esi vainīgs arī, ja auto tiek nozagts). Nu labi, beigās starpība tik liela nesanāca, kopējā cena - 116 EUR. No kredītkartes norezervēja 201 EUR - nomas maksa plus degviela. Jā, taisnība ir, neiedeva to, kas bildē (tur bija Lancia Ypsilon), iedeva Fiat Punto 1.2 8V, bet tas labi, jo bija paredzēts 3 durvju, bet bija ar 5 durvīm - 3 cilvēkiem bija diezgan OK. Auto diezgan liels, ērts, bet tas 1.2 8V 70 ZS motors gan baigais nīkulis. Vakar tik silti ap sirdi palika iekāpjot savā SAABā ar 250 ZS turbo. Toties, pa Alpu serpentīniem braucot, vidējais patēriņš bija ap 7.5 l tikai, visā distancē kopā kompis rādīja 6.3.

Un labi vien bija, ka paņēmu ar pilno apdrošināšanu, jo kaut kādā kalnu pufaikciemā pret asu apmali pārsitu riepu. Labi, ka iedeva tieši Punto, kam ir pilnais ritenis - nevajadzēja čakarēties ar cīsiņiem vai putām. un pēc tam tērēt laiku mašīnas apmaiņai. Turpat uz vietas samainīju un varēja turpināt braukt ar to pašu. Tas itālis, kuru sazvanīju uz Avis Assistance gan baigi brīnījās, ka es pats taisos mainīt riepu.

Jau nopriecājos, ka atdošu auto un šķirsimies kā draugi, bet rezultātā man pie rēķina pieskaitīja kaut kādus mistiskus negadījuma administrēšanas izdevumus 43 EUR apmērā. Rezultātā kopā viss tas pasākums izmaksāja 159 EUR. Katrā ziņā, iespaids bija tāds, ka Avis ir maksimāli padomājis, ka tikai pēc iespējas vairāk no tevis nokāst naudu par visādiem mēsliem. Kaut kā biju nedaudz vīlies šajā kompānijā, bet, nu, iespējams, ka tā tas ir visās.

Starp citu, Itālijā smukas degvielas cenas. 95. maksā 1.75 EUR, dīzelis - 1.62 EUR.

Arvs Reģ.: 03.08.2007
0 0 Atbildēt

Kādam ir bijusi saskare ar sodiem par ātruma pārsniegšanu Itālijā? Atnāca vēstule, ka radars esot fiksējis 76 km/h 70 vietā un tas maksā EUR 50. Atnāca parastā vēstule uz adresi, kas bija norādīta autonomas kantorī. Laikam vēlu attapās, savādāk būtu uzreiz noņēmuši. Vai ir vērts maksāt?

1 2
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti