Tiešām? Atkal dzīvojam uz planētas "kanibāls265", kur viss notiek savādāk nekā uz planētas "zeme"? Paskaties šī gadsimta mašīnu shēmās, tādās kurās ir redzams vadu resnums - atklāsi ka vadu resnumi ir tie paši kas pirms 30 gadiem, vietām vēl tievāki - kā reiz tam pašam mk2 golfam diezgan daudz kur lietoti resnāki vadi nekā mk3. Palūrot, piemēram, B6 audī, kam jau ir lampu kontroles bloks, shēmās, tur redzami tie paši 1,5 kvadrāti kas vecajām mašīnām - varbūt blociņā ir releji, bet vadi joprojām tievi.
Un par vadiem - atšķirībā no planētas "kanibāls256", kur visiem vadiem ir supravadītspēja, uz planētas "zeme" mašīnās lieto kapara vadus, kuros ir zudumi. Es tur pārāk neiedziļinos, bet nu - savulaik zināms elektroniķis izrēķināja ka B3 audī ar dzimtajiem 1,5 kvadrātiem līdz labajam lukturim - vads iet gar kreiso lanžeru un tālāk pāri priekšai - notiek tīri 1,2 voltu zudums dēļ vadu resnuma.
Par tev mīļajām japāņu lamatām domāt nemaz negribas, kaut gan - atšķirībā no rumāņiem, japāņi ekoniju izveic ar aprēķinu, un tāpēc tie nožēlojamie, bet vēl ciešamie 1,5 kvadrāti priekšas lukturiem tur pat ir.
Mērījis esmu dažādiem japāņiem un nekāda sprieguma krituma nav, rāda tikpat cik uz akumulatora arī pie slodzes un darbojoša motora. Štekeri gan parasti jau ir pašvaki. To tak elementāri var pārbaudīt pieliekot vadus pa taisno vai ir vispār manāma atšķirība un vērts tur ko mainīt. Nu jā audiofīli arī maina velk zelta vadus, lai ausīm siltāk, tas nekas, ka atšķirība nekāda, bet pašam ap sirdi labāk.
Laikam mēri ar spuldzīti, nevis ar multimetru, ka tādi fantastiski rezultāti. Man ar relejiem un resniem vadiem pie 14,2v uz aķa ir 13,7v uz kreisās puses spuldzēm - labajai pusei grūtāk pieiet, tur droši vien ir bik mazāk. Štekeriem gan nav nekādas vainas, tos vācieši prot uztaisīt.