Kādas pārmaiņas būs Philips televizoriem šogad

ineseo Reģ.: 31.05.2018

Šogad TP Vision laidīs klajā jaunu Philips televizoru sēriju - tās klāstā būs pieejami modeļi sākot no ekonomiskajiem Full HD LCD modeļiem līdz pat augstākās tehnoloģijas OLED televizoriem. Lielākajai daļai televizoru ir 4K īpaši augsta izšķirtspēja, HDR, Android TV, kā arī Philips TV raksturīgais dizaina elements - Ambilight.

Pirms pāris gadiem Philips izlēma pārdot savas uzņēmuma daļas finanšu optimizācijas nolūkos, kā rezultātā tagad Philips TV zīmola televizoru ražotājs un izplatītājs Eiropā ir TP Vision, savukārt ASV - P&F. Šajā apskatā tiks aplūkoti tieši Eiropai paredzētās Philips TV sērijas modeļi.

Pirmoreiz Philips TV jaunie modeļi nonāca publikas redzeslokā pērn Amsterdamā - pēc TP Vision teiktā, OLED tehnoloģija nodrošināja izraušanos un atpazīstamību Eiropas tirgū. Salīdzinoši jaunā displeju tehnoloģija ļāvusi uzņēmumam iegūt tirgus daļas augstākās klases tehnoloģiju segmentā, kas arī izskaidro to, kāpēc TP Vision izlēmis papildināt savas produkcijas klāstu tieši ar OLED modeļiem.

2018. gada ievērojamākais modelis ir OLED973 ar izturīgu un jaudīgu skandu, kas var tikt izmantota kā televizora pamatne, novietojot to uz horizontālas virsmas, savukārt, ja televizoru piestiprina pie sienas, skandas pozīciju ir arī iespējams mainīt. OLED modeļi tiks iekļauti arī 8. sērijas klāstā, OLED803 televizoram tiekot laistam klajā 2018. gada otrajā pusē. TurkIāt, uzņēmums laidis klajā arī OLED837 modeļus, kas papildina pērna gada POS9002 modeļu klāstu - un klīst baumas, ka gada otrajā pusē pieredzēsim vēl viena jauna Philips OLED teleizora modeļa nonākšanu tirgū.

Bet ar ko Philips OLED televizori izceļas starp līdzīgiem LG, Panasonic un Sony modeļiem? Galu galā, visi ir veidoti uz LG.Display bāzes, turklāt LG ir paturējis tiesības uz šīs tehnoloģijas pārsteidzošāko modeli ar īpaši plāno ekrānu. Tomēr, kā apgalvo TP Vision, ir vērts iedziļināties detaļās - Philips OLED televizoriem zem korpusa pārsega ir jaudīgs P5 video procesors, kuru uzņēmums laidis klajā vien pērn, savukārt, no dizaina perspektīvas raugoties, šiem modeļi ir aprīkoti ar unikālo Ambilight, kas raksturīgs vien Philips TV modeļiem.

Ambilight būs pieejams arvien vairāk Philips TV modeļos, un arī ekonomiskie modeļi būs aprīkoti ar Ambilight trijās ekrāna malās, kas viegli izgaismos sienu, radot maigu un ēterisku atmosfēru. Tiesa, par Ambilight viedokļi ir dalīti. Pirms pāris gadiem TP Vision paziņoja, ka tieši Ambilight bija tehniskais un dizaina risinājums, kas patērētāju acīs izpelnījās vislielāko ievērību, kamēr daļa pircēju Ambilight ir nebūtisks apsvērums televizora izvēlē. Tāpēc, lai sniegtu Ambilight lielāku fleksibilitāti un modeļiem ar to pēc iespējas lielāku potenciālo pirkstpēju, pēdējos gados Philips ir pilnveidojis Ambilight funkcijas ar Ambilight+HUE, videospēļu režīmu, iespēju pieslēgties Spotify, kā arī iespēju uzstādīt Ambiligt nemainīgā silti baltā tonī.

Uzņēmums turpina savu ciešo sadarbību ar Google. Philips TV bija vieni no pirmajiem, kas ieviesa Android TV operētājsistēmu televizoros. Šogad, Android TV būs pieejams arī sākot no 7303 sērijas produktiem. Turklāt, divos visekonomiskākajos Philips TV modeļos ar 4K izšķirtspēju tiks iekļauta arī jaunā Saphi platforma, tomēr ir paredzēts, ka Android TV tiks iekļauts arvien vairāk modeļos, par spīti tam, ka šis Android TV integrēšanas process saskārās ar grūtībām sākuma stadijā.

Android operētājsistēma televizorā ļauj lejuplādēt televizora formātam piemērotas lietotnes, kā arī spēles no Google Play, un demonstrēt video saturu ekrānā ar iebūvēto Chromecast funkciju. Vēl ir pieejama 16GB iekšējā atmiņa, kā arī iespēja veikt datu apmaiņu ar USB. TP Vision vēl aizvien lieto salīdzinoši lēno Mediatek čipu sistēmu platformas darbināšanai, tomēr pozitīvs aspekts ir tāds, ka uzņēmums apņēmies tuvākajā nākotnē visus televizorus atjaunināt ar Android 8.0 versiju. Jaunā versija sevī iekļaus pilnīgi jaunu un uzlabotu skatīšanās un lietošanas pieredzi.

Tālākie plāni 2018 gadam ir iekļaut Google Assistant Philips TV modeļos ar programatūras atjauninājuma palīdzību. Līdz ar iespējām meklēt saturu internetā, Google Assistant var tikt konfigurēts ar Google Home, tādējādi ļaujot kontrolēt savienoto ierīču darbošanos - arī to, kas aprīkotas ar Philips Hue apgaismojumu.

Vēl viens aspekts, kam Philips TV ir pievērsta liela uzmanība, ir attēla kvalitāte. OLED tehnoloģijas iekļaušana 8. sērijas modeļos dara šo tehnoloģiju pieejamāku lielākam pircēju skaitam, tomēr uzņēmums fokusējas arī uz 4K izšķirtspējas un HDR iekļaušanu arvien vairāk modeļus. Kamēr 4K izšķirtspēju ir salīdzinoši viegli integrēt ekonomiskākajos modeļos un ir jau standarta prasība lielizmēra televizoriem, HDR savukārt implicē augstas prasības displeja sistēmas tehniskajai daļai.

Gluži kā daudzi citi televizoru ražotāji, Philips apgalvo, ka HDR tehnoloģija ir atbalstīta visā produktu klāstā, tomēr ir vērts uzmanīties - LCD displeju uzbūves dēļ ir ieteicams jau uzreiz apsvērt OLED tehnoloģijas modeļus, ka ir nepieciešamība arī pēc HDR.

TP Vision ir izvēlējies Samsung HDR10+ formātu Dolby Vision vietā. Kaut arī Dolby HDR video formāts ir dominējošs tirgū, gan TP Vision/Philips, Samsung un Panasonic iekļauj savos produktos HDR10+ formātu, gan arī 20th Century Fox, Amazon un Warner Bros veido šim formātam pielāgotu saturu, kā rezultātā šī gada laikā būs pieejams arvien vairāk HDR10+ video satura, kas patlaban ir pieejams tikai Amazon HDR videosatura datubāzē.

2018. gada Philips TV modeļos tiks atbalstīts nevien HDR10+ formāts, bet arī standarta HDR10 un HLG (Hybrid Log Gamma) formāts.

2018. gada produktu klāstā nav modeļu ar ieliektu ekrānu, turklāt 3D tehnoloģija tajos vairs nav atbalstīta.

Neskatoties uz to, 2018. gada Philips produktu klāsts ir visaptverošss un iekļauj sevī gan 4K izšķirtspējas OLED modeļus, gan HD LCD modeļus, izmēros sākot no 22 collām. Lielākais televizors produktu klāstā būs 75 collu LCD modelis.

Televizoru standarta komplektācijā iekļauts arī iebūvēts bezvadu internets, Bluetooth, HEVC un VP9 dekodētājs, kā arī HDMI (ar 4 ieejām, sākot no 7 sērijas modeļiem)

Augstākās tehnoloģijas modeļi savukārt būs komplektā ar jaunu, vienkāršāku pulti, kas vizuāli līdzinās burvju zizlim - būs pieejama arī pults ar QWERTY tastatūru, kamēr pārējiem modeļiem būs standarta melnā plastikāta pults.

2018. gada modeļus būs iespējams atšķirt no iepriekšējo gadu modeļiem ar to, ka to nosaukumi beigsies ar 3. Respektīvi, 7000 sērijas modelis no šī gada būs PUS7x03.

 
iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Tiešām?

Nesen bija jāpērk virtuves tehnika, maksimāli izvairījos no Philips precēm.

Cik ir bijušas, tik arī problēmas ar kalpošanu...

GTD2 Reģ.: 18.10.2004
2 0 Atbildēt

man atkal tas pats ar Samsungu, bet viss no Philips kalpo godam

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Kā reiz šonedēļ nopirku:

Samsung mikroviļņu krāsni

Stollar ūdens vārāmo kannu

Braun fēnu

un tosteri no Redmond.

Vēl jāatrod mazais ledusskapis!

GTD2 Reģ.: 18.10.2004
0 0 Atbildēt

ja vajadzetu kafijas automatu tad bez philipa nemaz daudz variantu nebuutu, vieniigi dargaks un labaaks jura, parejie kas no retajiem kas vinus razo ir delonghi un krups bet tam esot svakas plastmasas detalas, mikrenei galvenais ka vinja ir nopakota un neizdalas tik daudz starojumu, nav parliecibas ka korejieshi uz to iespringst

eidis Reģ.: 07.11.2001
2 0 Atbildēt

"mikrenei galvenais ka vinja ir nopakota un neizdalas tik daudz starojumu". Oho? Kopš kura laika elektromagnētiskais starojums ir kaitīgs? Tad jau wifi rūteris un mobīlais arī jānopako un sienas ar foliju jānoklāj, lai TV starojums netiek iekšā))))

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Kopš tā laika kad atsevišķas ierīces spēj izdalīt kaitīgākus starojuma veidus, piemēram, tos pašus mikroviļņus. Pēc taviem postiem spriežot tu esi laikam arī bik dabūjis ar mikrenes starojumu...

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Nav Delonghi nekādas švakas detaļas. Tie Philips ne uz tausti ne aci neatstāj kvalitātes iespaidu, toč plastmasa vislētākā.

GTD2 Reģ.: 18.10.2004
0 0 Atbildēt

Es nebiju domajis Delonghi , bet Krups, pasam Delonghi kadus triis gadus un pagadaam neko sliktu nevaru teikt. Kafijas aparāti Philipam tas Saeco ir diezgan labs, daudzi ir arii profesionaalaim lietosanai paredzeeti modelji,

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Jura aparātiem ir kāds būtisks sīkums, pašam veikt apkopi un iztīrīt kafijas “presīti” (brew Group), ja tākā kas sasērējis, nav paredzēts mājas apstākļos nunemaz. Tagadējie Philips vai tik nav ex Saeco, aparāti, kuru šķietami “sliktās plastmasas” brew Group kalpo GADIEM un ir viegli iztīrāmi mājas apstākļos nenesot uz ne pārāk demokrātiski izcenoto Eugesta servīzi...

No otras puses - ticot šīm slavas dziesmām, kārtīgam patērētājam teju visa sadzīves tehnika jānomaina pāris reizes gadā, ko kādam ražotājam nu ir pieejams “jaunai”, “ūber uzlabotais”, vai vispār kādu praktisku jēgu sniedzošā is modelis...

Guzis Reģ.: 23.08.2006
0 0 Atbildēt

Jura pati uzprasās uz tīrīšanu ar speciālu ķīmiju regulāri. Lielo apkopi pat intensīvi birojā lietojot jāveic tikai ap reizi gadā. Un tas nav 5 cilvēku birojā!

Palaidniex Reģ.: 19.11.2002
0 0 Atbildēt

Kad brew Group iestrēgst daļa sapresētās kafijas “ripiņas” un tas sāk gatavot parodiju par tēju - to pats nevari iztīrīt.

Arī nav runa par 5 cilvēku biroju...

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti