Motors / Eļļa

chebi Reģ.: 01.05.2022

Sveiki.

Problēmas ar darba zirgu, VW BORA 2000. Gada 1.6 SR Benzīns.

Motors darbojas vienmērīgi un labi, bet uzsilstot pazūd jauda, bet uz priekšu kustas raustīdamies.

Tika pārbaudīts degvielas sūknis, kurš darbojas labi un nav ne vainas.

Daži ieteica pārbaudīt zondi, bet vēl neēsmu skatījies.

Šodien mazliet paskrūvēju motoru. Atskrūvējot eļļas vāciņu tika konstatēts kondensāts, tāds kā “iebiezināts piens”.

Varbūt kādam ir kādas idejas, kas par vainu?

Mašīna tiek kustināta diezgan maz kā jau iepriekš minēju, darba vajadzībām.

 
darklight Reģ.: 29.10.2013
0 1 Atbildēt

Reti kustinātai mašīnai tas kondensāts var būt, bet nu normas robežās. Jāsāk ar kļūdu lasīšanu, ja vaina zondē, tad tam vajadzētu parādīties, kā arī profilaktiski nomainīt gaisa un degvielas filtru. Tosols nezūd, eļļas līmenis nekāpj? Ja jaudas zudums un raustīšanās sākas uzdodot gāzi, vaina var būt aizdedzē: sveces, svečvadi (ja tādi ir), spole.

chebi Reģ.: 01.05.2022
0 0 Atbildēt

Tosols nezūd un eļļas līmenis nekāpj, bet cik tika konstatēts mazliet vēlāk, tad "servisā" tika pārlieta eļļa par nepilnu litru. 4L vietā iegāza 5 (visu kannu) tad arī man liekas viss sākās pēc neilga laika.

Jaudas zudums sākās uzsilstot motoram, bet nu "slidinot" sajūgu uz priekšu tiek.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

"iebiezināts piens" ir tad kad eļļa ar ūdeni vai dzeses šķidrumu sāk jaukties kopā. Bet nu viedoklis par to pēc kā tas izskatas no cilvja uz cilvi atšķirsies ...

Bet ja raustas uzsilstot, tad iesaku pārbaudīt sveces "pēc kā izskatas uzdegums", un kamēr tās ir izskrūvētas ielūrēt ar boroskopu/endoskopu kas cilindros daras, piemēram iespējams ka uzsilstot tev dzeses šķidrums tiek dzīts cilindrā, un kāds cilindrs vispār atsakas normāli strādāt ...

Un vēl tupi pārbaudītu ar lāzertermometru kas ar temperatūrām tavam motoram ...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 1 Atbildēt

P.S. Cilindrā kurā ieplūst dzeses šķidrums, gan svecei gan pašam virzulim būtu jāizskatās "pārlieku tīram" līdz pat bezmaz nopulētam spīdīgam, kamēr citi noteikti būs ar "melniem sodrējiem" un sveces vai nu melnas "aizmestas", vai normālas "a la metāls un keramika ugunī sabijuši", bet ne melni vai spoži un tīri.

chebi Reģ.: 01.05.2022
0 0 Atbildēt

Paldies par informāciju.

Paskrūvēšu un paskatīšos brīvajā laikā.

Centis_Nuudele Reģ.: 26.11.2007
0 0 Atbildēt

Vai var palūgt precīzāku informāciju?

Emulsija uz korķa aukstam motoram vai kārtīgi uzsilušam?

Vai silta motora raustīšanās neatgādina darbību kā uz 3 cilindriem? Tumši dūmi no izpūtēja nav?

chebi Reģ.: 01.05.2022
0 0 Atbildēt

Emulsija tikai aukstam motoram, kad motors uzsilst, tad pazūd.

Emulsija ir nelielā daudzumā un nav pārāk traki.

Tumši dūmi nav, cik esmu novērojis.

chebi Reģ.: 01.05.2022
0 0 Atbildēt

Pārbaudīju sveces un cilindrus, bet viss kārtībā.

Nav nekādas sliktas pazīmes.

Vaina iespējams ir tādēļ, ka tika pārlieta eļļa par nepilnu litru kā jau iepriekš minēju, bet nu tās tikai manas domas par cik neēsmu baigais eksperts.

Bija nelielas eļļas pēdas gaisas padeves trubā un vārstā pie droseles.

Pa lielam visa tā raustīšanās arī sākas pēc tam, kad aizvedu džekam uz "servisu" samainit eļļu, jo pašam darbi kaudzēm.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Dīvaini simptomi, īpaši ja eļļas maiņas laikā izraisīti.

Varbūt sagadīšanās, un tad tehniski jebkuras elektroniskas komponentes uzsilstot var sākt gļukot, u n jo tuvāk motoram, jo lielāka varbūtība ka siltums ietekmē ...

Respektīvi ņemtu OBD diagnostikas iekārtu un siltam strādājošam paskatītos teiksim "misfire" biežumu utml. Ja misfire izteikti vienam cilindram - pārcel sveci vai arī tikai indukcijas spoli uz citu cilindru un paskaties kur "migrē"/paliek misfire.

Var arī aukstam paraut pa vienam vadam no indukcijas spolēm nost un paskatīties kā mainas dzinēja uzvedība ... ja nemainas noraujot konkrēto spoli, tad ar konkrētu cilindra sveci vai spoli vai ko saistītu ir problēmas ...

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Sasmējos par tām spolēm... Šim motoram ar raustīšanu neko noteikt nesanāks jo te nav "spoleS" - te ir spoļu paka kura satur divas spoles wasted spark konfigurācijā, tā ka noraujot vienu svečvadu tiks vienlaicīgi atslēgti divi cilindri - reālāk būtu raustīt sprauslu štekerus, bet, ups, otrā un trešā cilindra sprauslu štekeriem visdrīzāk sanāks piekļūt tikai noņemot ieplūdnieka augšu...

Eksperimentāliem nolūkiem citu spoļu paku gan varētu paprovēt - kaut gan pie šitā joka ar eļļu vispirms vajadzētu paprovēt sveces apskatīties.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Kas nu slinki meklējot pirmais izleca bildēs par to arī nokomentēju, neesmu par VAGiem sevišķi intersējies, nevienam tādi īsti lietošanā nav bijuši.

Bet waste spark, tad skaidrs, un ja tāds gļuko, tad protams vispār paliek stipri maz strādājošu cilindru ...

GK1968 Reģ.: 14.11.2018
0 0 Atbildēt

To aizdedzes spoļu paku vajadzētu gan vismaz noņemt un vizuāli apskatīt. Mēdz brutāli ieplaisāt...

Gadījumam saistībā ar plaisām cilindru blokā, galvā un dzeses šķidruma nokļūšanai eļļošanas sistēmā - vajadzētu būt otrādi - izteiktāk raustīties aukstam motoram?

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Neesmu dzirdējis ka VAG motoriem galvas plaisātu - nu ja neskaita vecajiem 4v turbiķiem starp vārstiem, kur pat ir ražotāja norma cik daudz drīkst plaisāt. Jebkurā gadījumā ja vienkārši eļļa ar dzeses šķidrumu sajauktos, darbību tas neietekmētu - ja dzeses kontūrs rastu savienojumu ar kādu cilindru, tad tas pasāciens būtu diezgan jautrs - man dažus gadus atpakaļ gadījās piedzīvot ka golfam izpūta galvas blīvi, brīvgaitā darbojās uz trīs cilindriem un pa izpūtēju pūta ārā smuku tvaiku mākoni...

Centis_Nuudele Reģ.: 26.11.2007
1 0 Atbildēt

Manuprāt sveces un spoles nekā neiet kopā ar normālu piedarbināšanu un auksta motora vienmērīgu darbību.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Ar šo motoru iespējams ka ne, ja paļaujamies uz msh teikto, kas būs ticamāk nekā manis uz ātru roku sameklēta kaut kāda VAG motora bilde (ar individuālajām indukcijas spolēm).

Bet individuālās spoles mierīgi var būt ar mainīgu prestestību (vai pat prasti sist uz masu) atkarībā no temperatūras, ja "bojātas", un tas pats var gadīties pat ar sūdīga ražotāja svecēm.

Visintersantākais jox kas pašam bija gadījies - kaimiņa zālespļāvējam (tiesa aukstam), kaut kādā veidā sveces elektrodu attālums bija kļuvis par mazu, un šogad zāles pļāvējs vairs nelec ... uz aci papletu to spraugu uz kādi 0,8 mil un verķis sāka rūkt ...

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Man pašam ir bijušas divas mašīnas ar beigtām aizdedzes spolēm. Abas pieleca ideāli, tukšgaitā strādāja normāli, bet uzdodot gāzi sāka raustīties.

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
0 0 Atbildēt

Vai tās spoles pēc zināma noskrējiena nav jāmaina? Manam Avensim tādas pazīmes sākušās, kamēr auksts, pie slodzītes raustās, brīvgaitā arī paraustās,kad uzsilst-iet kā bite. Aprunājos ar diviem spečukiem, viens no Wessa, abi teica, lai vispirms iztīra droseli.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Toyota un USA auto pieredze liecina, ka individuālās spoles , ja maina, tad maina tikai uz orģinālu, jo jaunas neorģinālās biežāk ir tāds sūds, ka vecais orģināls ir par kārtu labāks.

Bet nu kad spole ir ar problēmām - tad protams jāmaina, bet lai spoles ilgāk kalpotu - svecēm gan jāpievērš uzmanība ...

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Nezinu par tām oriģinālajām - Opelī uzliku kopējo bloku Beru - nepilnu gadu, cik tā mašīna man vēl bija - strādāja lieliski. Leonā vispār man bija divas oriģinālās, divas Beru, tagad vienu oriģinālo, kas sāka čakarēties, samainīju uz Mahle - pagaidām viss štokos.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Mainīt spoles uz kilometriem ir kā mainīt mašīnu kad pelnutrauks pilns.

Šaubos ka tavas problēmas ir no spolēm. Man ir gadījies pēdējos gadus divas reizes piedzīvot ka divas mūžvecas "parastās" spoles nosprāgst - attiecīgi vispirms dzirkstele paliek švaka, kas nozīmē to ka pie lielākiem ieplūdes spiedieniem spole vienkārši nespēj dzirksteli uzšķilt - respektīvi, ja motors vēl ir piešķiļams, tad brīvgaitā viss ir normāli, bet ieminot grīdā aizrijas.

Savulaik sanāca piedzīvot vecu sveču efektu - sešus gadus atpakaļ ieliekot donora motoru, auksts darbojās labi, uzsilstot, neatceros kas tieši, bet uzvedās ne pārāk patīkami, jaunas sveces to novērsa.

Ja tev tur tam tavam avensim ir četras aktīvās spoles, tur vēl mazāk ticams variants ka tā tava dabas parādība būtu no sprāgstošām spolēm; pussprāguši pusvadītāji kā reiz labāk uzvestos auksti nekā silti.

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
0 0 Atbildēt

Sveces nomainīju, bija jau pāri 20t,nelīdzēja,bet vislabāk, ka ir dienas, ka ne vainas, tad atkal.

Centis_Nuudele Reģ.: 26.11.2007
0 0 Atbildēt

Pārpildīts eļļas līmenis var sačakarēt katalizatoru.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Taču tā darbība būtu "sūdīga jau no starta", ja vispār varētu piedarbināt, bet citādi protams.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 1 Atbildēt

Piemetīs tepat tēmā pie viena vēl pāris simptomus.

1. Aukstam motoram - pielec uzreiz, brauc, kā uzsilst, tā nepatīk brīvgaita un vispār zemi apgriezieni. Ja tur ap 3k rpm var braukt.

2. Sāk čakarēties arī uzreiz piešķilts motors, vibrācija, darbojas laikam 2 vai 3 cilindri no 5. Var lēni pabraukt, tipa, 20 metrus līdz stāvvietai. Mašīna tiek likta mierā uz nedēļu.

3. Pēc nedēļas kā piešķiļ, tā aiziet, bez problēmām 10 kilometrus. Pēdējos 2km atkal jātur 3k rpm. Tad noslāpst, nometot gāzi, bet izdodas piešķilt un nobraukt vēl kilometru un nolikt stāvvietā.

Kas tas ir par bojājumu, kas uzsūcas, auto liekot mierā uz nedēļu? Mitrums, pārlietas sveces, auksta-silta dzinēja kaut kāda degvielas padeves regulācija?

volkswagen golf vr5 2.3L

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 1 Atbildēt

Šito gan neuzminēsi WTF - jāliek OBD diagnostika un jāskatas gaitā pa vienam gan misfire rate, gan kloķenes utml. sensoru dotais, fuel trim utt.

Man reiz Avensim bija nosprādzis kloķenes devējs, auksts vēl mēdza lekt (ne vienmēr) bet karstam zem 2K vai 3K vispār noslāpa un čuš kamēr atdziest ...

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
3 0 Atbildēt

msh rakstīja: Mainīt spoles uz kilometriem ir kā mainīt mašīnu kad pelnutrauks pilns.

Šaubos ka tavas problēmas ir no spolēm. Man ir gadījies pēdējos gadus divas reizes piedzīvot ka divas mūžvecas "parastās" spoles nosprāgst - attiecīgi vispirms dzirkstele paliek švaka, kas nozīmē to ka pie lielākiem ieplūdes spiedieniem spole vienkārši nespēj dzirksteli uzšķilt - respektīvi, ja motors vēl ir piešķiļams, tad brīvgaitā viss ir normāli, bet ieminot grīdā aizrijas.

Savulaik sanāca piedzīvot vecu sveču efektu - sešus gadus atpakaļ ieliekot donora motoru, auksts darbojās labi, uzsilstot, neatceros kas tieši, bet uzvedās ne pārāk patīkami, jaunas sveces to novērsa.

Ja tev tur tam tavam avensim ir četras aktīvās spoles, tur vēl mazāk ticams variants ka tā tava dabas parādība būtu no sprāgstošām spolēm; pussprāguši pusvadītāji kā reiz labāk uzvestos auksti nekā silti.

Problēma tomēr bija spolē, pāris dienas atpakaļ viena nosprāga,viena bija rezervē, visa raustīšanās, pazuda.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti