Auto detaļu atrašana pie tirgotājiem un internetā.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004

Cik viegli ir atrast atbilstošas detaļas dažādiem auto un vai ir kādi meklēšanas algoritmi? Vai arī vienkārši jāzin, kā ir kuram auto un viss.

Tātad, vienkāršs stāsts. 20 gadīga Audi A4 Avant numura zīmes apgaismotāja lampiņas turētājs. Izrūsējis. (tas vien jau ir labi, elektriskās sistēmas detaļa uztaisīta no rūsējoša materiāla) Tad nu dabūju no cita Audi A4 Avant tās lampiņas ar visu ligzdu un plastmasām. Un neder! Stikliņš ( caurspīdīgā plastmasa) oriģinālam pāris milimetri platāka un attālums starp skrūvēm arī neatbilst. 2 milimetri apmēram.

Detaļu veikalā noskaidrojas, ka tieši tam modelim bija izmaiņas. Piedāvājumā pareizā platuma stikliņu un ligzdu nav, bet ir LED apgaismojums numura zīmei. 2 gab. par 24€. Ražotājs eleganti ir atrisinājis problēmu ar attālumu starp skrūvēm. Tam stiklam vispār ir tikai 1 skrūve! Un 4 mazi LEDiņi rindā! Viss viegls, visam jāturas!

Tam lietotajam stikliņam, izrādās, ir speciāls numurs virsū. Taču oriģinālajam, kas no auto, nav vis!

Vārdu sakot, tāds juceklis ar tām detaļām.

Citi stāsti. Veikalā meklē stūres pastiprinātāja cauruli. Rāda bildes, vai tāda, vai šitāda? Tehniskā pase ir paņemta līdzi.

Radiators. Servisā konstatē, ka īsti neatbilst viens caurules izvada līkums. Bet nu visu sataisa, caurules, leņķi, savilcēji, viss darbojas.

Serviss, cits auto uz pacēlāja, gaida pareizos bremžu diskus, tie atvestie esot laikam par 6mm biezāki, citam modelim.

Jautājums - vai tas juceklis un neskaidrība ar detaļām nav drusku par daudz un ko tur darīt? Datu bāze? Informācijas apmaiņa? Detaļas pēc auto numura zīmes?

 
viencexperc Reģ.: 13.02.2017
2 0 Atbildēt

lūk tev biznesa ideja. Uztaisīt tādu datu bāzi.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Manam viss vienmēr derējis, bez problēmām. Jāizvēlas pareizais modelis, gads, virsbūve. Skaidrs, ka atsevišķas detaļas tik vecam auto jaunas vairs nedabūsi, pietam dažus sīkumus nevar dabūt jaunus pat jaunākiem auto (tad atliek tik meklēt šrotus vai izdomāt citu risinājumu).

No stāstiem, kad kaut kas neder, daļā gadījumu jau ir noticis līkrocīgs remonts...

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Tas auto, kam tie bremžu diski nebija pareizie, bija kādus 5 gadus vecs.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Hm. ierakstot google "lietotas auto detaļas" pirmā atbilde ir ar piezīmi tieši par audi

Esi noguris no nepieciešamās detaļas meklēšanas? Atrodi visas lietotās AUDI detaļas RRR.lt. Vairāk nekā 4936986 detaļu un 1800 auto kapsētu, 10 dienu atgriešanas garantija – RRR.LT

Protams, .lt varētu nozīmēt, ka lielākie un labākie šroti būs leišos.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 0 Atbildēt

RRR ir baigi jāzin ko ņemt + bildes reizēm neatbilst detaļai kas aprakstā ... vai arī no cita modeļa ar to pašu motoru ...

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

Audi ir ļoti plašas variācijas ar visādiem feisliftiem, pārējas modeļiem, utt. rrr.lt it kā nav slikti, tik nav skaidrs, kas ar atgriešanu (kaut gan arī LV šroti ko tādu neparedz). Veikalos var pēc Nr.zīmes šo to izpīpēt - bieži vien ar tām pašām bremzēm - n izmēriem diskiem un attiecīgi arī klučiem.

Ar šrotiem ļoti vienkārši - ir lietas, ko tur nevajag pirkt - ritošā, bremžu komponentes (izņemot suportu), utt. mezglus var, bet tikai, ja cena ir ~1/3 no jaunas daļas cenas vai jauna daļa nav pieejama, krahaboru piedvājumi par ~80% no jaunas cenas, nu i nafig tas nav nepeiciešams.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Ja ir atrodama (parasti uz kuzova bagažniekā pie rez riteņa, vai grāmatiņā, ja tāda ir) papīra uzlīme ar attiecīgās audi komplektācijas kodiem (lērums 3simbolu burtu/ciparu kombināciju), tad pēc tā var izpīpēt attiecīgos br disku vai citu detaļu parametrus.Katram tam 3burtam ir sava nozīme, to varētu pēc VAG uzskaitījuma atrast. Prottams, ar papildu nosacījumu, ka laika kāds gaitā nav paspējis tur uzlikt kaut ko no cita modeļa.

Attiecīgi, ja to visu maina kāds "savs" vai daudzmaz lojāls ne-dalbaēbu serviss, tad tam nu nebūtu problēma apmainīt, ja tomēr pieved neatbilstošu jaunu vai lietotu detaļu.Un beigās nodot klientam salabotu "rezultātu".

Slikti ir, ja viens pārdod detaļu, otrs to uzstāda un trešais pieregulē- rezultātā neparko neatbild neviens un pie jebkā vainots var tikt pats īpašnieks.Tu taču mums tādu iedevi.Kurš dalbaēbs tev te šito uzlika/pārdeva. Un uttt.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

viencexperc rakstīja: lūk tev biznesa ideja. Uztaisīt tādu datu bāzi.

Tēmas autoram nav nekādas vēlmes neko darīt, vien pavaidēt, pavaimanāt un paspamot, kā jams to allaž dara.

Marek Reģ.: 16.09.2022
0 2 Atbildēt

Man personīgi visērtāk šķiet, ja auto rezerves daļas tiek pārdotas tiešsaistē. Jo tad var pasūtīt no mājām un ja neder tad tās detaļas var atdot.

Nesen pasūtīju no šejienes: www.signeda.lv/

Esmu apmierināta gan ar cenu, gan kvalitāti

darklight Reģ.: 29.10.2013
4 0 Atbildēt

Marek, kas tu galu galā esi: džeks, meitene vai transpersona?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Un tad vēl tie grafiskie zīmējumi - vienam detaļu kantorim skaidrs detaļas attēls, gan jau pārkopēts no attēla.

Citam - kaut kādas tievas zīmējuma līnijas, pats zīmējums mazs, tikai grafika.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

TecDoc saucas tas kopējais katalogs. Tik bildes ir atsevišķi jāabonē tāpēc dažiem nav pilns izmērs. Tā kā kļūdas ar neatbilstošām detaļām uz turieni jāziņo un uzreiz var vairumam uzlabot sistēmas. Otrs populārs katalogs ir Polcar caur poļiem. Tirgotāji paši tos vairs īsti neuztur.

Mainigais Reģ.: 13.12.2022
0 0 Atbildēt

Par auto detaļām jau runā visur. Ieteikumi arī daudz. Izskatās ka arī šis auto forums forums.motorfy.lv/ apkopo labus ieteikumus un ne tikai

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti