Stambulas konvencijas loģikas izpausmes dzīvē.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004

Nesen Abu Meri sastrīdējās ar Latvijas Farmaceitiskās aprūpes asociācijas (LFAA) izpilddirektori Kristīni Jučkoviču.

neatkariga.nra.lv/komentari/maris-krautmanis-3/443520-politisks-konflikts-ar-blausanu-saplukusies-hosams-abu-meri-ar-lfaa-izpilddirektori-kristini-juckovicu

Kas tad varēja izraisīt Veselības ministra dusmas? Pieņemu, ka kaut kas jau bija noskaidrots, ka nozare vienojusies ar ministriju, taču sanāksmē tā sieviete lika saparast, ka tā vis nebūs. Laikam jau tāpēc ministrs reaģēja emocionāli. Farmaceitiskās aprūpes asociācijas (LFAA) izpilddirektore atgādināja, ka vispār jau viņa ir sieviete un vispār ir parakstīta Stamulas konvencija.

Tomēr strīds ir par zāļu cenām. Valsts paņem PVN, firmas arī labi pelna un ir visādas problēmas, kas traucē to visu sakārtot un ministram izskatīties labi. Abi no Vienotības partijas.

Ja ministrs būtu lasījis ikoniskos sieviešu pielūgtos rakstus, šajā gadījumā, Bankrofta "Kāpēc viņš tā dara?", tad šādai situācijai būtu sagatavojies.

Bankrofts apraksta situāciju, kad vecis, kam ir piespriesta terapija, lai varētu cerēt atgūt kaut kādus kontaktus ar sievu un bērniem, jautā - ko darīt, ja sieviete viņaprāt, runā pilnīgas muļķības, uz ko Bankrofts mierīgi atbild, ka tas viss ar cieņu un pacietību ir jāuzklausa.

Tā ir, ka pavirši seko jaunajām tendencēm.

Citā vietā Bankrofts mudina uz muļķībām. Zināms, ka vecis agresīvs, atnācis mājās uz vakariņām, jau nikni šņākuļo un sieva ar meitiņu pēc vakariņām uzsāk audzinošu sarunu, ka šovakar tētim jāvāc trauki.

----------------

www.delfi.lv/898102/versijas/56250236/anda-burve-rozite-es-satiku-leonu-rusinu  Žurnāliste apraksta situāciju, kurā vīrs atņēmis sievai telefonu un mūk prom.  Var saprast, ka tas vecis ir diezgan agresīvs. Tomēr viņas dzenas viņam pakaļ, jo taisnība ir viņu pusē. Konvencija arī pieminēta.

-------------------

iauto.lv/pie-stures/policija/46411-policisti-veic-aizturanu-tau-neiet-tik-viegli-video

degpunkta.tv3.lv/degpunkta-dazadi/cesu-novada-policistiem-tikai-ar-grutibam-izdodas-aizturet-likumparkapeju/

Degpunkta video ar kāda veča aizturēšanu, kuram nekāda policija un nekāda sieviete nepavēlēs un tas cīnās ar likumsargiem! Fizisks konflikts. Pierāda situāciju, cik neapdomiīgi un agresīvi ir likumpārkāpēji.

--------------

Tad nu laikam tā konvencija ir atstājusi kādu ietekmi un domāšanu.

 
darklight Reģ.: 29.10.2013
4 0 Atbildēt

Ej tak nosities pret sienu!

imzz Reģ.: 27.02.2015
5 0 Atbildēt

Bļaušana piestāv tikai babenēm. Vīrietim vispār neklājas bļaut, atskaitot specifiskas situācijas, kā armijā piem:

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
3 1 Atbildēt

Pareizi, pareizi, vajag tik krāt tās emocijas.

Nu, labi, pie izteiksmes veida jāpiedomā. ---------------

Ar to stambulismu citas tēmas, šajā gadījumā zāļu dārdzība, tiek nepamatoti nomāktas.

Tas ir kā tādā ģimenē, kur ir kāda lielā taisnība un viss pārējais, nu tāds, mazāk svarīgs.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Tu domā tādu ģimeni, par kuru mēdz teikt, ka vīrs ir "zem tupeles"?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
2 1 Atbildēt

Pret estblišmentu vērstiem indivīdiem vajadzētu saprast, ka upura tēlu var izmantot pavisam citu mērķu sasniegšanai.

Veselības nozarē ir daudz problēmu, taču, lūk, ministrs ir skaļi paudis viedokli par SIEVIETI un var taču labāk mainīt tēmu vai arī mediju pašcenzūras dēļ vispār uz laiku aizmirst gan zāļu dārdzību un pieejamību, gan citas veselības sistēmas problēmas, gan to pašu konfliktu.

Vai pastāv metodika konkrēta tipa cilvēku provokācijai?

-----------

Burves-Rozītes raksts savukārt labi apraksta dažus domāšanas paraugus, kas noteiktos apstākļos var izraisīt un uzturēt konfliktu.

darklight Reģ.: 29.10.2013
3 0 Atbildēt

Nezinu, kā tur ar to sabiedrību. Manā lokā šis gadījums tiek uztverts kā anekdote, un nevienam to apvainoto, otkatus pārēdušos ierēdneli nav žēl. Bet nu varbūt tas tikai mans burbulis un liberastisko feministu virtuvēs Hosams tiek lamāts no panckām ārā. Es gan nesaprotu, kā varētu lamāt cilvēku, kurš cīnās, lai visiem būtu lētākas un pieejamākas zāles.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Kad pienāks tā diena, kad aptversi, ka tā ir neomarksistu politika? 

Bet nē... Diemžēl tev tā ir tikai anekdote un nesaprašana. Nevis mērķtiecīga politika. Un ar tādu domāšanu to dodies ievēlēt tos, kuri šādi tiek galā ar BigPharma peļnas apdraudētājiem.

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Es ta aptveru. Vienkārši - kamēr vairākums sabiedrības šādus atgadījumus uztvers kā anekdoti, šī politika nedarbojas. Vai vismaz darbojas nepilnīgi.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 1 Atbildēt

Protams. Vajag laiku, lai pierastu pie Stambulas konvencijas un šādu politiku uzskatītu nevis par anekdoti, bet rūpēm par sievietēm. Bet tas laiks ir mazāks, kā tu domā, jo tieši fakts, ka šo uzskata par anekdoti, norāda uz elektorāta nespēju salikt kopā pat elementāras likumsakarības.

Paskaties jau nu cik īss laiks pagāja no Siliņas tikšanas pie varas līdz šādām praktiskajām izpausmēm.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

"Es gan nesaprotu, kā varētu lamāt cilvēku, kurš cīnās, lai visiem būtu lētākas un pieejamākas zāles."

Zālēs ražo privātas kompānijas un tirgo privātas aptiekas. Kādi ir vispār valsts mehānismi, lai kaut ko privātu padarītu lētāku ? Bez dotācijām un nodokļiem ? Zāles pārsvarā ražo "big pfarma" , vienīgais, ko var mēģināt ietekmēt, ir vietējās aptiekas.

Arguments pret ministru gadījumā nebija, ka aptieku peļņas ierobežošanas gadījumā mazākās kaut kur laukos bankrotēs ?

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Gadījumos, kad tiek mākslīgi sadārdzinātas pirmās nepieciešamības preces, šādi tādi mehānismi tomēr ir. Cik efektīvi, tas ir cits jautājums. Tiešām nezinu par lauku aptieku problēmām, neesmu lietas kursā, bet fakts, ka pie mums visas zāles, pat šeit ražotās, maksā dārgāk kā kaimiņvalstīs, norāda, ka kaut kas nav kārtībā. Kas tieši - to tad lai ministrs arī skaidro.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Nu re. Lohs pilnā krāšņumā. Nekas, kas pakļaujas valsts kontrolētai licencēšanai nav "privāts". Tikai un vienīgi vara nosaka, kurš, ko un kā drīkstēs tirgot - attiecīgi vara ir tā, kas "BigPharma" ietvaros kontrolē tās ietvaros strādājošos "privātos" uzņēmumus, rūpīgi pieskatot, lai to peļņu neapdraudētu brīva konkurence.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 3 Atbildēt

Nekas, kas pakļaujas valsts kontrolētai licencēšanai nav "privāts".

Neesi labi izgulējies ? Licencēšanas nepieciešamība, kam starp citu, pakļauts viss kas, ieskaitot pārtikas un autorūpniecību, nekādi neatceļ attiecīgo nozares uzņēmumu privāto statusu.

Un, tā tik vēl trūka, lai farmācijā atļautu pilnīgi brīvu konkurenci bez licencēšanas. Tā tu ātri vien antibiotiku vietā dabūtu ļoti lētas un "tautai pieejamas" tabletes no presēta pūdercukura ar miltiem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Protams, ka neesmu izgulējies. Tas arī ir viss, ko spēj izpiest savā bezgalīgajā ticībā, ka jebkurš valsts ierēdnis nesavtīgi darbojas tikai tavās interesēs, bet jebkurš privātais grib tevi nogalināt. 

Nu pastāsti jau nu detalizētāk, kā tieši tā valsts sistēma tevi pasargā no presētajām pūdercukura tabletēm.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Cik piemērus ļauzu indēšanai vai nogalināšanai tev vajag (ar atsaucēm), lai tev pielektu ka privātais strādā lai gūtu peļņu, un bez uzraudzības izdarīs visu lai to maksimizētu. Tātad kā minimums ir jābūt noteiktiem likumiem un kādam kurš piespiež pārkāpējus tos ievērot ... citādi būs lērumiem sprāgušu zivju upēs, saindētas akas utt. utjpr. 

Un tad vēl pats uzstājies pret Big Pharma, kas ir ak vai "privāts mega bizness" ...

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Pis taisni, slepkavniek.

WALA Reģ.: 19.06.2002
2 3 Atbildēt

Sarunāsim vienu lietu "pistaisniniek" - tu nepļūtīsi par lietām par kurām nesaproti un negribi saprast ne nieka, un es nebāzīšu "tavu dumjo purnu katru reizi dubļos", kad kaut ko stulbu pateiksi !

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Pis taisni slepkavniek.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 1 Atbildēt

Nav jau galvenais tas, cik labs vai ne tik labs ir ministrs.

Manuprāt, galvenais ir tas, ka iespējama šāda līmeņa argumentācija.

Pieņemu, ka ministrs pēc iepriekšējām sarunām ar šo nozares pārstāvi bija domājis, ka ir kaut ko nokārtojis. Nu, tipa, viņš vismaz vienu jautājumu būs kaut cik sakārtojis tautai, vēlētājiem saprotamā veidā un tiks novērtēts kā pozitīvs tēls. Taču tajā trīsdesmit cilvēku sanāksmē tā farmācijas nozares pārstāve sāka stāstīt kaut ko citu. Tad nu sākās ekscesi.

Ja ministrs uztvertu Stambulas konvenciju kā iespējamu politisku un saimniecisku jautājumu manipulāciju instrumentu, tad viņam pēc pirmajiem dāmas kaitinošajiem un nepatiesajiem apgalvojumiem un savas pirmās iekšējās reakcijas, būtu jāsaprot, kas te notiek, jāsāk plati smaidīt un klātesošajiem jāsaka - nē, es nebļaušu, nē es nelamāšos, bet tas ko Jūs stāstāt, pavisam nedaudz, lai neteiktu, ka ļoti, atšķiras no tā, par ko vienojāmies.

Mediji arī sevi labi parādīja, nekā no tā, par ko tieši viņi sastrīdējās, jau nav.

Valsts vispirms jau varētu atteikties no PVN recepšu zālēm vai vismaz noteikt to kādu 2 vai 3 procentu apmērā. Ilgtermiņā - kā dārgajiem pacientiem vispār nenonākt pie zināmu cēloņu izraisītām slimībām. Taču tur vajag sadarbību, līdzestību un attieksmi.

Tas gan nenotiek uzreiz. Ne vienā vēlēšanu ciklā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Ir dīvaini ka visi domā ka kaut kāda konvencija kaut ko maina pēc būtības, tā nemaina un vēl ilgi nemainīs.

Otra lieta kas ir dīvaini, ka cilvēki atsakās saprast ka mēs katrs kā indivīds nākam ar "savu bagāžu" , un gaidīt ka no kāda deputāta nedabūsi prasti "pa purnu" ( neatkarīgi no dzimuma, jo vienlīdzība tak arī tiek sludināta !!!), ir atklāti sakot naivi.

Kā piemērs iz manas bērnības - bērnudārza, cits puika dabūja "iekšās", jo mēs strīdējāmies par zaļgani-zilu bikšu "patieso krāsu" - zaļa vai zila, un mana "taisnīguma izjūta" lika pierādīt ar visiem iespējamiem līdzekļiem ka oponentam nav taisnība ... 

Tas nekas ka tagad es pats droši vien varētu to krāsu nosaukt pilnīgi pretēji kā pirms tam ... t.i. es vairs nebūtu tik pārliecināts par bikšu krāsas "patieso nosaukumu"  ...

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 1 Atbildēt

Taisnīguma izjūta var būt slikts padomdevējs dažās situācijās.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Un ja nu... Šis ir teātris, lai mēdijiem un lohiem nodemonstrētu, cik ļoti ir nepieciešama Stambulas konvnecija un diskusija par zāļu cenām nenotika vispār, jo tur jau vienošanās "nepapdalīt BigPharma" ir panākta aizkulisēs un nemaz nav vajadzīga?

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 1 Atbildēt

Ja jau, tad jau. Varbūt vispirms nospēlē uz elektorātu, kas atbalsta konvenciju pirms pagājušām vēlēšanām retorikā un pieņemot to konvenciju.

Tagad - uz to vēlētāju daļu, kas spēj saskatīt tās konvencijas divējādo dabu. Tā teikt, mūsu ministrs cieš par mums, par mūsu zālēm, par mūsu veselību. Iet pret sistēmu!

Pats labākais - abi pretējie viedokļi taču par vienu partiju!

Tas ir joks!

Agaga Reģ.: 25.07.2007
0 0 Atbildēt

Paradoksāli, bet krāsainie džibugas Latvijā nestāsta huiņu, vai pasakas, bet reāli aprakstå, kā atšķiras dažādu jefiņu pelēkās vielas apvalka reljefs un rievojums pēc autopsijas.

spainis Reģ.: 27.04.2006
0 0 Atbildēt

raimondsm rakstīja: Nav jau galvenais tas, cik labs vai ne tik labs ir ministrs.

Manuprāt, galvenais ir tas, ka iespējama šāda līmeņa argumentācija.

Pieņemu, ka ministrs pēc iepriekšējām sarunām ar šo nozares pārstāvi bija domājis, ka ir kaut ko nokārtojis. Nu, tipa, viņš vismaz vienu jautājumu būs kaut cik sakārtojis tautai, vēlētājiem saprotamā veidā un tiks novērtēts kā pozitīvs tēls. Taču tajā trīsdesmit cilvēku sanāksmē tā farmācijas nozares pārstāve sāka stāstīt kaut ko citu. Tad nu sākās ekscesi.

Ja ministrs uztvertu Stambulas konvenciju kā iespējamu politisku un saimniecisku jautājumu manipulāciju instrumentu, tad viņam pēc pirmajiem dāmas kaitinošajiem un nepatiesajiem apgalvojumiem un savas pirmās iekšējās reakcijas, būtu jāsaprot, kas te notiek, jāsāk plati smaidīt un klātesošajiem jāsaka - nē, es nebļaušu, nē es nelamāšos, bet tas ko Jūs stāstāt, pavisam nedaudz, lai neteiktu, ka ļoti, atšķiras no tā, par ko vienojāmies.

Mediji arī sevi labi parādīja, nekā no tā, par ko tieši viņi sastrīdējās, jau nav.

Valsts vispirms jau varētu atteikties no PVN recepšu zālēm vai vismaz noteikt to kādu 2 vai 3 procentu apmērā. Ilgtermiņā - kā dārgajiem pacientiem vispār nenonākt pie zināmu cēloņu izraisītām slimībām. Taču tur vajag sadarbību, līdzestību un attieksmi.

Tas gan nenotiek uzreiz. Ne vienā vēlēšanu ciklā.

Ir, maigi izsakoties dīvaini iedomāties, ka PVN atcelšana, samazināšana vai grozīšana jebkā pazeminās to zāļu cenu!

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 2 Atbildēt

Kā tur ar to sievieti, kas gribēja atgūt telefonu?

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Sievu vajāto sieviešu patversmē, vīru cietumā, bērnus bērnu namā, dzīvokli pārdot daļas izdevumu segšanai. Problem solved :-/

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
4 1 Atbildēt

Reizēm, paklausoties tās sabiedriskās diskusijas, rodas jautājums - ei, jūs sadzīves konfliktus un mobingu neesat redzējuši, grāmatas nelasāt, filmas neskatāties, uz teātri neejat, degpunktu arī neskatāties?

Ir taču steriem norādes un piemēri, kā vispār rodas, tiek uzturēti un eskalēti konflikti!

Sniegpārsliņas saskatās jaunās brašās woke pasaules ideoloģiju un nekā no tā nezina!

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Ir arī šāds 'viedoklis' par cilvēku psiholoģijas izpausmēm:

www.youtube.com/shorts/zpw21z4hJaA

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Kisinam ir arī pašam savas kanāls, samērā interesants. Viņš uzstājas arī publikai par aktuālām tēmām. Konstantīns Kisins ir krievu izcelsmes, Britānijā viņa vecāki ieradās, kad viņam bija 11 gadu.

www.youtube.com/@triggerpod/videos

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
2 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Ir arī šāds 'viedoklis' par cilvēku psiholoģijas izpausmēm:

www.youtube.com/shorts/zpw21z4hJaA

Vēl ir diskriminācija pret izzglītību. Cilvēki ar 3 klašu izglītību tiek diskriminēti darba vidē. Grūti atrast labu darbu.

IT kompānijas diskriminē cilvēkus, kuri nemāk strādāt ar datoriem. Pieņem par visādiem apkopējiem un maksā mazāk, nekā programmētājiem.

Daudzus diskriminē, ka viņiem nav autovadītāja apliecības.

Vēl ir daudz lietas, pret ko cīnīties. Visu zemju komunisti, savācaties. Apkarojiet diskrimināciju

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
1 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Cik piemērus ļauzu indēšanai vai nogalināšanai tev vajag (ar atsaucēm), lai tev pielektu ka privātais strādā lai gūtu peļņu, un bez uzraudzības izdarīs visu lai to maksimizētu. Tātad kā minimums ir jābūt noteiktiem likumiem un kādam kurš piespiež pārkāpējus tos ievērot ... citādi būs lērumiem sprāgušu zivju upēs, saindētas akas utt. utjpr. 

Un tad vēl pats uzstājies pret Big Pharma, kas ir ak vai "privāts mega bizness" ...

Ja kāds nogalina cilvēku, tā ir slepkavība. Par to draud kriminālatbildība.

Ja kāds noindē zivis, ūdenstilpnes īpašnieks var sniegt tiesā indētāju un piedzīt kompensāciju 

Ja kāds pārdod cukuru tablešu vietā, tā ir krāpšana.

 Cietušais var iesūdzēt tiesā apkrāpēju un piedzīt miljonus. 

 Un valstij nav vajadzīgs līst iekšā privātajā sektorā ar kaut kādām licenzēm, pārbaudēm, atļaujām, subsīdijām.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Un smadzenes lietot tātad nav "pie jums" populāri ... 

Ņemam tās pašas zivis, tātad mēs izķeram vai apindējam zives pie viena īpašnieka, ejam pie nākamā utt. - tehniski neviena privāta īpašnieka "rokās" nav pilnīgs info par to kāds ir zaudējumu apmērs. 

Jo tīri tehniski ar katru nākamo "apzagto" īpašnieku zivju vērtība palielinās gluži tāpat kā ar retiem auto utml. un šo statistiku nevāc neviens cits kā valsts, un kā tu domā kāds ir tas veids kā valsts tiek pie puslīdz precīzas informācijas  ???

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
1 0 Atbildēt

Bet ja cilvēks nosit vienu cilvēku, tad iet pie nākošā. Atkal nosit. Iet vēl pie cita. Kā to kontrolēt?

Zinu!

Vajag pie katra cilvēka blakus nolikt vienu ierēdni, lai tas skaita cik cilvēkus kas ir nositis.

Tā tu uzskati, ka vajag risināt problēmas?

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Šo jau mēs ar Bradypus diskutējām drusku citā kontekstā - šī funkcija ar nolūku ir deleģēta valstij, tāpat kā likumdošana.

Es tik gribētu dzirdēt kā tu esi iedomājies ka "privātīpašnieks" varētu šo jautājumu bez valsts intervences risināt, jo valsts  gluži kā piemērā ar zivīm - arī šajā ziņā veic "datu uzskaiti" sākot ar pierādījumiem līdz pat potenciālajiem vainīgajiem.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

Visu risina tiesa. Ja īpašnieks spēs pierādīt, ka viņam zivis ezerā bija 100 miljonu vērtībā, vainīgais būs spiests maksāt 100 miljonus.

Ir studenti ar saviem maģistra darbiem, ir zinātnieki, kas raksta disertācijas par zivīm, ir zivjsaimnieki, kuri zin, cik no ezera var dabūt zivis, ir liecinieki ( makšķernieki) kuri var pastāstīt cik lielas karpas ķēra pirms piesārņojuma, utt.

Advokāti savāc pierādījumu bāzi, iesniedz tiesā un tiesnesis lemj.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tu laikam nekad nevienu darbu neesi rakstījis ... kura ir pirmā vieta kur kāds meklē datus un un/vai tos pārbauda.

Kur tiesa ņem datus, kur advokāti meklē informāciju par iepriekšēju tiesu praksi un izmaksātajām kompensācijām ???

Tu taču cerams nedomā ka viņi to visu no "pirksta izzīž" un/vai skrien izsmelt blakus esošu dīķi un saskaitīt tajā mītošās zivju un varžu sugas un utml. ... tad uz tirgu noskatīties jaunākās 'laša" cenas utt. utjpr. 

==========================================

Bet tas viss ir sīkums, tu labāk pastāsti kāda ir tā tava iedomātā sistēma, kā tas viss var strādāt savādāk - bez valsts intervences ... varbūt es esmu lohs un kaut ko tiešām nesaprotu ....

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

Slikts piemērs, bet labāk tāds, kā nekāds:

Cilvēkam kaut kas izdūra aci.

Kā tiesa aprēķinās kompensācijas apmēru ar valsts intervenci? Ir kaut kāda tabula, kur pierakstītas vecuma grupas, darba vieta, utt, pēc kuras aprēķināt zaudējumu apmēru?

Mūsu piemērs par ezeru ir līdzīgs šim. Nu ļoti grūti aprēķināt zaudējumus  pat ar  valsts iesaistīšanos, sevišķi ja ezers netika apsaimniekots. Jo ļoti daudz faktoru, kas jāņem vērā. Jo piesārņots ezers, - tas ir ne tikai mirušas zivis. Tā ir vesela ekosistēma, kuras atjaunošanai nepieciešami gadi vai pat desmiti gadi.

Kur ņemt informāciju? Iepriekšējā tiesu praksē; ir zinātniskie pētījumi ( publikācijas) par ezeriem. Piemēram, LU biologi veica pētījumus kaut kādā ezerā ( tādus regulāri veic) un ir dati, publikācijas. Atrodi cik zivju citos ezeros, varēs matemātiski aprekināt cik tavā. utt.

Jāņem arī vērā, ka daudzas valsts iestāžu funkcijas ar kurām var nopelnīt pārņems privātie ( laboratorijas, konsultācijas, apsaimniekošana, utt).

Ja apzaga tavu šķūnīti, un kad policija prasa - kas nozagts - un tu pats nezini, kas jo neatceries, kas tev tur vispār bija ( neapsaimniekots ezers, kuru pats neesi izstudējis) kā uzzināt zaudējumu apmēru? Izmantot datus no kaimiņu sķūnīša?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 1 Atbildēt

Nu kā var šo nezināt !!!

Valstī tiek regulāri vākta dažāda veida statistika, tajā skaitā par ekonomiskajiem rādītājiem, un katram cilvēkam ir nosacīta "vērtība" naudas izteiksmē, kuru izrēķina no kopējas ekonomiskās aktivitātes un dažādiem ekonomiskajiem  rādītājiem. Tādēļ valsts zina, ja cilvēkam traumas dēļ zūd darbaspēja, ko un cik valsts pazaudē no ekonomiskā viedokļa, un ko uz dažādu cilvēka atlabšanas utml. procedūru izveikšanu utt. Cita lieta ka tīri juridiski tādā situācijā kad būsi zaudējis redzi tikai vienai acij - principā reālistiski tu būsi loha lomā - būs reāli jācīnās par savas kompensācijas saņemšanu pienācīgā apmērā, tas nekas ka valsts patiesībā zina kāds būtu pamatots kompensācijas apmērs...

Par pārējo vecīt - padomā tā kārtīgi, jo nu izpratnes kā un kāpēc strādā dažādas medību un maksķerēšanas licences/atļaujas  tev acīmredzami ir 0 izpratnes ....

Daudzas valsts iestāžu funkcijas TEORĒTISKI VARĒTU pārņemt privātas institūcijas, tikai tad vecīt tu konkrēti maksā stipri par maz nodokļos, lai tādas varētu atļauties .... nu vair arī alternatīvi dabūsi tādu kvalitāti tam visam, ka valsts iestāžu laža liksies "ziediņi".

Par piemeru tālāja 1995/96 gadā kad mācījos ASV - tusēju ar Vašingtona Universitātes (Sietla) pasniedzējas ģimeni - viņiem bija lēti, ļoti lēti telefona sakari - tikai jopcik, sakari sūdīgāki kā mums Dobelē ar uzturētu padomju soļu-dekāžu telefona centrāli  ... Vai tas tiešām ir tas uz ko ir liela vēlme tiekties ...

Ja kaut kas ir lēts, tad tas parasti ir tikai lēts  ...

Par škūnīti, vai tu domā ka tev kāds palīdzēs jebkurā no iedomātiem veidiem, ja pats nezini kas tev un kādā vērtībā tur stāv/stāvēja ??? Kāda jēga diskutēt par to kam tu pat pats nespēj un kur nu vēl cits spēs piešķirt vērtību ???? Nav obligāti izlikties par lielāku idiotu kā patiesībā esi !!!

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 2 Atbildēt

tāds video

www.youtube.com/watch?v=iKcWu0tsiZM

tāda dziesma www.youtube.com/watch?v=E9w3wu-UwZ8

te jau nedaudz konspirācijas, iespējams,  idejas degradācijai

www.youtube.com/watch?v=mKdk5AaykZ0

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

WALA rakstīja: Nu kā var šo nezināt !!!

Valstī tiek regulāri vākta dažāda veida statistika, tajā skaitā par ekonomiskajiem rādītājiem, un katram cilvēkam ir nosacīta "vērtība" naudas izteiksmē, kuru izrēķina no kopējas ekonomiskās aktivitātes un dažādiem ekonomiskajiem  rādītājiem. Tādēļ valsts zina, ja cilvēkam traumas dēļ zūd darbaspēja, ko un cik valsts pazaudē no ekonomiskā viedokļa, un ko uz dažādu cilvēka atlabšanas utml. procedūru izveikšanu utt. Cita lieta ka tīri juridiski tādā situācijā kad būsi zaudējis redzi tikai vienai acij - principā reālistiski tu būsi loha lomā - būs reāli jācīnās par savas kompensācijas saņemšanu pienācīgā apmērā, tas nekas ka valsts patiesībā zina kāds būtu pamatots kompensācijas apmērs...

Par pārējo vecīt - padomā tā kārtīgi, jo nu izpratnes kā un kāpēc strādā dažādas medību un maksķerēšanas licences/atļaujas  tev acīmredzami ir 0 izpratnes ....

Daudzas valsts iestāžu funkcijas TEORĒTISKI VARĒTU pārņemt privātas institūcijas, tikai tad vecīt tu konkrēti maksā stipri par maz nodokļos, lai tādas varētu atļauties .... nu vair arī alternatīvi dabūsi tādu kvalitāti tam visam, ka valsts iestāžu laža liksies "ziediņi".

Par piemeru tālāja 1995/96 gadā kad mācījos ASV - tusēju ar Vašingtona Universitātes (Sietla) pasniedzējas ģimeni - viņiem bija lēti, ļoti lēti telefona sakari - tikai jopcik, sakari sūdīgāki kā mums Dobelē ar uzturētu padomju soļu-dekāžu telefona centrāli  ... Vai tas tiešām ir tas uz ko ir liela vēlme tiekties ...

Ja kaut kas ir lēts, tad tas parasti ir tikai lēts  ...

Par škūnīti, vai tu domā ka tev kāds palīdzēs jebkurā no iedomātiem veidiem, ja pats nezini kas tev un kādā vērtībā tur stāv/stāvēja ??? Kāda jēga diskutēt par to kam tu pat pats nespēj un kur nu vēl cits spēs piešķirt vērtību ???? Nav obligāti izlikties par lielāku idiotu kā patiesībā esi !!!

Es to arī rakstu. Ja tu nezini, kādas zivis tev ezerā peldēja līdz saindēšanai, tev būs grūti pierādīt, kāda kompensācija jāizmaksā.

Un vai tad es rakstīju, ka būs lēti? Kapitālismā būs gan lēti, gan dārgi. Viena krosene maksā 5 dolāri, cita - 1000. 

Tas pats ar ekspertiem laboratorijām. Tikai nesapratu kāpēc to raksti?

Tu gribi zināt par saindētā ezera vērtības cenu kritumu. Tu aizgāji uz firmu, kas apsaimnieko ezerus, vai audzē zivis, vai sniedz konsultācijas par ezeriem, vai ir laboratorija, kas var noteikt ūdens kvalitāti, utt. SAMAKSĀ Un tiesā pastāsti kādi zudējumi tev ir.

Kur ir valsts iesaistīšanās?

Un rezultāti tiks aprēķinās reālāk nekā to izdarīs korumpēts ierēdnis, kurš saņem 800 Eiro uz rokām un strādā tādā iestādē, jo nekur citur viņu neņem kvalifikācijas dēļ.

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 1 Atbildēt

Pēc tavas loģikas: ja tev kāds ielauž galvu, tad tu aizej uz slimnīcu, SAMAKSĀ par ārstēšanu un ekspertīzi, tad ej uz tiesu un pastāsti, kādi zaudējumi tev ir. Ja kāda iemesla dēļ nevari samaksāt, tad nosprāgsti ar ielauztu galvu, un ielauzējs arī paliek nesodīts, jo neviens viņu uz tiesu nesauc.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

"Tu gribi zināt par saindētā ezera vērtības cenu kritumu. Tu aizgāji uz firmu, kas apsaimnieko ezerus, vai audzē zivis, vai sniedz konsultācijas par ezeriem, vai ir laboratorija, kas var noteikt ūdens kvalitāti, utt. SAMAKSĀ Un tiesā pastāsti kādi zudējumi tev ir. Kur ir valsts iesaistīšanās?

Un rezultāti tiks aprēķinās reālāk nekā to izdarīs korumpēts ierēdnis, kurš saņem 800 Eiro uz rokām un strādā tādā iestādē, jo nekur citur viņu neņem kvalifikācijas dēļ."

Ja runa nav par kaut ko banālu, piemēram, kanalizācijas vai naftas produktu piesārņojumu, bet kaut ko sarežģītāku, kaut vai pesticīdu piesārņojumu, tad nekāda "lēta privāta laboratorija tev to nenoteiks. Ar ko nosaka pesticīdus ? Latviski nekas īsti nav, angliski: "The pesticide residues are usually analyzed by the following methods: Gas Chromatography – Mass Spectrometry Coupled (GC-MS), especially for volatile compounds in complex samples."

Man jau bija tādas aizdomas ;) Gāzes hromatogrāfs kopā ar masas spektromeru. Zini, cik tās kastes maksā ? Cienījamas kvalitātes aprīkojums būs ap 500k un vairāk. Kas mums automātiski izslēdz lētu privātu laboratoriju ( kura aparatūru nopirkusi, pateicoties bankas kredītam, un tāpēc jāmaksā procenti ) Pampāļos vai līdzīgā vietā.

Latvijā visi ceļi ved uz BIOR. Un , starp citu, kādā sakarībā korumpēts ierēdnis par 800 mēnesī ? Ierēdnis tikai papīrus bīda. Ar minēto aparatūru strādās tikai speciālisti ar diplomu ķīmijā un tur bez 1.5 k neiztiks.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Parādi firmu kura apsaimnieko ezerus un audzē zivis vai tamlīdzīgi un kura spēs tev noteikt zaudējumu apmēru svešā ūdenstilpnē... un tad paņemsim un paskatīsimies kāda metodoloģija aprēķinos tiks/tiek izmantota ...

Pagaidām demonstrē tikai pilnīgu neizpratni par šāda tipa mehānismiem ... un man grūti saprast vai ar nolūku nevēlies izprast, vai tiešām "tik dumjš" ... (atvaino par izteicienu, tas nav domāts kā uzbrauciens !!!!)

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

imzz rakstīja: "Tu gribi zināt par saindētā ezera vērtības cenu kritumu. Tu aizgāji uz firmu, kas apsaimnieko ezerus, vai audzē zivis, vai sniedz konsultācijas par ezeriem, vai ir laboratorija, kas var noteikt ūdens kvalitāti, utt. SAMAKSĀ Un tiesā pastāsti kādi zudējumi tev ir. Kur ir valsts iesaistīšanās?

Un rezultāti tiks aprēķinās reālāk nekā to izdarīs korumpēts ierēdnis, kurš saņem 800 Eiro uz rokām un strādā tādā iestādē, jo nekur citur viņu neņem kvalifikācijas dēļ."

Ja runa nav par kaut ko banālu, piemēram, kanalizācijas vai naftas produktu piesārņojumu, bet kaut ko sarežģītāku, kaut vai pesticīdu piesārņojumu, tad nekāda "lēta privāta laboratorija tev to nenoteiks. Ar ko nosaka pesticīdus ? Latviski nekas īsti nav, angliski: "The pesticide residues are usually analyzed by the following methods: Gas Chromatography – Mass Spectrometry Coupled (GC-MS), especially for volatile compounds in complex samples."

Man jau bija tādas aizdomas ;) Gāzes hromatogrāfs kopā ar masas spektromeru. Zini, cik tās kastes maksā ? Cienījamas kvalitātes aprīkojums būs ap 500k un vairāk. Kas mums automātiski izslēdz lētu privātu laboratoriju ( kura aparatūru nopirkusi, pateicoties bankas kredītam, un tāpēc jāmaksā procenti ) Pampāļos vai līdzīgā vietā.

Latvijā visi ceļi ved uz BIOR. Un , starp citu, kādā sakarībā korumpēts ierēdnis par 800 mēnesī ? Ierēdnis tikai papīrus bīda. Ar minēto aparatūru strādās tikai speciālisti ar diplomu ķīmijā un tur bez 1.5 k neiztiks.

Man nav skaidrs, ko tu gribi? Lai teiktu iespējamās darbības, jāzin kas notika? Kur? Kā?

Tad īsi:

Tu redzi uzpeldējušas beigtas zivis. Vai redzi, ka ūdens netīrs ( putas, piekrastē krāsains ūdens, utt) Saprati, ka kaut kas nav kārtībā.Zvani policijai vai pats nosaki vainīgo. Piemēram, zini, ka tev blakus ir sēra rūpnīca. Vai liela saimniecība.

Raksti iesniegumu, ka tev ir sabojājusi tavu privātīpašumu. Policija paņem orderi un pārbauda saimniecību, vai sēra rūpnīcu. 

Veic operatīvo darbu - nopratina, skatās video ierakstus,pārbauda vai uz ezeru neiet caurules,  utt.

Konstatējot pārkāpumu, vainīgo soda pēc KL 185. panta ( sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.) un/vai (KL) 231. pantu, (LAPK) 167. pantu.

Kad vainīgais ir atrasts un sodīts, cietušā persona uz iepriekšējā tiesas lēmuma pamata piedzen kompensāciju.

p.s.

Man nav skaidrs, ko dos tie ūdens testi? Tas taču neko nepierāda. Pat ja tu atradīsi ezerā vielu X, un kaimiņam viela X stāv angārā. Tas taču nepierāda, ka to iegāza kaimiņš? Ja tev virtuvē ir nazis, tu vari arī nebūt slepkava.

Pierādījums ir - piemēram video, kā kaimiņš lej kaut ko no mucas ārā, utt

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

un man nav skaidrs, kāpēc jūs domājat, ka kapitālismā nav policijas, armijas, nacionālās drošības, muitas utt. Muita ir pieminēta pat bībelē. Tā ir vecākā profesija pasaulē. Tāpat kā policija un armija.

Jo visām šīm struktūrām ir nepieciešama vismaz viena kopīga laboratorija.

Jo kā veic tiesu medicīnas ekspertīzes? Kā policija noteiks vielu ar kādu noindēta persona? Kā muita nosaka, kas ir konfiscētais sķīdums, vai pulveris, kā valsts uzzinās, ka sācies kodolkarš, vai ienaidnieks laiž indīgu gāzi? Utt.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

Kapitālismā  valsts galvenās funkcijas ir nodrošināt tiesisko regulējumu, aizsardzību un infrastruktūras izveidi, kas veicina uzņēmējdarbību un kapitāla uzkrāšanu.

Kapitālismā IR nodokļi ( tie ir daudz mazāki kā socialismā).

Vienkārši rodas iespaids, ka jūs domājat, ka kapitālismā valda anarhija, nav likumu nav policijas, nav nodokļu, nav nacionalās drošības... visi dara ko grib. Un atnāk krievs un visus okupē.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Kārtējo reizi ļaunprātīgi vai stulbuma pēc jauc ekonomisko un politisko varu vienā katlā. Kapitālisms, tieši tāpat kā komunisms, var eksistēt visā politiskajā spektrā no anarhijas līdz totalitārismam. 

Anarhokapitālisms ir vēl lielāka utopija par komunisma anarhiju. Kaut kur pa vidu ir brīvā tirgus kapitālisms un mērenais sociālisms, kam abiem ir nepieciešama varas aizsardzība, lai tie spētu eksistēt. Abiem "šeit un tagad" ir labi argumenti, kādēļ tie ir labi un abi nemaz īsti nemēģina apstrīdēt otru "šeit un tagad", bet gan rāda ar pirkstu uz otra totalitāro versiju. Un lai šai diskusijai vispār būtu jēga pievērsties, ir jāatgriežas pie pamatvērtību definēšanas un izpratnes, kā šīs sistēmas motivē sabiedrības attīstību ilgtermiņā. Un pie viena jāatceras, ka neizbēgamais ļaunums - vara, centīsies eskalēties abās.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 1 Atbildēt

"Ekspercs" (?!?!?) ko tu te pastāvīgi brauc kaut kādās auzās ...

Es te tagad pamēģināšu to tavu absurdu parādīt izejot no pretējā.

1) Tātad ja uzstāj ka privāts zina labāk, tad kāpēc dot tiesības izdot likumus valstij, kapēc ne privātajam - jams tak zinās kā viņam pašam labāk, jeb tomēr ne, un kā vērtēsim kurš ir tik stulbs ka jamam likumus rakstīt nemaz nedrīkst dot ??? Kurš sniegs šos ņepieciešamo izglītību, to sertificēs un atzīs kādu par labu likumu rakstīšanai ... 

2)Kapēc nodokļu savākšanu neuzticēt privātajam, pēc tavas teorijas jams tak noteikti būs rūpīgāks saimnieks šiem ieņēmumiem, ieguldīs piemēram akcijās, vai bankā uz procentiem ... vai pakāsīs pie tirgus sabrukuma ..., bet tas nekas, privāts tak ir labāks saimnieks ...

3) Militāristi  - kas vainas Prigožina algotņiem, vajag novākt konkurentu - "vienmēr gatavs", atrodas kāds kurš maksā vairāk - "značit tagad viņam lielāka taisnība" ... kur vēl labāku armiju un vai polciju uz šādiem principiem ...

Un var turpināt bezgalīgi, bet tajā pat Eiropā eksistē dažādi likumi un rekomendācijas par to kur un kā valsts nedrīkst un kur drīkst konkurēt ar privātajiem ... Un pamatā valsts uzdevums ir darīt to ko neviens cits normāli nedarīs, un nelīst tur kur jau ir normāls eksistējosšs bizness un normāla konkurence ( bet konkurences pārkāpumus valsts arī apņemas apkarot!)

insekc Reģ.: 24.03.2003
0 0 Atbildēt

Par laboratorijām: Katrā valstī ir noteikts, kāda institūcija ir tiesīga veikt attiecīgas pārbaudes. Ar Parlamentā pieņemtu likumu, Valdības lēmumu vai Karaļa dekrētu. Gan kapitālismā, gan sociālismā. SIA "Ragi un nagi" var būt pasaules līmeņa zinātnieki un miljonus vērta aparatūra, bet tiesa neņems viņu "ekspertīzes" rezultātus vērā. Piemēram, Latvijā naudas (jebkādas) ekspertīzi drīkst veikt TIKAI Latvijas Banka.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 1 Atbildēt

Tehniski atkarībā no valsts, bet tiek noteiktas laboratorijas sertifikācijas prasības, un ja tās privāts kantoris nenodrošina/nespēja nodrošināt, tad parasti valsts veido savu specializētu laboratoriju, nereti arī sūtot speciālistus mācīties un praktizēties uz laboratorijām kur ir vajadzīgais specilizācijas un sertifikācijas līmenis.

Alternatīvi - pieļauj ekspertīzes veikšanu ārvalstu laboratorijās ...

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 3 Atbildēt

tautaruna.nra.lv/slavenibas/448089-silinas-aicinajums-rada-izbrinu-sabiedriba/

Evika Siliņa mudina ministrus domāt par dzimumu līdztiesību valsts kapitālsabiedrību vadībā.

imzz Reģ.: 27.02.2015
4 1 Atbildēt

Protams, domāt var. Bet vajag līdztiesību visās profesijās. Cik reizes man bijuši mainīt ūdens patēriņa skaitītājus, tik reizes santehniķi vīrieši, nevienas dāmas santehniķes. Jādomā, mūsu patriarhālajā sabiedrībā apspiež sievietes, neļaujot tām kļūt par šīs pieprasītās profesijas pārstāvēm :-/

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
3 0 Atbildēt

pēdējais jaunums ir ka viena sieviete precēsies ar 3d virtuālo vīrieti, ops!

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Ja sieviete no kategorijas uz kuru realā dzīvē bail skatīties, tad viss OK.

1984 Reģ.: 30.11.2021
0 0 Atbildēt

Nav neglītu sieviešu, ir par maz alkohola

Chalenger Reģ.: 31.12.2020
2 0 Atbildēt

nu tas ir, ar hologrammu

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti