Stambulas konvencijas loģikas izpausmes dzīvē.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004

Nesen Abu Meri sastrīdējās ar Latvijas Farmaceitiskās aprūpes asociācijas (LFAA) izpilddirektori Kristīni Jučkoviču.

neatkariga.nra.lv/komentari/maris-krautmanis-3/443520-politisks-konflikts-ar-blausanu-saplukusies-hosams-abu-meri-ar-lfaa-izpilddirektori-kristini-juckovicu

Kas tad varēja izraisīt Veselības ministra dusmas? Pieņemu, ka kaut kas jau bija noskaidrots, ka nozare vienojusies ar ministriju, taču sanāksmē tā sieviete lika saparast, ka tā vis nebūs. Laikam jau tāpēc ministrs reaģēja emocionāli. Farmaceitiskās aprūpes asociācijas (LFAA) izpilddirektore atgādināja, ka vispār jau viņa ir sieviete un vispār ir parakstīta Stamulas konvencija.

Tomēr strīds ir par zāļu cenām. Valsts paņem PVN, firmas arī labi pelna un ir visādas problēmas, kas traucē to visu sakārtot un ministram izskatīties labi. Abi no Vienotības partijas.

Ja ministrs būtu lasījis ikoniskos sieviešu pielūgtos rakstus, šajā gadījumā, Bankrofta "Kāpēc viņš tā dara?", tad šādai situācijai būtu sagatavojies.

Bankrofts apraksta situāciju, kad vecis, kam ir piespriesta terapija, lai varētu cerēt atgūt kaut kādus kontaktus ar sievu un bērniem, jautā - ko darīt, ja sieviete viņaprāt, runā pilnīgas muļķības, uz ko Bankrofts mierīgi atbild, ka tas viss ar cieņu un pacietību ir jāuzklausa.

Tā ir, ka pavirši seko jaunajām tendencēm.

Citā vietā Bankrofts mudina uz muļķībām. Zināms, ka vecis agresīvs, atnācis mājās uz vakariņām, jau nikni šņākuļo un sieva ar meitiņu pēc vakariņām uzsāk audzinošu sarunu, ka šovakar tētim jāvāc trauki.

----------------

www.delfi.lv/898102/versijas/56250236/anda-burve-rozite-es-satiku-leonu-rusinu  Žurnāliste apraksta situāciju, kurā vīrs atņēmis sievai telefonu un mūk prom.  Var saprast, ka tas vecis ir diezgan agresīvs. Tomēr viņas dzenas viņam pakaļ, jo taisnība ir viņu pusē. Konvencija arī pieminēta.

-------------------

iauto.lv/pie-stures/policija/46411-policisti-veic-aizturanu-tau-neiet-tik-viegli-video

degpunkta.tv3.lv/degpunkta-dazadi/cesu-novada-policistiem-tikai-ar-grutibam-izdodas-aizturet-likumparkapeju/

Degpunkta video ar kāda veča aizturēšanu, kuram nekāda policija un nekāda sieviete nepavēlēs un tas cīnās ar likumsargiem! Fizisks konflikts. Pierāda situāciju, cik neapdomiīgi un agresīvi ir likumpārkāpēji.

--------------

Tad nu laikam tā konvencija ir atstājusi kādu ietekmi un domāšanu.

 
1 2 3
raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Sākās tas viss it kā nevainīgi - skolnieki taču drīkst izvēlēties paši savā atbildīgajā vecumā, ka tiem eksaktās zinātnes nevajag.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Itkā jau piezīme vietā - parastais džo varētu pat noticēt, tikai pavisam interesantā kārtā tieši šī "izvēles" jaunatne stāvēja rindās uz politvakcināciju, bet vakcinācijai pretojās veco eksakto skolu izgājušie. Atkal jau tev tas īpašai specifiskais veids, kā pasniegt propagandas idejas.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 1 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Nu ko tu tirs - rekur tavs cīņubiedrs pats atzinās, ka ir vakcinēts slimojis 3x. Tu, protams, vari pārdefinēt imunitātes jēdzienus, jo īpaši pūļa imunitātes gadījumā, bet tas nemaina faktu - jā, acīmredzamo faktu, ka Covid ir kļuvis endēmisks un vakcinētie turpina slimot. 

Pūļa imunitāte ir stāvoklis, kurā vīruss praktiski tiek izskausts un ir kontrējams tikai atsevišķu individuālu epizožu ietvaros - kā, tas piemēram, ir baku gadījumā. Un to nodrošina pietikami izplatīta individuālā imunitāte, jo vakcinētie neslimo un attiecīgi vīruss nespēj izplatīties.

un kā 2020 gada beigās to varēja zināt? Kurš tevi apmānīja?

Es taču rakstu - pierādi, ka pavļuts ar laika mašīnu apskatījās kas būs 2024.gadā un visus apmānīja.

Tas būs nobela prēmijas cienīgs raksts.

Tā bija skriešana pakaļ un meklēšana variantus.

Vakcīna bija labākais no tiem. 

Tavs variants vispār nav loģisks.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
4 1 Atbildēt

Es to zināju 2020. gada beigās, jo tas pamatojas zināšanās par koronavīrusu vispārējo dabu - koronavīrusi zinātnei ir pazīstami ārkārtīgi sen, tie visi ir endēmiski un nevienam neeksistē imunizējoša vakcīna.

Jā - vakcīna bija labākais no risinājumiem un zinātnieki savu darbu izdarīja - radīja personīgās aizsardzības vakcīnu, kas pasargā no smagas slimošanas un nāves, bet nāk komplektā ar relatīvi smagām blaknēm - attiecīgi NAV DERĪGA MASEVEIDA PIELIETOJUMAM.. 

Bet tavi politiķi šo personīgās aizsardzības vakcīnu potēja tiem, kam Covid nebija bīstams, padarot par tīfa mērijām un apgādājot ar nevajadzīgām blaknēm un vienlaikus atbaidīja riska grupas no potēšanās ar visādām sazvērestības teorijām, kuras tu aktīvi izplati.

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Hm. iauto acīmredzot derētu pārdēvēt par ivakcīnu; bet starp citu, tagad ir jaunas šausmas:

Zviedrijas Sabiedrības veselības aģentūra ceturtdien, 15. augustā, paziņoja, ka ir reģistrējusi pirmo pērtiķu baku bīstamākā varianta saslimšanas gadījumu ārpus Āfrikas; Pasaules Veselības organizācija (PVO) trešdien izsludināja starptautiska mēroga ārkārtas situāciju sabiedrības veselības jomā saistībā ar jauna pērtiķu baku varianta izplatību Āfrikā; Ārkārtas situācijas izsludināšanas mērķis ir brīdināt varasiestādes visā pasaulē, lai tās sagatavotos iespējamiem uzliesmojumiem.

Sākotnējā slimības uzliesmojumā Kongo Demokrātiskajā Republikā no šīs slimības šogad miruši jau vismaz 450 cilvēki;

www.tvnet.lv/8078587/zviedrija-registrets-pertiku-baku-bistama-varianta-gadijums

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Nu, šī infekcija ir saistīta ar seksu un kontaktiem.

Kaut kā gan jau var Stambulas konvenciju pielīmēt.

Nu, ja. Ja CDC vai NIH būs kaut kas par to konvenciju un arī šo infekciju, tad tas taču automātiski zozīmēs, ka ticēt nevar un wokēwm būs kārtējais pierādījums konservatīvo muļkībai, vai ne?

Lai gan šos narratīvus veido visādi dubultaģenti.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Atkal jau īpašā veidā sagrozi savu propagandu. Parastais džo jau varētu noticēt. 

Atsaucēs, ko ieliku uz CDC un NIH. Ir DEFINĪCIJAS, kas ir transsieviete. Nevis pieminēta konvencija vai infekcija, bet iekļauta DEFINĪCIJA - transsieviete ir sieviete, nevis psihiski slims vīrietis!

Un jā šitos naratīvus (starp citu latviski ir ar vienu r - kārtējo reizi pierādi, ka esi ārvalstu aģents), kurā definīcijas atkārtošanu un apstiprināšanu sauc par "pieminēšanu", veido visādi dubultaģenti.

imzz Reģ.: 27.02.2015
2 1 Atbildēt

transsieviete ir sieviete ( un transvīrietis ir vīrietis ). 

OK. Tikai kāpēc organizācija, kas ASV dod novērtējumu firmām par iekļaujošo politiku darba vietā dod punktus par trešo tualeti transpersonām ? Kā arī LGBT ļaudis dažādās valstīs, piem Filipīnās, raksta petīcijas, lai trešā tualete tiktu izveidota. the third bathroom for transpersons " googlē dod plašu ieskatu par "problēmu.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Nesapratu komentāru. 

Mana nostāja ir, ka transsieviete (kā jau te daži pareizi teica, terminam pašam par sevi nav nozīmes) ir psihiski slims vīrietis. Diemžēl CDC un NIH savās definīcijā to uzskata par sievieti - t.i. akceptē, ka dzimumu ir iespējams mainīt pēc savas izvēles - piedevām, kur ir izvērstāk par to runāts - momentāni pēc pašdeklarācijas, nevis pēc kaut kādām terapijas vai operāciju veidā notikušām fiziskām izmaiņām. 

Un diskusija jau nav par to, kādu novērtējumu politiķi dod firmām, bet gan par to, vai CDC un NIH ir zinātniskas vai politiskas organizācijas. Pēc iepriekšminētā es tās uzskatu par politiskām, Raimonds un Experts - par zinātniskām, attiecīgi atzīstot uzskatu, ka transsieviete ir sieviete pēc zinātnes, nevis politiķu ieskatiem.

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

Šo es īsti nerakstīju tava komentāra sakarā, jautājums, kāpēc firmām vai valstīm tērēties trešās tualetes izbūvei, ja transpersonas ir "pabeigti produkti". Trešās tualetes idejas aizstāvji spriež par "dzimumu spektru" , resp. viens, divi, daudz dzimumu. Un trešā tualete vajadzīga, teiksim "dzimumu spektra" vidējai daļai, tas ir, ne šim, ne tam. Vai arī "nepabeigtai" transpersonai.

No praktiskā viedokļa, saprotams, sanāk nejēdzība. Ja firmā strādā, pieņemsim, 100 cilvēku 48 vīriieši, 48 sievietes un 4 "ne šis , ne tas" , tad tie 4 būs priviliģētā stāvoklī ar atsevišķu tualeti, kuru vēl vajadzēs pasargāt no vīriešiem vai sievietēm, kuri vajadzības spiesti, gribēs sperties tur iekšā.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Tualetēm ir vienkāršāks risinājums - unisex. Bet par to, kam un kādēļ šāda politika ir izdevīga un kas vēl tiem cilvēkiem ir izdevīgi, ir par ko aizdomāties.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 0 Atbildēt

Kas tur sanāk ar Rinkeviča Parīzes ceļojumu?

Ir kaut kāda loģika ar sabiedrīskās domas ietekmēšanu?

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

imzz rakstīja: Šo es īsti nerakstīju tava komentāra sakarā, jautājums, kāpēc firmām vai valstīm tērēties trešās tualetes izbūvei, ja transpersonas ir "pabeigti produkti". Trešās tualetes idejas aizstāvji spriež par "dzimumu spektru" , resp. viens, divi, daudz dzimumu. Un trešā tualete vajadzīga, teiksim "dzimumu spektra" vidējai daļai, tas ir, ne šim, ne tam. Vai arī "nepabeigtai" transpersonai.

No praktiskā viedokļa, saprotams, sanāk nejēdzība. Ja firmā strādā, pieņemsim, 100 cilvēku 48 vīriieši, 48 sievietes un 4 "ne šis , ne tas" , tad tie 4 būs priviliģētā stāvoklī ar atsevišķu tualeti, kuru vēl vajadzēs pasargāt no vīriešiem vai sievietēm, kuri vajadzības spiesti, gribēs sperties tur iekšā.

viņiem ir savas tualetes. Ar ratiņkrēslu uz durvīm

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
0 1 Atbildēt

DEI filozofija

www.youtube.com/channel/UC33PlKn3qqJjDU-s3bHs2tA

www.businesstoday.in/world/story/olympics-official-youtube-channel-removes-paris-2024-opening-ceremony-video-following-backlash-439186-2024-07-29

 un

www.youtube.com/watch?v=RDMLPINvko8

Svētdien uzslēdzu TV3 MINI bērniem domāto smurfu multenes vidū. Tā jau bija sviestaina, bet tad sākās Corniel&Bernie.

Multeņu tēli.

Prezidents tiekas ar mūsu sportistiem

www.1188.lv/zinas/rinkevics-dodas-uz-olimpiadi/34293

x.com/edgarsrinkevics/status/1816906600877371885

Statuss p[irms atklāšanas ceremonijas.

Statuss pēc atklāšanas ceremonijas, tiekoties ar sportistiem. Atklāšana lieliska, viss kārtībā vai kā? Kāds vēstījums?!

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 0 Atbildēt

Neko nesaprotu no šī posta, uz čupas visādu linku arī nav vēlmes spiest. Tu vienkārši pats ar sevi sarunājies?

Smurfi ir OK, bet no jaunajām multenēm baigi patīk Akmens, Šķēres, Papīrīts. Pilnīgs absurds, bet tiiiik rēcīgi!

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Neoficiālais, nepareizais skaidrojums - paskatieties, ar ko atsķiras Bernie. Citāds. Un kā uzzīmēti pārējie. 

Oficiālais, pareizais skaidrojums."Corneil & Bernie" (dažos reģionos zināms arī kā "Watch My Chops") ir animācijas seriāls, kas piedāvā vairākas galvenās idejas un tēmas bērniem, kuras var apkopot šādi:

 1. Draudzība visās atšķirībās: seriāla pamatā ir maz ticamā draudzība starp Korneilu, ļoti inteliģentu suni, kurš prot runāt, lasīt un rakstīt, un Berniju, viņa mazāk intelektuāli apdāvināto, bet labvēlīgo mājdzīvnieku aukli. Šīs attiecības māca bērniem pieņemt un novērtēt draugus tādus, kādi viņi ir, neskatoties uz viņu atšķirībām.

 2. Inteliģences un izglītības vērtība: Korneila intelekts ir galvenā tēma. Viņa spēja risināt problēmas, bieži izraujot Berniju no skrāpējumiem, uzsver izglītības un prāta izmantošanas nozīmi. Tas mudina bērnus novērtēt mācīšanos un problēmu risināšanu.

 3. Slepenība un identitāte: Korneils slēpj savu spēju runāt, baidoties, ka pret viņu var izturēties savādāk vai viņš var kļūt par eksperimentu. Šī tēma pēta ideju par identitāti, privātumu un bailēm tikt pārprastam vai izmantotam, kas var rezonēt ar bērniem, kuri kaut kādā veidā varētu justies atšķirīgi vai unikāli.

 4. Morālās dilemmas un ētika: visas sērijas laikā abi varoņi saskaras ar morālu izvēli, un Bernijs bieži mācās no Korneila ētiskākas pieejas. Tas māca bērniem par labo un nepareizo, darbību sekām un integritātes nozīmi.

 5. Atbildība un aprūpe: Bernija kā mājdzīvnieku aukles loma ievieš atbildības, aprūpes un dažkārt arī to trūkuma tēmas. Tas var iemācīt bērniem rūpēties par citiem, mājdzīvniekiem vai pat jaunākiem brāļiem un māsām un izprast atbildības smagumu.

 6. Piedzīvojumi un problēmu risināšana. Katra epizode bieži ietver kādu piedzīvojumu vai negadījumu, kurā abiem varoņiem ir jāstrādā kopā, lai atrisinātu problēmas. Tas ne tikai izklaidē, bet arī parāda jautrību komandas darbā un to, kā dažādas prasmes var papildināt viena otru.

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

7. Humors ikdienas dzīvē: seriāls izmanto humoru, lai risinātu ikdienas situācijas, mācot bērniem, ka dzīves mazie negadījumi var būt smieklīgi un ka smiekli var būt lielisks veids, kā tikt galā ar stresu vai kļūdām.

 8. Komunikācijas nozīme: neskatoties uz Korneila nevēlēšanos runāt publiski, sērijā ir uzsvērta komunikācijas nozīme, īpaši pārpratumu vai konfliktu risināšanā, kas ir galvenā mācība bērniem, kas mācās izteikties.

 9. Kultūras un sociālā dinamika: ar dažādām epizodēm izrāde smalki iepazīstina bērnus ar dažādiem cilvēka (un suņu) uzvedības aspektiem, sabiedrības normām un to, kā indivīdi mijiedarbojas kopienā, veicinot sociālo izpratni.

 10. Empātija un izpratne: Bernija raksturs, kas bieži tiek attēlots kā mazāk spilgts, māca bērniem empātiju, saprotot, ka ikvienam ir savas stiprās un vājās puses un ka laipnība pret citiem, neatkarīgi no viņu spējām, ir būtiska.

Šīs tēmas ir ieaustas filmas "Korneils un Bernijs" audumā, padarot to ne tikai par smieklu izrādi, bet arī par platformu, kurā uzzināt par dzīves sarežģītību runājoša suņa un viņa cilvēka drauga acīm.

--------------------------

www.youtube.com/watch?v=GHf57mXZVIE salīdzinam personāžus 9.51 min

imzz Reģ.: 27.02.2015
1 0 Atbildēt

uzzināt par dzīves sarežģītību runājoša suņa un viņa cilvēka drauga acīm;

Aha. Tēt, kāpēc tam onkulim, kurš dauzās apkārt ar suni, ir zili mati. Nu, viņš ir gejs, tāpēc arī daudz laika var veltīt sunim. Tēt, kas ir gejs ? Nu , gejs ir tas, kurš mīl nevis sievietes, bet vīriešus. Tēt, vai tu arī esi gejs ? Es, hm, ne. Tēt, vai es arī varēšu būt gejs, kad izaugšu ? Ne tagad, liec mani mierā, kad iesi skolā, uzzināsi ;)

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Bērnu multenes.

Ar ideoloģisku saturu. Var paskatīties svētdinu rītos, ko tiem mazajiem pilsoņiem rāda.

Tagad ir seriāls Kandisa Renuāra. Tas gan nav bērniem, bet tur arī dažas woke idejas ir. 

en.wikipedia.org/wiki/Candice_Renoir

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

TV3 MINI tagad - Gastons. Mārīte vai kas. 6 kājas.

Bet rej, kā suns!

www.tv.lv/go/1342889168

Bena un Hollijas mazā karaļvalsts 2

17:45 - 18:15

Svētdiena 25.08.2024

Apraksts

Mazā karaļvalsts varbūt nav varen milzīga, taču tā ir ļoti maģiska. Un, kā katrā kārtīgā karaļvalstī, tai ir savs karalis un karaliene, kas dzīvo pilī kopā ar trim meitām – astoņgadīgo Holiju un mazajām dvīnēm Deiziju un Popiju. Savukārt elfi mīt Lielajā elfu kokā, kur it viss ir vienuviet – skola, bibliotēka, daudzdzīvokļu nams un pat rotaļlietu un burvju nūjiņu fabrika. Šis koks ir mājvieta arī elfiņam Benam, pasaku princeses Holijas neparastajam draugam. Abi kopā viņi nemitīgi iekuļas jautros piedzīvojumos, mācoties kopīgi sadarboties, dalīties un risināt sarežģītas situācijas.

---------------------

Kādreiz bija tā - suns bija suns un mārīte bija mārīte! Tagad tā nav!

Nākamā sērija - elfu karalienes pilī kāpnes ir varavīksne.

1 2 3
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti