Ceļojums ar prāmi

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023

Tuvojas vasara, atvaļinājums, tāpēc plānoju kādu ceļojumu.

Parasti braucu uz normālam valstīm, kur klimats silts un gardi vīni, bet šogad nolēmu apmeklēt komunistus. Turklāt, nevis ar lidmašīnu bet prāmi.

Pats esmu ar prāmi braucis 2 reizes, sen atpakaļ. Un visu ceļu nogulēju. Tāpēc man daži jautājumi cilvēkiem, kuri ir bijusi pieredze šajās lietās.

1) Vai uz prāmjiem ir kaut kas cits ne tikai dzeršana? Jo plānoju braukt ar bērniem, kur viens ir pusaudzis ar izrietošajām sekām.

Ir kaut kas interesants ( cik redzēju tad tikai rotaļu istaba sīčiem). Kāds prāmis labāks?

2) Kuru skandināvu valsti ieteiktu ( lai tur būtu kaut kas, nevis tikai daba vai muzeji.) Kur ir visvairāk kaut kas.

3) Varbūt kādam ir kāds labs maršruts.

Jo pēc interneta es secināju, ka tur vai nu nekā normāla nav, vai skandināvija nav domāta priekš tūristiem. ( tikai pastaigāt pa pilsētām, kalniem, pazvejot un paslēpot).

Vajag, lai interesanti būtu gan lieliem, gan sīcim, gan pumpainam tīnim.

 
Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 3 Atbildēt

Zem vārdiem "nekā normāla nav" , "kaut kas interesants"  es domāju kaut ko, kas nav vienkārši staigāšana pa pilsētu. Jo pilsētas visas ir vienādas, sevišķi skandināvijā tās ir tādas pašas kā Rīga vai Tallina.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

Nemuldi. Ir vērts apskatīt Helsinkus, lai saprastu, cik Tallina ir lieliska

Bet ja par prāmi - tad viss atkarīgs, kur ar to taisies braukt - ja Tallina-Helsinki, tad tur vispār nav īpaši, ko apspriest darīšanai tām pāris stundām. Ja nakts braucienu uz kādu tālāku ostu, tad savādāk, bet man vismaz nešķiet ka uz tā prāmja nakšņot ir jēdzīgi, īpaši ar bērniem, sakarīgu viesnīcu var atrast letāk, vienīgais ietaupījums - laiks ceļā, kas nav jāstūrē.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

prāmis tieši procesa dēļ, nevis ērtību. Ērtāk, protams ar lidmašīnu un auto nomā.

Es domāju prāmi, kā daļu no ceļojuma. Papildus iespaidi.  Vairāk domāju Zviedrija, Dānija, Norvēģija. Somija pārāk tuvu uz Islandi prāmji neiet

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
4 0 Atbildēt

Uz Islandi ir prāmis. 

www.visiticeland.com/article/ferry-to-iceland

Uz prāmja NAV ko darīt. Prāmis = tūrista slazds vulgaris.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Viss ir relatīvs. Man ērtāk ir ar savu auto - nevis staipīt bagāžu pēc avionoteikumiem. Un ar prāmi pārceļoties uz Tallinu, mierīgi var braukt tālāk uz Zviedriju un Norvēģiju. Tur pat vēl var sameklēt nakts braucienu vilcienā ar visu auto, ja uz ziemeļiem gribas. Dānijā var nokļut pa sauszemi un ar Zviedriju ar tā tagad ir savienota ar tiltu.  

Bet nu prāmis procesa pēc nav to vērts. Notiekti var interesnatākus procesus par to pašu naudu iegūt.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

www.budgetyourtrip.com/compare/tallinn-vs-helsinki-588409-658225

pat šeit raksta, ka tallina labāka.

( Tallinā biju, Helsinkos nē.) 

 Biju Stokholmā un Linčēpingā. Nepatika. Pastaigāt vienu dienu ok, bet vairāk tur darīt nav ko. Tāpēc uzdevu šo tēmu. Varbūt kāds kaut ko labu ieteiks.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
1 1 Atbildēt

Manuprāt, Helsinkos nav ko redzēt. Vienīgi sīčiem varētu atrakciju parks, panorāmas rats un blakus tam tas 3D ķinītis (kas imitē putna lidojumu pāri Somijai) patikt. Bet par tām Skandināvijas pilsētām piekrītu - visas līdzīgas. Nu, labi, Oslo neesmu bijis, bet Kopenhāgenā, Helsinkos, Tamperē, Stokholmā, Gēteborgā ir būts... Nasing spešal. Pareizi saki - pastaigāt vienu dienu var, bet tas arī viss. Nu, vēl Helsinkos ir aviācijas muzejs, kas man patika. Arī ne tā, ka sirdi parauj, bet, nu, bija OK.

Bet, ja neuzrunā daba un muzeji, kāpēc tieši Skandināvija?

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
1 0 Atbildēt

Uz Norvēģiju. Pārgājieni pa takām kur tur klintis un ir arī naftinieku muzejs utt

spainis Reģ.: 27.04.2006
1 0 Atbildēt

Tāds tingeltangeļu prāmis tak no Latvijas vispār vairs neiet! Ja no Ventspils uz Nynäshamn, tad vakarā uzkāp, knapi paspēsi paēst vakariņa, kad jau slēdz gaismu ārā. Sešos kajītes skaļrunis pamodinās, ka jāiet brokastīs. Knapi paspēs izkasīties un jau jābrauc nost. No Paldiski uz Kapellskär tas pats. Ja brauc no Ventspils vai Liepājas uz Vāciju, tad tur prāmis tāds pats, strādnieku un fūru vedējs, bez tingltangeļiem. 

Ja daba, pilsētas un muzeji neinteresē, tad kas vēl atliek? Pārgājieni Norgē smuki, nav ko piebilst.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
1 0 Atbildēt

paldies.

Laikam jālido ar lidmašīnu uz Norvēģiju un tur jātusē.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Pēdējo reizi, kad biju Norvēģijā, nomāju auto uz diennakti par gandrīz 200Eur, jo tas bija lētāk, nekā braukt ar sabiedrisko.  Pārtika pat veikalā pirktā bija ievērojami dārga un 10Eur vērtais Shell čurūdens kafijas vietā pārliecināja, ka uz Norvēģiju tikai ar savu auto un pārtikas krājumiem - degviela, kā jau naftas zemē tur ir salīdzinoši lēta. 

Lidot un tusēt uz vietas var pie Vidusjūras.

GB12 Reģ.: 29.03.2011
2 0 Atbildēt

Esmu Norvēģijā bijis 2 reizes - pirmo ar lidmašīnu un auto nomu, otro - ar savējo. Toreiz kovida laikā gan nācās pamatīgu līkumu mest - līdz pašai Somijas augšai, lai uz Lofotu salām tiktu, jo Zviedrijā plosījās kovids un varēja uz pašizolāciju uzrauties. Es toreiz braucu vienītī, paika, mazā plītiņa utt. bija līdzi... Kafenē ēdu tikai vienu reizi - bija tāda smuka āra terasīte. Bet par pliku kartupeļu biezeni ar lasi samaksāju 27 euro. Da nu!

Un jā - no Skandināvijas valstīm Norvēģija ir jēdzīgākā. Es te domāju kādā no nākošajiem gadiem paņemt garāku atvaļinājumu un izbraukt visu, sākot no Bergenas līdz... kā tur to tālāko punktu uz ziemeļiem sauca...

raimondsm Reģ.: 22.05.2004
1 0 Atbildēt

Igaunijas salas ar prāmi.

Krokodils Reģ.: 29.06.2017
2 0 Atbildēt

Diemzēl no jebkuras ostas LATVIJĀ - prāmis ir gasterbaiteru/fūristu aiztransportēšana līdz konkretai vietai un nekas vairāk.

  Pie mums ilgadējais tallinks pierādija, ka latviešiem arī neko citu kā 'pieliet mūli' un izārdīties uz kuģa nevajag...(jā esmu bijis 3 reizes slavenajā 'Rīgas-stoholmas' maršrutā ar dažādiem kuģiem- gala iznākums vienāds)

  Tāpec arī kopš kovida Rīgā, Tallinks vairs nepiestāj, drošvien jau kādu laiku sim maršrutam nebija rentabla pirktspēja un kovids pielika punktu.

 Bet tālajā 2016 gadā pazīstamā bija uztaicināta uz jaunā 'Silja Europa' atjaunošanas atklašanu, kas kuģoja no Tallinas ostas - tas maršruts un kuģis galīgi nebija taspats Tallinks kas no Rīgas.  Tur pavisam cits kuģošanas līmenis visos aspektos.😊

 Vienīgi skatos tallink lapā ka līdz 24 gada beigām šis kuģa modelis čartero kaut kur citur... Tāpēc varētu būt ka pagaidām izlīdzās ar tām pašām 'laiviņām'  kas bija Rīgā... Bet varbūt nē...

 

Noteikti interesantāk par 'tallinku' varētu būt kruīza piedavājumi kāda tūroperatorā, pa vidusjūru vai karību salām utml, bet pirmais līdz turienei ir jātiek, kas nav gluzi Tallina vai Klaipēda, kā arī šāds kuģojuma maršruts nebūs 'pa sotaku' vienam.

piem:

 

www.latviatours.lv/lv/celojumi/kruizu_celojumi/

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Visnotaļ precīzs raksturojums, tikai tas uzsvars uz jebkuru ostu LATVIJĀ diezgan labi raksturo domāšanas veidu. No Tallinas brauc daudz un dažādi sakarīgi prāmji uz visādiem galapunktiem. Savukārt lielākajai daļai Latvijas iedzīvotāju brauciens uz "jebkuru ostu LATVIJĀ" necik būtiski neatšķirsies no brauciena uz Tallinu.

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Viencexpercs rakstīja: paldies.

Laikam jālido ar lidmašīnu uz Norvēģiju un tur jātusē.

Var arī caur Zviedriju ar prāmi.

Bet noteikti ne tāpēc, ka jāved sava pārtika līdzi. Lielveikalos pārtikas cenas, ja iedziļinās, sanāks diezgan tuvu LV. Izņemot alko. Tas valsts veikalos ar specifisku darba laiku un neinteresantām cenām. 

Auto nomā jāuzmanās ar nobraukuma limitu. Pāris reizes paņēmu tādu un abas pārbraucu limitu. Tas diezgan $$$$. 

Ir jēdzīgi braukt ar telti - to drīkst celt jebkurā vietā, kur nav acīmredzamas privātā saimnieciskās darbības. Ar telti braukt ir samērā prātīgi - NO diezgan bieži līst un tāpēc pamainīt virzienu ir efektīvi no izvairīšanās viedokļa. Un telts dod šo kustības brīvību. Ja maza kompānija, var tēmēt arī uz hytte - tūristu reģionos tās lielā skaitā un var atrast ļoooti draudzīgās cenās. Pasen gan, bet ir bijis arī namiņš par 35EUR. Četrvietīgs.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Pēdējo reizi, kad biju Norvēģijā, nomāju auto uz diennakti par gandrīz 200Eur, jo tas bija lētāk, nekā braukt ar sabiedrisko.  Pārtika pat veikalā pirktā bija ievērojami dārga un 10Eur vērtais Shell čurūdens kafijas vietā pārliecināja, ka uz Norvēģiju tikai ar savu auto un pārtikas krājumiem - degviela, kā jau naftas zemē tur ir salīdzinoši lēta. 

Lidot un tusēt uz vietas var pie Vidusjūras.

jā, nomā lētākie auto uz nedēļu maksā ap 500-600.

Krokodils Reģ.: 29.06.2017
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: Visnotaļ precīzs raksturojums, tikai tas uzsvars uz jebkuru ostu LATVIJĀ diezgan labi raksturo domāšanas veidu. No Tallinas brauc daudz un dažādi sakarīgi prāmji uz visādiem galapunktiem. Savukārt lielākajai daļai Latvijas iedzīvotāju brauciens uz "jebkuru ostu LATVIJĀ" necik būtiski neatšķirsies no brauciena uz Tallinu.

 Es ar lielāko prieku kuģotu, ja būtu kādi normāli 'kruīza' piedavājumi- pa baltijas jūru, kas ietvertu visas mūsu tuvākās valstis un maršrutus...  būtu daudz ko redzēt un piedzīvot, īpaši ja paņem visus līčus- Botnijas, Somijas...

 

Tik daduz valstis un to salas varētu piestāt un apceļot tepat 'mūsu baltijas dīķī', bet....

 Vismaz Latvijā vairākumam nekas vairāk par AI grieķiju, turciju vai tenerifi u.t.t. kur aizlido un visu dienu guli un bez ierobezojumiem tik rij un dzer nepastāv. 🙈 

  Tāpēc arī mums iztrūkst šādas 'kvalitatīvas' kuģošanas izklaides. 

Bet pašam taisīt ziemeļu apceļosanu ar auto iesaisti(gan privato, gan nomas) ir dārgs prieks.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

"Bet pašam taisīt ziemeļu apceļosanu ar auto iesaisti(gan privato, gan nomas) ir dārgs prieks."

Salīdzinot ar kruīzu izmaksām?! Kaut ko ļoti būsi nepareizi iedomājies. Tak ar tiem pašiem fūristu prāmjiem aizpeldēt uz Vāciju, piemēram, ir dārgāk, nekā ar auto apbraukt riņķī. Un tie ir LĒTI, salīdzinājumā ar kruīziem. 

Ziemeļu apceļošanā savs auto kā reiz ir lētākais iespējamais variants, īpaši telts gadījumā. Kā jau te minēja - tur teltis lielākoties joprojām drīkst celt par pliku velti, atšķirībā no dienvidu zemēm, kur jāmaksā arī par nakšņošanu savā teltī vai kemperī.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
1 0 Atbildēt

Viencexpercs rakstīja:

Bradypus rakstīja: Pēdējo reizi, kad biju Norvēģijā, nomāju auto uz diennakti par gandrīz 200Eur, jo tas bija lētāk, nekā braukt ar sabiedrisko.  Pārtika pat veikalā pirktā bija ievērojami dārga un 10Eur vērtais Shell čurūdens kafijas vietā pārliecināja, ka uz Norvēģiju tikai ar savu auto un pārtikas krājumiem - degviela, kā jau naftas zemē tur ir salīdzinoši lēta. 

Lidot un tusēt uz vietas var pie Vidusjūras.

jā, nomā lētākie auto uz nedēļu maksā ap 500-600.

Es ņēmu ford focus 1.6 bija lētāk. Jāmeklē cik un pa cik, bet neaizmirsti noskaidrot vai prāmja biļetes ir iekļautas. Tie tur daudz būs nepieciešami, un ir ko redzēt. Pārtika, jā praktiski mūsu šveices cenās.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

Palasot jūsu komentārus, secinājumi:

1) Braukt ar prāmi uz Zviedriju, tad uz Norvēģiju ar savu auto. Visoptimālākais variants. No dzīvot kempingos ( namiņi un teltis), ko rezervēt iepriekš. Un pabraukāt kādu maršrutu.

Varētu būt tīri interesants piedzīvojums. Atcerēties studentu gadus, kad patika dzīvot teltīs un ēst sūdus. Sīčiem interesanta pieredze. 

papildjautājums specialistiem - kā tur ar odiem, laika apstākļiem ( cik sapratu, bieži lietus)  vai lāčiem? Ja patvaļīgi ieiet kalnos, var palikt par lāču barību? 😂

mīnuss - esmu pieradis pie komforta, un man var apnikt jau pēc pirmās nakšņošanas.Var  ņemt viesnīcas, bet tās 200 eiro par nakti... 😡😡 

2) uzspļaut komunistiem un aizbraukt kaut kur dažus tūkstošus km vairāk uz Dienvidu pusi.

Tā, ka tagad domāju.

Paldies par  komentāriem.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

tagad padomāju, ka man sīkie teltī nakšņoja tikai divas reizes, vienu reizi manas mājas pagalmā un otru reizi - kad telts bija uzlikta istabā. Un otrajā gadījumā, nakts vidū viņiem palika karsti un aizgāja gulēt gultās.

spainis Reģ.: 27.04.2006
1 1 Atbildēt

Es te viņvasar biju ar moci līdz Norgei nobraucis. Ar prāmi uz Zviedriju un tālāk ar tik uz priekšu. Bija plāns ar teltīm, kad apnīk, tad viesnīca/apartamenti utt. Man ar patīk komforts, bet tās četras naktis teltīs nebija ne vainas. Neko iepriekš nebukojām. Kad salijām un gribējās viesnīcu, tad būkingā rezervējām pēc situācijas un lieta darīta. Biju jūlijā. Trāpijās pat mega lēti apartamentu piedāvājumi slēpošanas kūrortos. Kalnos odu nebija, lāču arī nē. Vienīgi govis brīvi klīst un var trāpīties, ka noiet garām gar telti. Sūdu ēšana jau atkarīga no paša vēlmēm. Ko skatīties, tas jau jālemj pašam, kur un kādos bezceļos gribās braukt. Mums bija trīs punkti, kas bija ierakstīti plānā kā obligāti redzamie, pārējais pēc apstākļiem. Daba jau tur visur smuka. Trollstigen, Blåhø un Tronfjell bija obligātie.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
1 0 Atbildēt

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
1 0 Atbildēt

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Esmu tur bijis. Smuki un iespaidīgi. Foršas atmiņas, skatoties to video. Jāpāpj, ja pareizi atceros, bija kādas 2-3 stundas.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

GB12 rakstīja: Esmu tur bijis. Smuki un iespaidīgi. Foršas atmiņas, skatoties to video. Jāpāpj, ja pareizi atceros, bija kādas 2-3 stundas.

Uz tā akmeņa uzleci 😃 bet godīgi☝️

GB12 Reģ.: 29.03.2011
0 0 Atbildēt

Es par otro video - Preikestolen...

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Viencexpercs rakstīja: Palasot jūsu komentārus, secinājumi:

1) Braukt ar prāmi uz Zviedriju, tad uz Norvēģiju ar savu auto. Visoptimālākais variants. No dzīvot kempingos ( namiņi un teltis), ko rezervēt iepriekš. Un pabraukāt kādu maršrutu.

Varētu būt tīri interesants piedzīvojums. Atcerēties studentu gadus, kad patika dzīvot teltīs un ēst sūdus. Sīčiem interesanta pieredze. 

papildjautājums specialistiem - kā tur ar odiem, laika apstākļiem ( cik sapratu, bieži lietus)  vai lāčiem? Ja patvaļīgi ieiet kalnos, var palikt par lāču barību? 😂

mīnuss - esmu pieradis pie komforta, un man var apnikt jau pēc pirmās nakšņošanas.Var  ņemt viesnīcas, bet tās 200 eiro par nakti... 😡😡 

2) uzspļaut komunistiem un aizbraukt kaut kur dažus tūkstošus km vairāk uz Dienvidu pusi.

Tā, ka tagad domāju.

Paldies par  komentāriem.

Rezervēšana iepriekš = uzprasīšanās uz klimatiskām nebūšanām. 

Lietus skaitās bieži, es esmu no kādām 25 reizēm2x uzrāvies. Pamatsecinājums = ad hoc plānošana ir veiksmes formula. Vairums gadījumu gan sekmīgi arī preschedulētā režīmā esmu izbraukājis.

Ja headcounts <=4 pers, tad mierīgi var neko nerezervēt. Visdrīzāk 1h laikā tūristu maršrutā (!!!!!) atradīsi kādu brīvu un nedārgu hytte. Viena daļa (~30%) to hytte nemaz nav internetā un tu to nevarēsi pierezervēt. Tikai troļļi pa telefonu to var sarezervēt.

Odu nav! Kautkur plakankalnēs, kur acīmedzami purvi, kāds ir redzēts, bet tā nav. Atšķirībā no piem Islandes, Skotijas.

Lāču nav. Kalnos vari palikt, kur gribi, bet jāsaprot klimats - negaisa laikā mierīgi vari nosalt vai palikt par grillētu expertu - elektriskā izlāde pārvietojas pa klints virsmu. Ejot kalnos labi apavi un labs lietus apģērbs līdzi ir obligāti. Lietus mierīgi var līt horizontāli un t mierīgi nokrīt līdz +4C un lejā neko ātri netiksi.

Viesnīcas mierīgi var atrasat arī par 80 eur, tikai tās būs pilsētās, kas NO ir visai neinteresantas un tālu no jaukām vietām. 

Bet braukāt pa NO ir nereāli forši - nekur Alpos nav tik asi ceļi. Runa ir par ceļiem, kas sākas ar R vai apzīmējas ar3 cipariem.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

"nekur Alpos nav tik asi ceļi"

Tiešām? Paskatījos slavenā Trollstigen dashcam video no... autobusa. Tikmēr Stelvio nav izbraucams pat kemperiem, par autobusiem nemaz nerunājot. Un Stelvio nemaz nav mazākā un asākā Alpu pareja, tikai slavenākā un nopietni izbūvēta - ir sanācis braukt pa tādām, kur brauc zem slēpošanas pacēlājiem pa patiešām vienas mašīnas platuma asfaltu, bez jebkādiem nožogojumiem un, lai samainītos, jāmeklē iespēja, kur vari nobraukt no asfalta klintīs.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

eidis jā piekrītu, tā ir. Labākais ieteicamākais braukt jūlijā un dārgākais 4 vietīgs apartaments bija 110eur. Naktsmītnes izvēlējāmies booking un airbnb pēc maršruta nevis otrādi. Nu tur bik jāpačeko līdz. Par laika apstākļiem, var bieži mainīties pat 0,5h laikā īpaši kalnos, piemēroti apģērbi obligāti. Ja piem auto nr ārvalstnieku tur var neuzlikt par nejauši neprecīzi P, tad ar NO nr būs soda kvīts. Bet nekas traks, ir tur labi.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Labākā sezona skaitās jūl / augusta robeža. Maijā daļa kalnu ceļu būs ciet. Maijā Geirangera trase bija pārklāta ar 1,5m sniegu.

Parkošanās strīpas pieskata visās R-Eiropas valstīs. Arī Luksemburgā var saņemt kvītiņu par šo.

opelis Reģ.: 03.10.2005
0 0 Atbildēt

Pats ar savu auto esmu bijis NOR. Prāmis no/uz Tallinas līdz Stokholmai. NOR viesnīcas dārgas un sūdīgas, pārtika arī. Braucu pa Jāņiem, nepārtraukti gāza lietus, pa Troļļu sienas serpantīniem nobraucu, tos īsti pat nepiefiksējot, jo redzamība bija līdz priekšā braucošā auto bamperim. Bet bezlietus brīžos - daba ļoti skaista. Auto , teltīs un kemperos var nakšņot visur. Pēdējās tendences skandināvu prāmjos - www.delfi.lv/life/56010800/notikumi/120000341/parsimts-svingeru-saboja-atputu-kruiza-kugi-silja-symphony

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Saņēmos paskatīties video, kā tad īsti tas Trollstigen brauciens izskatās un ļoti vīlos. Tik izslavēts un tik... nekāds, salīdzinot ar pavisam "parastām" Alpu pārejām, nemaz jau nerunājot par Stelvio.

eidis Reģ.: 07.11.2001
0 0 Atbildēt

Bradypus rakstīja: "nekur Alpos nav tik asi ceļi"

Tiešām? Paskatījos slavenā Trollstigen dashcam video no... autobusa. Tikmēr Stelvio nav izbraucams pat kemperiem, par autobusiem nemaz nerunājot. Un Stelvio nemaz nav mazākā un asākā Alpu pareja, tikai slavenākā un nopietni izbūvēta - ir sanācis braukt pa tādām, kur brauc zem slēpošanas pacēlājiem pa patiešām vienas mašīnas platuma asfaltu, bez jebkādiem nožogojumiem un, lai samainītos, jāmeklē iespēja, kur vari nobraukt no asfalta klintīs.

Trollstigen ir tīrs pops. Ja mācētu lasīt, būtu pamanījis mani piesaucam R ceļus un 3ciparu ceļus. Trollstigen ir 2ciparu ceļš. Principā sūds priekš tūristiem. Skatu laukums gan jauks. 

NO ir serpentīni, kur Sharan sliekšņi ķeras plakņu maiņas vietās.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 0 Atbildēt

Nu sliekšņi jau ķeras arī Rīgas bedrēs Bet nu OK - ticēšu, ka arī NO tādi ceļi ir. Diez vai gan pareizi būs teikt, ka Alpos tādu nav.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

opelis rakstīja: Pats ar savu auto esmu bijis NOR. Prāmis no/uz Tallinas līdz Stokholmai. NOR viesnīcas dārgas un sūdīgas, pārtika arī. Braucu pa Jāņiem, nepārtraukti gāza lietus, pa Troļļu sienas serpantīniem nobraucu, tos īsti pat nepiefiksējot, jo redzamība bija līdz priekšā braucošā auto bamperim. Bet bezlietus brīžos - daba ļoti skaista. Auto , teltīs un kemperos var nakšņot visur. Pēdējās tendences skandināvu prāmjos - www.delfi.lv/life/56010800/notikumi/120000341/parsimts-svingeru-saboja-atputu-kruiza-kugi-silja-symphony

ja tur būtu atpalikuši ( viendzimuma) diez vai viņiem aizrādītu - tā taču būtu viņu apspiešana.

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti