Cilvēki brauca ar ūdens motocikliem uz Roņu salu.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023

Izlasīju interesantu rakstu:

www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/14.07.2024-viens-no-jura-pazudusajiem-udensmotociklistiem-atrasts-dzivs-otra-viriesa-meklesana-turpinas.a561378/

Man, kā faktufīlam palika ļoti interesanti. 

No Rojas līdz Roņu salai ir aptuveni 25-30 km. Kāds ir ūdens motociklu ātrums?

Domāju, ka tur varēja aizbraukt diez gan ātri. Ja 10:00 izbrauca, tad jau 11:00 vajadzēja būt tur. Bet ziņas, ka pazuda tikai 13:40....

Kas tur īsti varēja tāds notikt, lai abi paliktu bez motocikliem, jūrā. 

Ir kaut kam kāds interesants viedoklis, komentārs par šo?

Varbūt pieredze?

Es peldēju no Rīgas līdz Roņu salai 2 reizes. Ar lēnu katamarānu vesalu dienu. Abas reizes jūra izskatījās diezgan mierīga. 

Varbūt iekrita sestdien tā vētra lielā?

 
imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Tika minēta Kaltene kā starta punkts. Tad tas ir 42 km. Un, jā izskatās, ka tieši bija negaiss jūrā tajā laikā.

papildinājums:

www.tvnet.lv/8058977/foto-viens-no-jura-pazudusajiem-viriesiem-ir-atrasts-dzivs-informe-bezvests-lv

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
1 0 Atbildēt

Kaut kas nesagāja. Iespējams apjukums, tex problēma, laika apstākļi lokāli. Neesmu nekāds tur Ūmoču braucējs, bet no savas pieredzes, izbraucot no līča okeānā piemetās ļoti liels stress. Kamēr aizvējā nekas netraucēja, varēja turēt ātrumu, bet kad jau sākās lielāki viļņi un ieplakas bija tikai domas kā atgriezties atpakaļ, neapgāzties. Otrs, pasažieris arī man, nevari jau braukt kā krosā kājās. Nebija vējš un spēcīgs lietus...

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

no līča okeānā???? 😂

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
2 0 Atbildēt

Varētu tā teikt...globusam apmēram pretējā pusē😂

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 1 Atbildēt

tad jau tas nav tas pats. Okeāns jau nav Baltijas ezers.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

degviela var pietikt? Kāds viņiem patēriņš?

p.s.

Cik sapratu no citiem rakstiem, tad bija vētra.

wons Reģ.: 26.07.2017
2 0 Atbildēt

Bija gadus atpakaļ, trīsvietīgs Kawasaki. Atrums līcī 90kmh, ir braukts līdz igauņiem ar. Lai brauktu uz Roņu salu tur vajadzētu braukt tomēr grupā, vienam otru pieskatīt + tomēr hidru uzvilkt un vestes, kādu rāciju paķert līdzi. Visbīstamākais bez vētras protams ir kuģu ceļa šķērsošana, ja vēl pieredzes nav.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
5 0 Atbildēt

Kārtējo reizi prātiņš par īsu. www.rei.com/learn/expert-advice/personal-locator-beacons.html

Doties jūrā bez šāda aprīkojuma ir paša izvēle. Diemžēl. Bet to jau kolektīvās bezatbildības izglītības sistēma nemāca.

robchix Reģ.: 04.03.2002
1 1 Atbildēt

Droši vien, tur kāda uzņēmēja bizītis bija domāts, kaut kā neticās, ka savācās turīgu jūras klases ūdensmoču īpašnieki un izlēma visi apmeklēt Roņusalu.

aizejošais Reģ.: 23.05.2005
0 0 Atbildēt

Kaut kas neklapē. Ūdens moto atrada ūdenī, dzīvo - uz salas?

robchix Reģ.: 04.03.2002
3 0 Atbildēt

aizejošais rakstīja: Kaut kas neklapē. Ūdens moto atrada ūdenī, dzīvo - uz salas?

Ūdensmoci var piesmelt it sevišķi ja sākās viļņi un tas sāk tajos rakties iekša. Piesmeļoties līdz zināmam daudzumam tas protams nenogrimst, bet kļūst ārkārīgi nestabils, un viegli apgāžams. Viļņos piesmeltu to ir praktiski nereāli atgāzt atpakaļ, un kur nu vēl piesmeltu. Vienkāršāk iespējams to pamest ja sala jau ir redzama un esi labs peldētājs un ir pat veste.

wons Reģ.: 26.07.2017
0 0 Atbildēt

Visticamāk ka bojāts korpuss mocim, vai un uz ko uzskrēja, vai jau bija pirms tam uzsists. Bet lai nu kā, visi atcerieties, ka jāpaļaujas pa lielam tikai uz saviem spēkiem, tādēļ pirs došanās jūrā 100x visu pārdomāt. Pirms pāris gadiem pie Kolkas jūrā iepūta kaitbordistu, visi skatījas no krasta, kā puisis noslikst, nebija līdzekļu ar ko izglābt. Arī tagad meklēja dronu ar termokameru...

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
2 0 Atbildēt

Precīzi pateici 😡 Vēl joprojām nav parastākā drona pludmales uzraugiem, ko varētu paķert un palaist 1min laikā, lai no augšas ieraudzītu/atrastu grimstošu cilvēku! Ja pat nelieli viļņi un nav saule, vari būt netālu blakus no slīkstošā un neieraudzīt viņu! Pat nomest kaut vai elementāru peldlīdzekli.

0pis Reģ.: 16.02.2023
0 1 Atbildēt

Atpūtniekiem vajag samest dronam slīcēju meklēšanai. Varbūt pat Baba Jaga, kas var aiznest glābšanas vesti, snikeri un ūdens blašķi.

Torsons Reģ.: 10.05.2024
0 0 Atbildēt

Klau, bet ir kaut kur info - kādi tieši ūdensmoči viņiem bija? Tie pavisam prastie, ar kuriem pa ezeriem un upēm braukā, vai arī jūras klases, kas ir tā kā nopietnāki verķi?

iciks Reģ.: 29.05.2013
3 0 Atbildēt

Visdrīzāk jau arī - ai, kas tad nu tur ko neaizbraukt ar moci, cik tad tas attālums. Gan jau viss liekas daudz vieglāk, nekā faktiski ir.

Pazīstams cilvēks savulaik piedalījās līdzīgā avantūrā, vien brauca ar laivām. Saprotams, nekad nebija nekas līdzīgs darīts, vien palaidās uz to, ka kaut kāda fiziskā forma ir, gan jau būs labi. Kādu gabalu pirms finiša viens paziņojis, ka vairāk spēka neesot un viņam vienalga, laidīs garu ārā, bet vairāk neairēs. Pārējie šo tomēr kaut kā striķī krastā dabūjuši.

Tāpat cits zināms cilvēks arī jau n-tās vasaras KATRAS brīvdienas dragā pa jūru ar dēli un it kā liekas, ka pieredze ir, visu zina, bet tāpat teicās, ka ir gadījies, ka sanāk gandrīz vai lieli sūdi.

Tā ir jūra, joki mazi.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
3 0 Atbildēt

Pagājušajā vasarā izbaudīju "demo" ar jahtu. Bija nolasījusies tāda diezgan pašpārliecināta birojnieku kompānija, kas nez kur bija gatava braukt - kapteinis joka pēc plānota Daugavas brauciena vietā piedāvāja visnotaļ mierīgā vakarā iziet ārā pa jūras vārtiem līdz līča vilnīšiem. Bija diezgan jautri pavērot, ka varoņi saplok un daļa pat redzami maina sejas krāsu. No iepriekš sarunātā brauciena ar "kapteiņa krēslu" mastā atteicās VISI pirms tam gribošie.

0pis Reģ.: 16.02.2023
1 0 Atbildēt

Tas viss atgādina stāstus no dzīves "skaists sestdienas rīts, aizbraucam tur un tur". Domāts - darīts, braucam, pa ceļam hotdogs, kafija, šprotifajs dzied ka dzīve ir skaista un tādā dzīves svētku brīdī stūrētājs nepamana kādu, kas izgriež no blakusceļa, vai kādu citu, un sestdienas Panorāmā ir veselas 2 minūtes garš sižets par kārtējo traģēdiju, kurā valsts zaudē nodokļu maksātājus vēl reproduktīvajā vecumā.

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
2 0 Atbildēt

robchix rakstīja: Droši vien, tur kāda uzņēmēja bizītis bija domāts, kaut kā neticās, ka savācās turīgu jūras klases ūdensmoču īpašnieki un izlēma visi apmeklēt Roņusalu.

Šoreiz bija tieši tā...

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt
topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

Tad tie asprāši - kompānijas drauģeļi jāņem pie dziesmas - ko pameta tos divus!

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Nu jā, vajadzēja visiem palikt nomirt, vai ne, tas tev patiktu? Varbūt pastāstīsi sīkāk, kas tad tiem pārējiem bija jādara?

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

Tie ūdensmoto taču nenogrima, ne? Nogaidīt, vilkt malā, kaut vai uzmundrināt ar trolliskām pļāpām.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
0 1 Atbildēt

Tieši vilkšana malā bija liktenīgais lēmums tiem diviem, kas izdomāja to darīt. Nogaidīšana, sagaidot vēl sliktākus laika apstākļus visiem, visticamāk palielinātu upuru skaitu. Pareizais lēmums būtu bijis pamest to dzelzi, kas nobeidzās un pārsēsties kā pasažierim uz "vilcēju". Un nē - netroļļoju, sakot, ka nav NEKĀDA pamata baram cilvēku riskēt ar savām  dzīvībām, lai atbalstītu kāda cita ārkārtīgi nepareizu lēmumu.

core Reģ.: 03.01.2017
0 0 Atbildēt

Tu nopietni? Vai troļļo?

imzz Reģ.: 27.02.2015
0 0 Atbildēt

Jāgaida papildu informācija, ja tāda būs. Pagaidām uzkrītoši, ka visu laiku tika runāts par diviem, bet izrādās, runa par 16.

Tālāk: "Vienam ūdensmocim bija tehniska problēma. Otrs ūdensmocis centās viņu tauvā vilkt uz Latvijas pusi. Taču arī otram ūdensmocim notika tehniska kļūme un viņi abi palika pie Roņu salas. 

Kāpēc uz Latvijas pusi, ja viņi bija jau pie Roņu salas un viens izpeldēja krastā ?

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
0 0 Atbildēt

Tas viens esot peldējis 13 km - kaut kur bija minēts. 13 km! To uz ūdens esot nemaz nevar zināt, kur Roņu sala, redzēt varbūt pat knapi var! 

Nu, var jau saprast, ko tur Roņu salā darīt, nesanāca aizbraukt, laidīs atpakaļ.

opelis Reģ.: 03.10.2005
0 0 Atbildēt

wons rakstīja: Visticamāk ka bojāts korpuss mocim, vai un uz ko uzskrēja, vai jau bija pirms tam uzsists. Bet lai nu kā, visi atcerieties, ka jāpaļaujas pa lielam tikai uz saviem spēkiem, tādēļ pirs došanās jūrā 100x visu pārdomāt. Pirms pāris gadiem pie Kolkas jūrā iepūta kaitbordistu, visi skatījas no krasta, kā puisis noslikst, nebija līdzekļu ar ko izglābt. Arī tagad meklēja dronu ar termokameru...

Bija līdzīgs gadījums ("Limuzīns Jāņu nakts krāsā") - gadus piecpadsmit atpakaļ Jēkabpils Daugavsalā notika tai laikā superpopulārs pasākums - autotreks. Lai tajā nokļūtu pirms tilta uz salu bija jāsamaksā 2LVL (laikam). Džekam tas likās par dārgu (jo nauda bija ieguldīta šņabī) un izlamājis kasieri,  publiski paziņoja, ka viņš arī par velti tiks uz salu,  aizgāja līdz upei, ieleca iekšā un vairāku simtu skatītāju priekšā noslīka. Gābēji vairākas dienas šo meklēja, jo straume darīja savu.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
2 1 Atbildēt

0pis rakstīja: Atpūtniekiem vajag samest dronam slīcēju meklēšanai. Varbūt pat Baba Jaga, kas var aiznest glābšanas vesti, snikeri un ūdens blašķi.

Nevis atpūtniekiem vajag samest, bet to vajadzētu par to naudu, kaut vai ko izgāž visādos Vidējā atruma posmos un policijas dronu zonderkomandām ņemt un krasta apsardzei aprīkojumu nopirkt.

Tas protams nemaina, ka braucēji, maigi sakot vieglprātīgi bijuši.....

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti