WRC rallijs Latvijā - lielākais motoru sporta notikums, bet

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Latvijā notiks mūsdienu vēsturē lielākais motoru sporta un varbūt pat sporta notikums Latvijā, bet...

Realitātē pedējos 15+ gadus cilvēkus neinteresē rallijs un arī šim rallijam salīdzinoši ar citiem WRC posmiem būtu jābūt mazāk apmeklētiem ar maksas biļetēm. Turklāt lielu daļu no tām būs izpirkuši igauņi un lietuvieši!

Kāpēc tā? Vai arī domā, ka būs pilnas malas ar skatītājiem!

 
darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Īstenībā ralliju (un vispār jebkuras autosacīkstes) interesantāk ir skatīties televizorā 😎 Vienīgais mīnuss, ka nevar dūmu un benzīna smaržu saost. Bet Sesks jau ļoti populārs kļuvis, vismaz manā burbulī, domāju, ka daudzi aizbrauks tikai dēļ viņa.

Motorolers Reģ.: 19.07.2002
0 0 Atbildēt

Man bija vilšanās, ka WRC klasē startē tikai 10 ekipāžas, no kurām 1 letiņš, 1 igaunis, nu kāds tur pasaules čempionāts. Tiešām nesekoju līdzi ralijam, bet izskatās, ka tur viss iet uz beigām! Izmaksas tak ir milzīgas, rūpnīcas ir pametušas šo novārtā. (2 laikam vēl palikušas)

JanJan Reģ.: 07.02.2018
0 0 Atbildēt

Es dikti sen nebiju skatījies WRC, bet šis man dikti pārsteidza, ka reāli vairs nav ražotāju cīņa, jo tur piedalās tikai 3 komandas.

mefisto Reģ.: 22.05.2017
0 0 Atbildēt

Pie mums vienkārši nepopulārs sporta veids. Vakar gan redzēju ekipāžas pie Brīvības pieminekļa, tā jau smuki!

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
2 0 Atbildēt

teikšu godīgi, ja būtu lētākas biļete, VARBŪT aizietu.

Bet kad apskatījos - virs 100 eiro. ( 3*100 = 300) Uzreiz pat beidzu domāt. Lai iet nah.

Es Milānā čempionu līgas spēli skatījos sēžot laukuma centrā, 20.rindā, pretī spēlētājiem, kuri iziet laukumā un tur viena biļete 130 EUR.

Tur - čempionu līga ( labi, bija tikai 1 top komanda, otrais - lūzeris, bet tik un tā. 80000 kliedzošu cilvēku, čempionu līga.) 

Bet šeit - samaksāt 100+ eiro par to, lai pastāvētu kaut kādos krūmos un paskatīties mašīnu, kura pārbrauc reizi desmit ( ??) minūtēs.... lai iet dirst organizatori.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

es tagad paskatījos, cenas nokrita. Sanāk, ka tie 100 eiro bija tikai pirmajās dienās. Domāja, ka letiņi pamuļķi, pirks.

Varbūt kāds rallija fans skatījās uz cenu dinamiku, sekoja līdzi, vai biļetes pirka jau pirms paša rallija. Bet lai tā  paliek mācība organizatoriem.

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Tātad atkal bija pārspīlējuši ar cenām! Ja ir kādam cenu PrtSc, tad sūtiet mums uz redakciju norādot datumu.

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

Kad tikai uzradās biļetes pārdošanā, kaut kādā oficiālā saitā - vai biļešu serviss, vai biļešu paradīze.

Bija trīs cipari, vai 110, 115...kaut kas tāds. Nesataisīju skrīnseiveri. Bet pēc tam vairs neskatījos. 

Varbūt kāds cits arī to pirfiksēja?

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Maz trūka lai letiņu līdzjutēji sāktu vicoties ar igauņu faniem, kuri skrēja pāri ātrumposmam 😂 Pat trases tiesnesi neklausīja, švilpa švilpi un milici draudēja saukt 🙈 Bet igaunīši lēnie tik skrēja pāri...

Tikmēr parastie lohralijisti apmeta ozolnieku krustā pie Tukuma apļa māmiņas nissanu ar visu mazo augšupēdus😡

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Redzē vēl, kuri karogi būs redzami vairāk trasē!

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
1 0 Atbildēt

Cik runāts ar cilvēkiem, rallijs viņiem interesē krietni vairāk kā kaut kāds sūda grils no amazon.

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
1 0 Atbildēt

Redzēju, ka Igauņu 😜 Bet nu pēc Mārtiņa snieguma situācija varētu mainīties. Tik te lasāms, ka mūsējiem A tas pasākums garlaicīgs 🙈 Varbūt alus par maz? Iespējams kā naciONālo tehnisko  sporta veidu, pēc vakardienas statistikas uz LV ceļiem, varētu ieviest šo 👌

Viencexpercs Reģ.: 26.11.2023
0 0 Atbildēt

Nez ko ekofašisti teiks?

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

jamie tak lielākoties ir diezgan padumji, vajag tik pareizi "iepārdot" ideju par ICE iznīcināšanu ...

P.S. bet nu visus tehniskos škidrumus u.c. sūdus gan jāsavāc pēc šāda tusiņa, nevajag aizrsit dabu vairāk kā nepieciešms ..

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
1 0 Atbildēt

biju uz Biķerniekiem, tā kā iedeva bezmaksas biļeti. Tiešām nebiju bijis ralliju skatīties ļoti sen. Tā ka pirms padsmit gadiem, šķiet. 

Tie 10 superspicie - nu visi vienādi. Kauc riepas, smird dūmi, tarkšķ motori. man bija garlaicīgi.

msh Reģ.: 16.04.2007
0 0 Atbildēt

Ja tās būtu bijušas elektriskās mašīnītes, tad būtu bijis interesantāk?

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
2 0 Atbildēt

Nē protams!

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
2 0 Atbildēt

jā, nu tās maziņās blusas, tie rallijmobiļi sīko vīriņu sports ja tev ir 1,50m augums, tad tu vari mēģināt kļūt par pilotu

GTD2 Reģ.: 18.10.2004
2 0 Atbildēt

Viencexpercs rakstīja: Kad tikai uzradās biļetes pārdošanā, kaut kādā oficiālā saitā - vai biļešu serviss, vai biļešu paradīze.

Bija trīs cipari, vai 110, 115...kaut kas tāds. Nesataisīju skrīnseiveri. Bet pēc tam vairs neskatījos. 

Varbūt kāds cits arī to pirfiksēja?

Iepriekspārdošanā biletes pirku visām četrām dienām par 55Eiriki, uzskatu ,ka tas nebija dārgi,Pirms rallija bija 85 eiriki. Cilvēku bija ļoti daudz veidojot lielus satrēgumus it sevišķi Liepājas virzienā satrēgums sākās jau desmit kilometrus pirms grobiņas , pēc pēdējā dopa arī bija kaut kas līdzīgs Rīgas virzienā. Policija labi palīdzēja un organizēja satiksmi. Bija dēļ pārslodzes traucēti mobilie un interneta sakari. Skarus bija paredzēts organizēt ar speciālu lidmašīnu no Zviedrijas ,kurai bija gaisā janodrošina internets, bet tai radās piektdien tehniskas problēmas un tā atgriezās tikai svētdien, kad ar internetu viss bija kārtībā, dēļ tā arī radās ķibele ar reklāmas arku,kuru nepaspēja novākt kad to nonesa iepriekšējā mašina un Tanāks tajā ietriecās

GTD2 Reģ.: 18.10.2004
0 0 Atbildēt

Motorolers rakstīja: Man bija vilšanās, ka WRC klasē startē tikai 10 ekipāžas, no kurām 1 letiņš, 1 igaunis, nu kāds tur pasaules čempionāts. Tiešām nesekoju līdzi ralijam, bet izskatās, ka tur viss iet uz beigām! Izmaksas tak ir milzīgas, rūpnīcas ir pametušas šo novārtā. (2 laikam vēl palikušas)

Rallijās nekad nav bijis ļoti daudz komandu, bet protams bija vairāk, pēdējais trieciens ,ka dēļ dīzeļgeitas izmaksām ralliju pameta spēcīgākā komanda vw. Jā izmaksas ir ļoti lielas viena mašīna maksā miljons, vienas ekipāžas starts izmakša apmēram tik pat daudz. Ir palikušas trīs komandas divas pilnīgas rūpnīcas komandas trešā privātā, ar kuras auto brauca mārtiņš , kas ir  ar ford atbalstu

GTD2 Reģ.: 18.10.2004
0 0 Atbildēt

topinamburs rakstīja: biju uz Biķerniekiem, tā kā iedeva bezmaksas biļeti. Tiešām nebiju bijis ralliju skatīties ļoti sen. Tā ka pirms padsmit gadiem, šķiet. 

Tie 10 superspicie - nu visi vienādi. Kauc riepas, smird dūmi, tarkšķ motori. man bija garlaicīgi.

Biķernieki noteikti nav īstā vietā kur skatīties ralliju, tas vairāk bija šovs, tās mašīnas bija regulētas grants seguma jo uz īstajiem grants dopim nebija paredzēts servissa parks un vissi auto saregulēti  nākošās dienas grants dopiem, Arī braucēji reti kurš gāja tur uz rezūltātu jo tādā mikimauša īsā dopā var vairāk zaudēt nekā iegūt.

Krokodils Reģ.: 29.06.2017
2 0 Atbildēt

Redzot, to kā standarta latvieši piegāja pie sportland telts kas bija blakus biļešu maiņas punktam kur pārdeva rallija apdrukas preces. Un lielākais vairums vienkārsi ierēca, ka pa wrc keponu vai t-kreklu 30€ jāmaksā(tikpat cik i-veikalā).. Tas jau norāda kāda mums ir pirktspēja un kādas mums ir prioritates..

Jo alko veikalā atstāj tikpat vai vairāk un tur tāā nepukst.

 Mūžā šis man šis bija trešais WRC pasakums kā skatītājam, varu teikt, ka Latvijā cilvēku +/- tikpat bija, kā citur Eiropā kur esmu bijis.

Mazliet piekliboja uz vietas organizācija, daudz reizes viens maršals saka vienu, otrs ko citu, kā arī vairākās lielajās fanu zonās(kur bija arī ēdinasana) pietrūka kāds TV ekrāns utml lai varētu sekot līdz.

 Jo pat mūsdienā joprojām, internets šajos punktos kur daudz cilvēku uzsedušies uz to vienu nabaga regionālo torni, bija tikai nosaukumā un pilnīgi neko nevareja atvērt, lai sekotu līdz Bite, LMT, Tele2 visiem situācija vienāda un nē tas nebija 'mežā!' Nācās zvanīt mājiniekiem lai noskaidrotu kādi rezultāti.. Te mūsu OP varēja labāk nostrādāt uzliekot papildus mobīlos torņus..

  Protams žēl ka mūsdienā tik maz komandu, jo esmu redzejis un sajutis, kā S. Loebs pašaujās garām stūrējot citroen, kā arī P. Solbergs pie Subaru stūres.... Talajā 2008 gadā Vācijā un 2015 gadā Polijā. 

Par pašu kopvērtejumu, jā pietrūkst tas pats VW un Citrons un/vai Škoda vēl WRC1 kategorijā priekš interesantuma. Bet nu jā ļoti dārgs prieks piedalīties, domaju ka no FIA puses arī tiek kaut kas segts šīm 3 esošajam ražotnes komandam lai viņas neaizietu, jo tas ir kā minimums priekš kaut kādām skatāmām sacensībām. Savādak viss galīgi aizietu pa skuju taku....

 Bet joprojām pie trases tās sajūtas tās pašas, kā pašaujas garām top kategorija. Vienīgi salīdzinot ir mazāka tā sporta benzīnu smaržas piegarša gaisā, jo redz mūsdienu zaļais ekošmeko kurss.... 😄

👍 Visā visumā, priekš pirmās reizes organizēšana līmenī un bija laba nedeļas nogale!

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

A drīkst jautāt, ko tad tagad lej tajos WRC?

Krokodils Reģ.: 29.06.2017
0 1 Atbildēt

Kopš 2022 gada sezonas sakuma WRC1 ir noslēdzis līgumu ar piegādātāju 'P1' par atjaunojamo 'fossil-free' degvielas piegādi, kas visiem ir stingri jālej šajos autiņos, kopā ar hibrīdiekārtu un noteikti kādu filtru sistēmu uzbāztu uz izplūdes, pirms tā tiek 'gaisā' lai mazinātu izmešus...

 HAIL ZAĻĀS NORMAS!!!!!

Ja kāds sūkstās par mūsu zaļo nestes MY dīzeli = pēc internetā pieejamā cenrāža to var Vācijā iegādaties tā maksā 270€(bez pvn) par standarta 54L mucu, jeb 5€/L bez pvn.

Salīdzinot ir kudiš mazāka tā salkani foršā degvielas smarža, kāda tā agrāk bija šiem dampjiem. 😊

WRC2 klasē vēl pagaidām gan, lej kādu zupu grib.

GTD2 Reģ.: 18.10.2004
0 0 Atbildēt

Pat mūsu vietejā latvijas čempionātā ir noteikta katrai klasei kāda degviela atļauta, ne visiem atļauts liet lēto e85 degvielu

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 0 Atbildēt

Tojestj, ja kādam aptrukstas degviela, tad es nedrīkstu pieskriet ar savu benzin kanniņu un to sporta kāru uzpildīt?

GTD2 Reģ.: 18.10.2004
0 0 Atbildēt

Volx rakstīja: Tojestj, ja kādam aptrukstas degviela, tad es nedrīkstu pieskriet ar savu benzin kanniņu un to sporta kāru uzpildīt?

Tev švaki vai būs tāda degviela, tur nelej to degvielu, kuru lej ielas auto

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti