Sāk mazināt atbalsta pasākumus elektroauto - Forums - iAuto

Sāk mazināt atbalsta pasākumus elektroauto

iAuto Reģ.: 17.07.2001

Kas un ko sāk.mazināt elektroauto!

1 2
Kaapeec Reģ.: 23.09.2003
2 2 Atbildēt

Bradypus rakstīja:

“Kas var būt lētāk kā braukt ar elektrisko.”

Braukt ar sabiedrisko vai velosipēdu. 

Neatbilst patiesībai. Man aizbraukt no Salaspils uz darbu Rīgā ar sabiedrisko izmaksā 2 x 2 EUR vilciens un 2 x 1.5 EUR pilsētas trambulim/čimbulim. Tas būtu 7 EUR. Ar lādējamo hibrīdu elektrības režīmā izmaksas ir līdz 2 EUR turp-atpakaļ.

Velosipēdu kā variantu neizskatu, patīk komforts.

0pis Reģ.: 16.02.2023
0 0 Atbildēt

Ja brauc uz darbu Rīgā katru dienu, tad sabiedrisko jārēķina 1x30, nevis 2x1.50x20 - atšķiras tieši 2x

Auto ir labi, ja nav jāperas 2x dienā cauri pilsētai, t.i. ja pietiek aizbraukt līdz robežai un vēl mazliet. Shēma 15min no mājas līdz Rīgai un tad vēl 45min cauri pilsētai ir stulbākais, ko var sev uzkraut kaklā.

Petka Reģ.: 09.09.2001
2 0 Atbildēt

Tā to nerēķina ;)

Pieskaiti amortizācijas izmaksas un līzinga maksājumu.

topinamburs Reģ.: 12.04.2019
1 0 Atbildēt

Petka rakstīja:

Tā to nerēķina ;)

Pieskaiti amortizācijas izmaksas un līzinga maksājumu.

20000 uz 10 gadi ir 5 eiro dienā. Benzīnniekam vel benzīns klāt. 

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
2 0 Atbildēt

Jomajo… kurš auto pa 20k ir gatavs nobraukt 10 gadus bez remontiem? Un pat tad - jau tie 5 EUR dienā “nodzēš” otra jūsmiņa argumentu 😂 

0 0 Atbildēt

Nekas tur nav jāpieskaita. Auto jebkurā gadījumā ir izdevumi. Es nerunāju par kapeiku pi*anu, bet par reāliem ikdienas izdevumiem, ja man ir jauns lādējamais hibrīds, salidzinājumam var ņemt jaunu benzīnnieku. Salīdzinājums ar sabiedrisko transportu bija tikai kolēģa komentāra dēļ, ka tā esot lētāk.

Un nē, cauri centram man ar auto uz darbu nav jābrauc, bet ja ar sabiedrisko, tad gan jākuļas cauri centram. Ilgums vienā virzienā 25 lidz 45 minūtes atkarībā no diennakts laika. Vilciens Rīga – Salaspils 22 – 24 min, vēl apmēram 30 min līdz darbam.

0 0 Atbildēt

Nu tad nevajag muldēt par “lētāk”, ja tomēr izrādās, ka auto ir ērtības, par ko ir vēlēšanās maksāt. Tas arī viss. 

2 0 Atbildēt

Jā, nudien, brīnums, jo šis nav gluži iViVi vai iRīgasSatiksme portāls, bet gan iAuto? Un ne iVelobraucējs?

"Lētāk" ir objektīvs tikai tad, ja pareizi salīdzina.

Nomirt ir lētāk nekā dzīvot, bet kādam par bērēm tāpat būs jāmaksā.

0 1 Atbildēt

Pats vispār saproti, kam un ko te klārē? Ne jau es te ievilku lētumu, bet tieši iebildu par stulbu ideoloģijas stumšanu, argumentējot ar “lētāk”.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Tev laiks uz iSabiedriskais portālu. Dīvaini, bet tomēr apgrozies auto forumā. Tikai zirgu transportam ir nākotne.

0 0 Atbildēt

Cik izdzēri?

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
0 0 Atbildēt

oi, zirgu transports ir šausmas! kā agrāk smirdēja visas pilsētas ielas! zirgu āboli dažādās stadijās visur!

1 2

Lasītākie raksti

Jaunie raksti