2025.gada decembrī ES pārdots vairāk BEV nekā ICE - Forums - iAuto

2025.gada decembrī ES pārdots vairāk BEV nekā ICE

anonimikis Reģ.: 18.10.2002

ICE beigas nenovēršami tuvojas 

ACEA dati

Sales of electric vehicles (EVs) overtook standard petrol cars in the EU for the first time in December 2025, according to new figures released by industry group the European Automobile Manufacturers’ Association(ACEA). 

The figures show that registrations of battery EVs – sometimes referred to as BEVs, or “pure EVs” – reached 217,898, up 51% year-on-year from December 2024, as shown in the chart below. 

Meanwhile, sales of standard petrol cars in the bloc fell 19% year-on-year, from 267,834 in December 2024 to 216,492 in December 2025. (Note that this definition, from ACEA, excludes “hybrid” cars that only run on petrol, but also have a small battery.)

https://www.carbonbrief.org/analysis-evs-just-outsold-petrol-cars-in-eu-for-first-time-ever

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 1 Atbildēt

Pašam nemaz nerodas jautājums, kādēļ ziņa ir procentos, nevis absolūtajos ciparos un ICE rādītājs ir rēķināts kaut ko izlaižot?

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
1 0 Atbildēt

Mans novērojums izvēlei par labu EV ir tikai subjektīvs, mazāk jābrauc uz pjanku pie garāž Janka un visas tās lietas ap un par. Aizmirsies jau to cenu čekosana tajos pumpjos. Bet te nu jā, kam neder, neder. Pats ir dīzelists bijis utt, labi to deķi zinu. Paldies, sākat likt 👎

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Jo BEV iet līdzi laikam. Arī LV kļūst pieejami laikmetīgi BEV

SS.COM Vieglie auto Citas markas, Cena 65 900 €. Hiphi Z Awd 672 ZS 120 kWh 11.2023 Pirkta Eiropas unique kWh Полный - Sludinājumi

Ja pareizi saprotu, tās melnās strīpas sānos ir ekrāni. Un pikseļu trijstūri zem lampām ir dinamiski ekrāni komunikācijai ar ārpasauli

Lasītākie raksti

Jaunie raksti