Netrafarētie Policijas auto bizness vai kārtība Latvijā? - Forums - iAuto

Netrafarētie Policijas auto bizness vai kārtība Latvijā?

Aigars1981 Reģ.: 23.01.2026

Vēlējos padalīties ar iespaidiem un uzzināt citu Cilvēku novērojumus un domas.

Piemēram Jūrmalā vairākus mēnešus patrulē skaisti zilā Škoda kura plus,mīnuss braukā katru dienu pa vienu un to pašu maršrutu.Parasti braukā laikā kad Cilvēki brauc uz darbu vai no tā ap 8 no rīta un ap 17.00 vakarā ,dežūrē vietās kur vairākas joslas un tukšāka satiksme un Cilvēki nedaudz pārsniedz šad tad jo tajās vietās nav blakus ne skolu dārziņu vai citu tāda veida iestāžu,kautgan visa pilsēta zin apmēram kurās vietās Pilsētā visvairāk notiek pārkāpumu un tiek braukts diezgan agresīvi tiešām apdraudot sevi un citus.Vai nav neviens kas to visu kontrolē un izvērtē kur tiešām vajadzētu pabiedēt autovadītājus un veidotos drošāka satiksme un butu kāds labums sabiedrībai no tā visa vai tomer tas ir tikai atklāts oficiāls bizness un nosplauties par ko vērtīgāku sabiedrībai bet svarīgi tikai ienākumi?

Aigars1981 Reģ.: 23.01.2026
0 0 Atbildēt

Un papildus Esmu novērojis ka Cilvēki pamanot šo zilo škodu braucot plūsmā ir sākuši jau automātiski strauji piebremzēt veidojot bīstamas situācijas ,jo reti jau kurš ievēro baigo distanci itīpaši kad ir vislielākā satiksmes plūsma darba dienās

0pis Reģ.: 16.02.2023
2 2 Atbildēt

Cilvēki lielākoties ir dumi. Daļa ar laiku pieradīs un neraustīsies, strauji nebramzēs. Tie, kas nevar laicīgi pamosties un saplānot laiku, brauks ar Vivilcienu un nepakļaus sevi stresam, nepārkāps (nenozīmīgi) un visiem būs labi. 

Ja cilvēki baidās no savas ēnas - jāiet pie laba instruktora un jāmācās braukt. Savulaik ir bijuši gadījumi, ka menti brauc lēnāk par plūsmu pa Vidzemes šoseju un daļa tiešām apjūk, panākot tos, un sāk vilkties un pat nemēģina apsteigt. Tie, kas ir droši par sevi, apdzina un brauca tālāk - neviens tos nedz turēja nost, nedz dzinās pakaļ. Jautājums ir par CSN zināšanām un savu spēju izvērtēt situāciju, un tad pieņemt pareizus lēmumus.

Bradypus Reģ.: 09.06.2017
1 0 Atbildēt

“slepenpolicija” vienmēr ir bijusi policejisku varas režīmu balsts - vēsturi nepamanīsi. Tomēr jāatzīst, ka tīri personīgi policijas pieejas maiņa ir pārtraukusi viņu uzmācīgās pretlikumības, par ko “labākajos” laikos sanāca rakstīt sūdzības ik nedēļu - kopā ar netrafarētajiem auto ir nācis arī pilnīgs intereses trūkums par mani un maniem braukšanas paradumiem.

darklight Reģ.: 29.10.2013
3 0 Atbildēt

Es tikai atkārtošu, ko esmu jau daudzreiz teicis. Ja policists (vienalga - trafarēts vai netrafarēts) redz pārkāpumu, tad viņa tiešais pienākums ir pārkāpumu novērst! Ja policists neaiztur pārkāpēju un nepārtrauc pretlikumīgās darbības, tad viņš pats parkāpj likumu un ir jāapsūdz nolaidībā/ bezdarbībā! Ja kāds redz, ka es nesos pa Lubānas ielu ar vājprātīgiem 69km/h, tad es vēlos, lai man dzenas pakaļ ar bākugunīm, aptur un izskaidro manas rīcības bezatbildību un bīstamību, nevis atsūta foto pēc nedēļas, kad sen jau esmu aizmirsis, kur braucu un kāpēc braucu!

0pis Reģ.: 16.02.2023
1 0 Atbildēt

Kāpēc tu gribi, lai CP apdraud pārējos ar pakaļdzīšanos? Nezinu, kā citi mācās, bet es labi atceros kad mani par vairākām desmitgadēm sodīja par +20 uz Vidzemes šosejas, cik tas man izmaksāja un vēl šobaltdien braucu max +5. Ja citiem naudas sods nepalīdz saprast pārkāpuma būtību, tad secinu ka sods ir pārāk mazs/maigs. Vajag tak beidzot tos progresīvos sodus kas ņem vērā auto un dzīvesvietas vērtību un pēdējo 6 mēn. vidējo bankas bilanci (nu, lai nebūtu melnās kases cienītāju, kam naudas oficiāli nav).

darklight Reģ.: 29.10.2013
2 0 Atbildēt

Nu kā! Ja es nesos ar vājprātīgiem 69km/h, apdraudot sevi un apkārtējos, tad policista pienākums ir mani apturēt pirms noticis kas ļauns. Bet, ja mana rīcība tiek uzskatīta par drošu un bīstamību neradošu, tad par ko gan man pienākas sods?

eidis Reģ.: 07.11.2001
1 0 Atbildēt

Ir gasījies redzēt Hyndai i30, kurš patrulē rita puse pa Bieriņu "dzīvojamo zonu". Un vēl viens kautkas man bildīti no Eksporta ielas atsutija. Tad vēl viena bildite un tagad pieskatu ātrumu. Līdz +10 neko nesūta

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
2 2 Atbildēt

Valsts iestādes ar biznesu nenodarbojas pēc definīcijas. Tas pirmkārt. Otrkārt, sabiedrībai ļoti noderīgi ir, ka policija vismaz daļēji atpelna savas uzturēšanas uzdevumus un sabiedrībai nav nekas pretī, ja šo naudu paņem no lohiem. 

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Ej nu - paskaties kas tiek parasīts no iestāžu vadītājiem un tad runā

Lasītākie raksti

Jaunie raksti