Nedroša apsteigšana kļūst par avāriju (+ video no Latvijas) 21

 
iAuto | 14.februāris 2014 14:40

Apsteigšana nedrošos apstākļos var apdraudēt ne tikai pašu, bet arī citu drošību uz ceļiem.

Publicējam video, ko mums iesūtījis iAuto.lv lasītājs. Paldies!

Tajā redzams, kā pa apsnigušu šosejas Jelgava - Rīga otro joslu kāds automašīnas "Škoda" vadītājs netiek galā ar tā vadību, un, gandrīz uztriecoties virsū blakus braucošai automašīnai, avarē savā ceļa pusē. Par laimi, šoreiz avārija bez cietušajiem.

 

Ja arī Tu pamani ko interesantu un vēlies to parādīt citiem, raksti uz e-pastu iauto@iauto.lv, vai spied pogu "Ziņo"! lapas augšā.

 
Visi komentāri
 
Audit 14.februāris 2014 15:31
5 8 Atbildēt

Lēnais vainīgs, viennozīmīgi! :-)

Vernons 15.februāris 2014 15:26
2 0 Atbildēt

Šajā gadījumā vainīgs tas, kurš zaudē kontroli pār savu auto!

Pa labo joslu braucējs nepārbrauca pāri savam baiļu un meisterības līmenism! Velti viņu noniecini!

Audit 18.februāris 2014 12:25
6 0 Atbildēt

Ironizēju tieši Tevi! Un labi pateici: "Zaudē kontroli par savu auto!". Atceries!

aansis 14.februāris 2014 16:05
4 0 Atbildēt

Vai tiešām iAuto nevarētu beigt popularizēt CSN analfabētismu?! Nu kur te apdzīšana???

iAuto 14.februāris 2014 16:27
1 0 Atbildēt

Pilnīgi pamatots pārmetums. Tā kā netiek iebraukts pretējā joslā, tad to saucam par apsteigšanu. Paldies aansis, ir izlabots.

aansis 14.februāris 2014 16:27
3 0 Atbildēt

Paldies par operatīvo reaģēšanu! :)

iAuto 14.februāris 2014 16:42
0 0 Atbildēt

Lielais brālis visu redz un runā tikai tad, kad vajag :)

Zigis 14.februāris 2014 16:30
5 12 Atbildēt

Paldies ceļu uzturētājiem.

Vieniem braucot lēnam šados laikapstākļos, citiem rodas vēlme apdzīt. Brauciet pratīgi un ar atļauto braukšanas ātrumu.

aansis 14.februāris 2014 16:40
21 1 Atbildēt

Paskatoties, cik labi noreaģēja un "savācās" labajā joslā braucošais, nav iemesla domāt, ka šāda līmeņa vadītājs brauca nepamatoti lēni. Spriežot pēc tā, cik pēkšņi un šķietami bez iemesla sāka "peldēt" apsteidzošais auto, tā vadītājam visticamāk nebija ne mazākās nojausmas par patiesajiem ceļa apstākļiem, bet vien mānīga ESP radīta stabilitātes izjūta. Esot jau blakus otram auto, nedaudz atlaida gāzi un ar to pietika, lai pārsniegtu ESP kritisko robežu.

sviesc 14.februāris 2014 20:50
5 0 Atbildēt

ja rodas visaadas veelmes, nervinjus vajag aarsteet pie dakteriem.

WALA 15.februāris 2014 0:51
5 0 Atbildēt

NU spriežot pēc tā cik efektīvi labās joslas braucējs savācās - nebija jau nu tur tik problemātiski braukt ātrāk - bet protams pareizi ir braukt ar rezervi, nevis uz galējās robežas.

Crankshaft 15.februāris 2014 10:20
3 9 Atbildēt

Zigis

Paldies ceļu uzturētājiem.

Vieniem braucot lēnam šados laikapstākļos, citiem rodas vēlme apdzīt. Brauciet pratīgi un ar atļauto braukšanas ātrumu.

------------------------------

Šai gadījumā nu nekādi nevar teikt, ka apdzenamie brauktu lēni - vienkārši tas ir reālais ātrums pa neapsnigušo špūri. Un, kā redzam, filmētāja auto mierīgi brauc un viņā nerodas nepārvarama tieksme apdzīt :-) Zigim laikam rodas :-) Tikai tāds sīkums: kā Aansis pareizi aizrāda, apdzenošajam tiešām bija vāja nojausma par problēmām, kādas var rasties, un kā ar tām "cīnīties" - es teiktu, pilnīgi inerts vadītājs pie stūres :-)

Ceļu uzturētāji? Vai tādi "Zigi" domā, ka viņi var uzrasties vienlaikus visā ceļa posma garumā? :-) Ja interesē, palasi webā, kā vācu kalnu slēpotājs Neireiters Vācijā aizvakar no rīta uz apledojuša autobāņa ar savu Porsche ienesās bortos, nācās až slimnīcā nogādāt ar aizdomām uz kakla skriemeļu traumu... Steidzas uz lidostu, uz Sočiem lidot ...

BadAss 15.februāris 2014 11:20
2 0 Atbildēt

Ja pareizi atpazīstu vietu, tad parasti avārijas notiek pārsimt metru talāk, kur kreisā pusē beidzas mežs un uz ceļa pēkšņi parādās apledojums. Dažādos gados esmu redzējis daudzas avārijas un ir bijis pat gadījums, kad vienlaicīgi pa grāvi, pie barjerām pa vidu un nomali mētājas 5 savstarpēji nesaistīti avarējušas a/m.

LMT 15.februāris 2014 12:00
0 7 Atbildēt

Divi nejēgas satikās!

Aigarcix 15.februāris 2014 20:39
10 0 Atbildēt

Nu tā papētot rodas sajūta,ka cilvēciņš maucot garām galīgi ir pārrēķinājis savu meistarību,jo sanest jau sāka nedaudz ātrāk,bet pareizi nereāģējot izraisīja tikai stulbu negadījumu.

kasinsh79 16.februāris 2014 13:24
12 0 Atbildēt

Izskatās, ka braucējs noraustījās (iespējams, sāka vilkt autiņu uz barjeras pusi) un strauji atlaida gāzi, kas priekšpiedziņas autiņam radīja nestabilitāti. Tālākais jau video redzams.

Alexiy 5.marts 2014 22:40
5 1 Atbildēt

Nu tā kā amatieris :D Tādēļ ir jābrauc uz ledus,kur nav cilvēki un jāmācas savaldīt mašīna kad viņa slīd. Cerams,ka nākošo reiz būs mācība

Riepa 30.janvāris 2016 16:09
1 0 Atbildēt

Ar labām riepām (ziemas) tur nevajadzēja nekam būt, bet ja bija, tad tikai var secināt, ka riepas ir bijušas nekādas, un vadītājs no sevis bija iedomājies par ērgli... Arī atmetoties ar labām riepām sniegā, šādi nesaslīd, tikai ar sliktu protektoru...

fwd 30.janvāris 2016 16:33
2 0 Atbildēt

Par maz gāzi deva, vai nebija atbilstošā pārnesumā, lai pietiktu dukas apdzīt un savaldīties taisnā virzienā. Būtu iemetis 3 vai 4 robā, gāzi lēzeni grīdā grīdā un būtu normāli.

Nja 30.janvāris 2016 18:05
1 0 Atbildēt

Kā dienas laikā uz tāda ceļa vispār var būt tādi apstākļi??????????????

Andrea 31.janvāris 2016 19:27
0 0 Atbildēt

Ja apdzenošais gribeja pierādīt ,ka viņš taču var braukt ātrāk par citiem,."skodai vajadzēja uzlikt normālas ziemas riepas,nevis braukt ar vecām vai lielveikalā pirktām ,kaut kādām.Neticu ,ka šis klases auto uz sniega ,tā vienkārši sanesīs(mašinas ar svaru līdz 1000.kg ir grūtāk vadāmās,tomēr riteņu bāze īsa).Paskatieties -cik ziemas sākumā garas rindas pie lietotajām riepām-kāpēc tad apavus mēs nepērkam 5.gadīgus un lietotus?

Ja lietota riepa, tad ne vecāka par 3.gadi un arī tikai nokian,pirelli un citas līdzvērtīgas.Uz visām riepām ir ražošanas gadi.

Nekad nepaļaujaties uz meistaru tekstiem ,šitās baigi labās-ir taču riepu testi pēc kuriem var orientēties pa firmām ,ja galīgi nezini .

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti