Šogad avārijās gājuši bojā 39 cilvēki 4

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 15.aprīlis 2015 9:47

Šogad trīs mēnešos uz Latvijas ceļiem dzīvību zaudējuši 39 cilvēki, kas ir par četriem mazāk nekā pērn līdzīgā laika posmā, liecina Valsts policijas informācija.

Šogad ievainojumus guvuši 814 satiksmes dalībnieki, kas ir par 42 vairāk nekā pērn.

Savukārt par pārsniegtu atļauto braukšanas ātrumu šoferiem šogad noformēti 19 730 administratīvā pārkāpuma protokoli. Pērn noformēti 26 804 protokoli.

Jau ziņots, ka Valsts policija 16.aprīlī veselu diennakti īpaši intensīvi kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu.

Šogad pirmo reizi Latvijā norisināsies ātruma kontroles maratons, kura laikā 24 stundas no 16.aprīļa plkst.6 Valstspolicija īpaši intensīvi kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Šis maratons pirmo reizi vienlaicīgi notiks visā Eiropā, sadarbojoties visām ar ceļa satiksmes drošību saistītajām institūcijām.

Ātruma kontroles maratona mērķis ir atturēt transportlīdzekļu vadītājus no tādu pārkāpumu izdarīšanas, kas saistīti ar atļautā braukšanas ātruma ievērošanu un aicināt autovadītājus izvēlēties tādu braukšanas ātrumu, kas ir drošs pašiem un pārējiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Maratona idejas autori ir Vācijas ceļu policija, kas pirmo reizi to īstenoja 2012.gadā, gūstot labus panākumus ceļu satiksmes drošības uzlabošanā. Akcija guva plašu popularitāti, kā arī to atzinīgi novērtēja visa sabiedrība. Kopš Vācijas pieredzes arī citas valstis ir īstenojušas šādu akciju, taču šogad pirmo reizi ātruma kontroles maratonā piedalīsies vienlaicīgi lielākā daļa ES dalībvalstu.

Šādu risinājumu ierosināja Eiropas ceļu policijas tīkla (TISPOL) biedri - visu Eiropas dalībvalstu ceļu policijasaugstākās amatpersonas.

 
Visi komentāri
 
LMT 15.aprīlis 2015 14:02
2 1 Atbildēt

Ziemas vispār nav bijis, bet tāds lērums ar līķiem. Tur nav pieskaitīta vieglatlēta ģimene... Patriekt šos darbības imitētājus!

Ha 15.aprīlis 2015 19:55
1 0 Atbildēt

šodien izbraukāju Liepāju,turp un atpakaļ. Redzēju tikai braucot ārā no Liepājas družbanus, cītīgi spaidot savus mobiļņikus.Pa ceļam vispār neviena. Pats vilku uz 100, man garām nesās visi kam nebija slinkums! Te nu tev bija- maratons... HA!

Aigarcix 15.aprīlis 2015 21:58
0 1 Atbildēt

Izlasi,rakstīts,ka 16.04 no 6 -iem rītā.Atkārto braucienu rīt un paziņo par jaunumiem.:)Personīgi man pofig,tāpat no rīta nevar ātri paskriet,lauķi velkas uz centru tā ,ka nav šķirbas kur ielīst.:)))

kasinsh79 16.aprīlis 2015 6:36
0 0 Atbildēt

Par bojāgājušajiem - ļoti bēdīgi.

Par ātrumpārkāpēju pastiprinātu ķeršanu šodien - nu, traki - man jābrauc uz Kauņu un pēc tam arī uz Viļņu, negribas gan uzrauties :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti