Garkalnes avārijā; kravas smagā automašīna uzbrauc velosipēdistu grupai (+ video) 38

 
Nozare.lv | 27.oktobris 2015 12:36

Seši no Garkalnē cietušajiem velosipēdistiem ar nopietnām traumām nogādāti slimnīcā. Uz vietas mediķi apskatījuši 13 cilvēkus, tai skaitā automašīnu vadītājus.

Seši no Garkalnē cietušajiem velosipēdistiem ar nopietnām traumām nogādāti slimnīcās, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola. Vēlāk slimnīcās nogādāti vēl divi avārijā cietušie, kuri sākotnēji bija atdoti vecāku aprūpē.

Uz vietas mediķi apskatījuši 13 cilvēkus, tai skaitā automašīnu vadītājus. Sešus no negadījumā cietušajiem velosipēdistiem bijis nepieciešams nogādāt slimnīcā.

Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā sākotnēji nogādāti četri bērni, kuru stāvoklis vērtējams kā vidēji smags vai smags. Tomēr vēlāk slimnīcā nogādāts vēl viens avārijā cietušais bērns. Jaunieši guvuši traumas, sākot no sasitumiem, beidzot ar kaulu lūzumiem un galvas traumām.

Kā aģentūrai LETA norādīja Bērnu slimnīcā, viena cietušā veselības stāvoklis vērtējams kā smags. Kā stāstīja slimnīcas virsārsts Vilnis Grīnbergs, vissmagāk cietušo bērnu patlaban operē. Grīnbergs piebilda, ka operācijā piedalās "daudz dažādu ķirurgu", tomēr neko vairāk komentēt viņš nebija pilnvarots. Savukārt divi no cietušajiem šobrīd jau ir stacionēti slimnīcā, bet vēl divi atrodas neatliekamās palīdzības nodaļā, kurus, visticamāk, šodien varēs jau no slimnīcas izrakstīt, prognozēja virsārsts.

Savukārt divi 18 gadus veci jaunieši ar vidēji smagām traumām nogādāti Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā. Viņi guvuši galvas, muguras un ekstremitāšu traumas. Kā aģentūrai LETA pastāstīja Austrumu slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova, šobrīd slimnīcā atrodas vēl viens avārijā cietis jaunietis, kuru atvedusi viņa māte.

Potetinova stāstīja, ka visi jaunieši ir guvuši sasitumus un brūces bez dzīvību apdraudošiem ievainojumiem. Viens no jauniešiem jau ir stacionēts specializētai tālākai ārstēšanai Traumatoloģijas un ortopēdijas klīnikā, pārējiem diviem vēl tiek veikti izmeklējumi un analīzes, un pēc rezultātu saņemšanas tiks lemts par tālāko ārstēšanu.

Pārējie negadījumā iesaistītie velosipēdisti guvuši sasitumus un nobrāzumus. Viņi nodoti vecāku aprūpē.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas Riteņbraukšanas skolas direktora vietnieks administratīvi saimnieciskajā darbā Pēteris Griķītis, par viena cietušā bērna veselību patlaban cīnās mediķi. Bērns negadījuma laikā esot bijis parauts zem mašīnas, un nav izslēgts, ka cietušajam skolas audzēknim pēc negadījuma varētu tikt amputēta kāja.

Jau ziņots, ka vakar uz Vidzemes šosejas Garkalnē, kravas automašīnai "Scania" saduroties ar vieglo automašīnu "Opel Vectra", tā pēc sadursmes ietriekusies vairākos velosipēdistos - aptuveni desmit bērnos, kas bija devušies treniņa braucienā.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, policija izsaukumu uz Vidzemes šoseju Garkalnē saņēma plkst.11.19. Policijas ekipāža notikuma vietā ieradās plkst.11.30, un patlaban ir noskaidrots, ka, braucot virzienā uz Siguldu, kāda kravas automašīna ieskrēja vieglajā automašīnā, kas pēc sadursmes ietriecās vairākos velosipēdistos.

Sākotnējā informācija liecina, ka vieglā automašīna bijusi pavadošā automašīna velosipēdistu grupai.

Kā norādīja policijā, avārijā ir vairāki cietušie. Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess, un tiek skaidroti negadījuma apstākļi.

Pagaidām noskaidrojies, ka kravas auto vadītājs nav bijis alkohola reibumā.

Rīgas Riteņbraukšanas skolas direktora vietnieks administratīvi saimnieciskajā darbā Pēteris Griķītis aģentūru LETA informēja, ka aptuveni desmit bērni bija devušies treniņa braucienā. Cietuši teju visi bērni, bet viena stāvoklis ir kritisks. Pārējiem ir dažādi lūzumi un traumas.

Pēc Griķīša stāstītā, automašīna uztriekusies no aizmugures velobraucēju pavadošajai automašīnai, kā rezultātā pavadošā automašīna uztriekusies bērniem. Treneris, kurš atradies pavadošajā automašīnā, visticamāk, nav cietis.

Rosinās noteikt stingrākas prasības riteņbraucēju grupu braucieniem pa galvenajiem autoceļiem

 
38 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
stavbremze 27.oktobris 2015 16:42
30 1 Atbildēt

Vakar pirms gulētiešanas pārlasīju vairumu komentāru pie rakstiem par tēmu un fb „Zebras” profilā un radās kaitinošas aizdomas, ka tie paši transportlīdzekļu vadītāji, kuri iestājas par un atbalsta puišu velotreniņus uz galvenajiem autoceļiem ceļiem, citkārt ir klieguši par maksimālā ‘atļautā’ limitu celšanu, būdami latenti duāļi. Proti, šodien ļaujam puišus trenēt uz ceļiem, bet vakar iestājos par atļautā braukšanas ātruma celšanu, lai tām pašām treniņgrupām „mauktu garām” ar 120kmh metrīgā intervālā…un, trakākais, ka kritiski noskaņoti nav tikai jaunieši bez pieredzes vadīt transportlīdzekli.

:-) 27.oktobris 2015 13:31
16 0 Atbildēt

Tieši tā! Pēc paša poļa vārdiem, pirms viņa braukusi vel viena fūre, kura veikusi apsteigšanas manevru, pārkārtojusies otrajā joslā, bet pašam nav bijis kur likties, jo kreisā josla, esot bijusi aizņemta!

Polis pats sevi apzaga laikā un telpā sēžot pie pēcpuses priekšā esošajam, laupot sev manevra iespēju.

anonimikis 27.oktobris 2015 12:40
13 8 Atbildēt

negadījums notika uz platas pārskatāmas šosejas, gaišā dienas laikā, ātruma ierobežojums ir 70 km/h, pavadošajam auto bija bākuguns, ir divas joslas vienā virzienā. Nav nekāda attaisnojuma smagā auto vadītāja rīcībai un nevar būt nekādu pārmetumu riteņbraucējiem tieši visu uzskaitīto faktu dēļ.

Par darba laikā notikušām avārijām ar cietušajiem, būtu uz 10 gadiem jāanulē C un D kategorijas šādiem "profesionāļiem".

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 10

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti