Garkalnes avārijā; kravas smagā automašīna uzbrauc velosipēdistu grupai (+ video) 38

 
Nozare.lv | 27.oktobris 2015 12:36

Seši no Garkalnē cietušajiem velosipēdistiem ar nopietnām traumām nogādāti slimnīcā. Uz vietas mediķi apskatījuši 13 cilvēkus, tai skaitā automašīnu vadītājus.

Seši no Garkalnē cietušajiem velosipēdistiem ar nopietnām traumām nogādāti slimnīcās, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola. Vēlāk slimnīcās nogādāti vēl divi avārijā cietušie, kuri sākotnēji bija atdoti vecāku aprūpē.

Uz vietas mediķi apskatījuši 13 cilvēkus, tai skaitā automašīnu vadītājus. Sešus no negadījumā cietušajiem velosipēdistiem bijis nepieciešams nogādāt slimnīcā.

Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā sākotnēji nogādāti četri bērni, kuru stāvoklis vērtējams kā vidēji smags vai smags. Tomēr vēlāk slimnīcā nogādāts vēl viens avārijā cietušais bērns. Jaunieši guvuši traumas, sākot no sasitumiem, beidzot ar kaulu lūzumiem un galvas traumām.

Kā aģentūrai LETA norādīja Bērnu slimnīcā, viena cietušā veselības stāvoklis vērtējams kā smags. Kā stāstīja slimnīcas virsārsts Vilnis Grīnbergs, vissmagāk cietušo bērnu patlaban operē. Grīnbergs piebilda, ka operācijā piedalās "daudz dažādu ķirurgu", tomēr neko vairāk komentēt viņš nebija pilnvarots. Savukārt divi no cietušajiem šobrīd jau ir stacionēti slimnīcā, bet vēl divi atrodas neatliekamās palīdzības nodaļā, kurus, visticamāk, šodien varēs jau no slimnīcas izrakstīt, prognozēja virsārsts.

Savukārt divi 18 gadus veci jaunieši ar vidēji smagām traumām nogādāti Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā. Viņi guvuši galvas, muguras un ekstremitāšu traumas. Kā aģentūrai LETA pastāstīja Austrumu slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova, šobrīd slimnīcā atrodas vēl viens avārijā cietis jaunietis, kuru atvedusi viņa māte.

Potetinova stāstīja, ka visi jaunieši ir guvuši sasitumus un brūces bez dzīvību apdraudošiem ievainojumiem. Viens no jauniešiem jau ir stacionēts specializētai tālākai ārstēšanai Traumatoloģijas un ortopēdijas klīnikā, pārējiem diviem vēl tiek veikti izmeklējumi un analīzes, un pēc rezultātu saņemšanas tiks lemts par tālāko ārstēšanu.

Pārējie negadījumā iesaistītie velosipēdisti guvuši sasitumus un nobrāzumus. Viņi nodoti vecāku aprūpē.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas Riteņbraukšanas skolas direktora vietnieks administratīvi saimnieciskajā darbā Pēteris Griķītis, par viena cietušā bērna veselību patlaban cīnās mediķi. Bērns negadījuma laikā esot bijis parauts zem mašīnas, un nav izslēgts, ka cietušajam skolas audzēknim pēc negadījuma varētu tikt amputēta kāja.

Jau ziņots, ka vakar uz Vidzemes šosejas Garkalnē, kravas automašīnai "Scania" saduroties ar vieglo automašīnu "Opel Vectra", tā pēc sadursmes ietriekusies vairākos velosipēdistos - aptuveni desmit bērnos, kas bija devušies treniņa braucienā.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis, policija izsaukumu uz Vidzemes šoseju Garkalnē saņēma plkst.11.19. Policijas ekipāža notikuma vietā ieradās plkst.11.30, un patlaban ir noskaidrots, ka, braucot virzienā uz Siguldu, kāda kravas automašīna ieskrēja vieglajā automašīnā, kas pēc sadursmes ietriecās vairākos velosipēdistos.

Sākotnējā informācija liecina, ka vieglā automašīna bijusi pavadošā automašīna velosipēdistu grupai.

Kā norādīja policijā, avārijā ir vairāki cietušie. Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess, un tiek skaidroti negadījuma apstākļi.

Pagaidām noskaidrojies, ka kravas auto vadītājs nav bijis alkohola reibumā.

Rīgas Riteņbraukšanas skolas direktora vietnieks administratīvi saimnieciskajā darbā Pēteris Griķītis aģentūru LETA informēja, ka aptuveni desmit bērni bija devušies treniņa braucienā. Cietuši teju visi bērni, bet viena stāvoklis ir kritisks. Pārējiem ir dažādi lūzumi un traumas.

Pēc Griķīša stāstītā, automašīna uztriekusies no aizmugures velobraucēju pavadošajai automašīnai, kā rezultātā pavadošā automašīna uztriekusies bērniem. Treneris, kurš atradies pavadošajā automašīnā, visticamāk, nav cietis.

Rosinās noteikt stingrākas prasības riteņbraucēju grupu braucieniem pa galvenajiem autoceļiem

 
Visi komentāri
 
anonimikis 27.oktobris 2015 12:40
13 8 Atbildēt

negadījums notika uz platas pārskatāmas šosejas, gaišā dienas laikā, ātruma ierobežojums ir 70 km/h, pavadošajam auto bija bākuguns, ir divas joslas vienā virzienā. Nav nekāda attaisnojuma smagā auto vadītāja rīcībai un nevar būt nekādu pārmetumu riteņbraucējiem tieši visu uzskaitīto faktu dēļ.

Par darba laikā notikušām avārijām ar cietušajiem, būtu uz 10 gadiem jāanulē C un D kategorijas šādiem "profesionāļiem".

Mahadeo 27.oktobris 2015 12:50
8 2 Atbildēt

Te drīzāk būtu uz 10 gadiem jāiesēdina cietumā . Bet tā kā valsts jau vairs faktiski nepastāv, tad likumu arī nav. Ir tikai eirocūkkūts vepru ''labā griba''

ak 27.oktobris 2015 13:00
2 1 Atbildēt

Jāaa... piekrītu anonimikim. Bet no ziņu sniegšanas viedokļa, tik dažādas baumas tiek izplatītas. Ka vieglais pavadošais auto bija VW, citās ziņās, ka Vectra... bet patiesībā Signum. Tas pats ar smago - bildēs skaidri redzams uzraksts, ka Scania, bet nē, vajag dažiem žurnaļugām rakstīts, ka DAF's... Par avārijas īstajiem iemesliem runājot, alkoholu, narkotikas un negulēšanu var noskaidrot, bija vai nebija. Bet vai vadītājs rakājās pa mobilo, un uz ceļu neskatījās, to neviens neuzzinās...

Piekasīgais 27.oktobris 2015 13:04
5 1 Atbildēt

Cik var noprast no pieejamās informācijas - avārijas iemesli visdrīzāk ir pārsniegtais ātrums un distances neievērošana, bet smagā šoferis (kuram spriežot pēc dzimšanas gada būtu jābūt pieredzējušam) saprotot savu kļūdu, izvēlējās pārbraukt pāri cilvēkiem nevis pašam stūrēt grāvī, kas būtu vienīgā pareizā rīcība, pie kuras visdrīzāk varētu ciest tikai pats un krava.

:-) 27.oktobris 2015 13:31
16 0 Atbildēt

Tieši tā! Pēc paša poļa vārdiem, pirms viņa braukusi vel viena fūre, kura veikusi apsteigšanas manevru, pārkārtojusies otrajā joslā, bet pašam nav bijis kur likties, jo kreisā josla, esot bijusi aizņemta!

Polis pats sevi apzaga laikā un telpā sēžot pie pēcpuses priekšā esošajam, laupot sev manevra iespēju.

CRDI 27.oktobris 2015 14:41
0 0 Atbildēt

Bet priekšējais tak garantē visu...

:-) 28.oktobris 2015 8:49
4 0 Atbildēt

Tas Kiesnera izpratnē! Man nē! Vienīgais ko auto vadītājs var darīt, ir garantēt drošību, saskaņa ar csn, tikai un vienīgi sev!

Ja pirmā fūre redzēja un spēja veikt apsteigšanas manevru bez problēmām, tad polis, sekojot Vernona ieteikumam, jeb ignorējot CSN prasības, pats sevi iedzina mēslos!

ak 27.oktobris 2015 13:07
2 1 Atbildēt

Vispār tas auto laikam tiešām bija Vectra universāls, bet tika pataisīts par Signum.

stavbremze 27.oktobris 2015 14:23
0 0 Atbildēt

Te grūti ierakstīt garāku komentāru. Bez CSN, CSL, KL, LAPK palasiet citus MK likumus un noteikumus. Tiesiskais rāmis ir daudz plašāks, kas ierobežo un nosaka atbildību, pienākumus un tiesības. Piemēram, "Izglītības likums" un "Sportistu un bērnu ar paaugstinātu fizisko slodzi veselības aprūpes un medicīniskās uzraudzības kārtība". Daudz interesanta!

Maris 27.oktobris 2015 21:57
0 0 Atbildēt

te ir ļoti viegli ierakstīt garākus komentārus!

stavbremze 27.oktobris 2015 14:31
0 0 Atbildēt

Mācību jeb treniņu brauciena mērķim ir jābūt bērnu veselības saglabāšana un nostiprināšana, darot to, nedarot, to, attīstot to, lietojot to, veidojot to...bet treniņu mācību uzdevums ir tas un tas, kādas strukturālas un kādas funkcionālas pārmaiņas organismā tas rada utt.

GB12 27.oktobris 2015 14:32
7 0 Atbildēt

Te nav ko spriedelēt - velosipēdisti un opelis panam negarantēja drošību, attiecīgi, šamie viennozīmīgi vainīgi...

Ja nopietni, tie, kas ir braukuši pa Polijas ceļiem, zina, kādām manierēm braukā poļu tālbraucēji, attiecīgi, šis pārāk nepārsteidz.

stavbremze 27.oktobris 2015 14:33
0 0 Atbildēt

Tas viss, lai atbildētu, kāpēc zēns brauca aiz pavadošās mašīnas.

kaspis 27.oktobris 2015 14:41
3 0 Atbildēt

kāda atšķirība, kur zēns brauca - viņš taču neatpalika no tā auto simtus metru kā arī neaizsedza nevienu bākuguni...

Kanibaals 27.oktobris 2015 16:25
2 7 Atbildēt

225. Velosipēdu vadītāji treniņnodarbību laikā vai organizētu sacensību laikā, ja tos noteiktā kārtībā pavada speciāli aprīkoti automobiļi, drīkst neievērot šo noteikumu 224.punktā, kā arī 219., 221. un 223.punktā minētās prasības, ja tiek nodrošināta ceļu satiksmes drošība.

Tas, ka brauca aiz pavadošā t-līdz ir CSN pārkāpums, jo CSN nosaka, ka ar velo ir jābrauc pie labās malas un nevis pa joslas vidu. Tā kā ņemot vērā trenera jau tā bezatbildīgo rīcību visticamāk tiks pasludināts, ka tas zēns nemaz nav audzēknis un tāpat vien pakaļ braucis.

Par smagā šofera rīcību neņemos spriest, jo nav zināmi citi negadījuma apstākļi.

CRDI 27.oktobris 2015 14:39
9 1 Atbildēt

Vai oranžā bākuguns ir ar brīdinājuma signāla juridisku statusu? Kurš orgāns vai loceklis ir jātirina pa logu vai citu vēri, lai taptu skaidrs, kā tā ir oranžā bākuguns?

rt 27.oktobris 2015 14:42
0 0 Atbildēt

Tad kurš auto uzbrauca velosipēdistiem - smagais vai vieglais? Vai vieglais garantēja smagajam drošību? Vai vieglais darīja visu, lai izvairītos no avārijas?

Ginča 27.oktobris 2015 15:08
2 0 Atbildēt

Braucu pa šo ceļu jau ilgus gadus un esmu vērojis šos treniņus.Ļoti reti esmu redzējis uz pavadošās mašīnas bākuguni,parasti gan tikai ieslēgtas avārijas gaismas.Esam ar kolēģiem sprieduši ka vienreiz tas labi nebeigsies,vai tiešām sporta skola tik nabaga ka nevar nopirkt kārtīgu oranžo signāluguni,it īpaši tagad kad pieejamas visdažādākās LED armatūras.Kaut kāda bākuguns gan avārijas bildēs redzama tikai nevis uz opeļa jumta bet gan labajā pusē pie pasažiera sēdekļa uz grīdas.Un loģiski ka ja ir ieslēgti avārijas signāli tad nekāda brīdināšana par virziena maiņu nesanāk.

Vernons 27.oktobris 2015 15:19
6 20 Atbildēt

CSN 10. punkts! Katram satiksmes dalībniekam jārīkojas TĀ, lai nebūtu ŠITĀ! Vai "Citai personai", spota skolai, nav saistoši šie Noteikumi?

CSN 113. punkts! Šķēŗslis, kurš jāapbrauc!

Vai bija radīti pietiekami apstākļi, lai šo "šķēršļu" grupu savlaicīgi ieraudzītu?

Katram, priekšā esošam, ar savu rīcību, darbību vai bezdarbību, ir jāgarantē drošība!

Neizskatās ka visi satiksmes dalībnieki apzinās savas rīcības sekas. Ja arī bija vēl viena fūre, tad šim "palaidniekam" pie kājas, kas notiks pēc viņa! Vai grūti bija savlaicīgi paņemt pa labi, lai aiz viņa braucošais arī ieraudzītu šo velo braucēju grupu.

Es kaut kā nemanu nekādas speciālas papildus gaismas.

Un galu galā velosipedistiem ir strikti noiteikta kārtība un secība kā pārvietoties pa ceļiem.

Kopš kura laika drīkst traucēt satiksmi braucot ar parāk mazu ātrumu?

Pagaidām redzu tikai vienu, atbildība paredzēta katram otram, "nav ievērojis distanci". Kāpēc ne katram šie Noteikumi ir jāzin un jāpilda?

Noslēdzošo grupas puiku saspieda starp vieglo, pavadošo, un smago!

Smagā vadītājs ir īsts auns. Būtu gājis, bremzējot, pa labi un visi būtu sveiki veseli! Ar noķīlētiem riteņiem auto nav vadāms!

Sekas vieglāk par vieglu tiesāt! Bet cēloni neredzēt arī vajag mācēt!

Kanibaals 27.oktobris 2015 16:20
7 0 Atbildēt

225. Velosipēdu vadītāji treniņnodarbību laikā vai organizētu sacensību laikā, ja tos noteiktā kārtībā pavada speciāli aprīkoti automobiļi, drīkst neievērot šo noteikumu 224.punktā, kā arī 219., 221. un 223.punktā minētās prasības, ja tiek nodrošināta ceļu satiksmes drošība.

CRDI 27.oktobris 2015 16:25
11 1 Atbildēt

Oranža bākuns bija...

Nevajag sēdēt astē otram, bet vajag ieverot distanci (119. un šinī gadījumā 120.)

Un galu galā Ceļu satuksmes likuma ir noteikts, ka treniņu un sacīkšu laikā velobraucēji DRĪKST neievērot daļu no CSN, kas attiecas uz velobraucējiem.

Velobraucēji treniņu laikā DRĪKST un VAR atrasties pirms un aiz pavadošā auto.

vienīgais, kurš neko te negarantēja un neievēroja bija poļu kurinātājs

stavbremze 27.oktobris 2015 16:42
30 1 Atbildēt

Vakar pirms gulētiešanas pārlasīju vairumu komentāru pie rakstiem par tēmu un fb „Zebras” profilā un radās kaitinošas aizdomas, ka tie paši transportlīdzekļu vadītāji, kuri iestājas par un atbalsta puišu velotreniņus uz galvenajiem autoceļiem ceļiem, citkārt ir klieguši par maksimālā ‘atļautā’ limitu celšanu, būdami latenti duāļi. Proti, šodien ļaujam puišus trenēt uz ceļiem, bet vakar iestājos par atļautā braukšanas ātruma celšanu, lai tām pašām treniņgrupām „mauktu garām” ar 120kmh metrīgā intervālā…un, trakākais, ka kritiski noskaņoti nav tikai jaunieši bez pieredzes vadīt transportlīdzekli.

Kanibaals 27.oktobris 2015 18:10
0 0 Atbildēt

Tos kurus punktus var pārkāpt CSN skaidri ir rakstīts, bet braukt aiz pavadošā t-līdz gan nav pie tiem. Lai gan nesaprotu kam tie izņēmumi un kāpēc gan sacensībās velo nevajag aprīkot ar bremzēm un drīkst braukt bez ķiveres kā arī atstarotājs būtu liels traucēklis?

CRDI 27.oktobris 2015 18:57
8 1 Atbildēt

Pavadošais transportlīdzeklis, tas nenozīmē, ka tas brauc tikai aiz grupas. Tas var braukt arī pirms grupas, lai grupai (vai atsevišķiem sportistiem) dotu iespēju atpūsties braucot aizvējā, var braukt arī grupai pa vidu. CSN nereglamentē vello treniņu pavadošā auto atrašanās vietu uz brauktuves attiecībā pret sportistiem. Pieļauju, ka gan jau ir kādi reglamentējoši šī sporta veida noteikumi, kas attiecas uz treniņiem.

Ķiveres esamību neviens neatceļ, kaut gan CSN kā obligātu nosaka tikai līdz 12 g.v.

Kas attiecas uz bremzēm un atstarotājiem, tur domāti ir speciāli sporta vello ar savām specifiskajām prasībām, kas paredz bremžu un citu loriņu neesamību, un šis punkts atļauj ar tādiem braukt pa koplietošanas ceļiem.

Kanibaals 27.oktobris 2015 20:10
0 0 Atbildēt

Pavadīt ir pavadīt, neizdomā jaunus terminus. Turpat CSN ir līdzīgi punkti kur saprotams kādā kontekstā ir vārds pavadīt, piemēram, "41...Uzsākt (turpināt) braukt drīkst tikai pēc tam, kad ir pabraucis garām transportlīdzeklis ar iedegtu mirgojošu zilu bākuguni, kurš brauc aiz pavadāmā transportlīdzekļa (kolonnas)."

Aizvēju rada arī priekšā braucošie dalībnieki. Nodrošināt satiksmes drošību nekādi neiet kopā ar atļauju braukt aiz t-līdz, jo jebkuram dalībniekam krītot auto būs spiests bremzēt un bez bremzēm esošais sportists ieskries pakaļā, lai būtu aizvējš un vismazākā piepūles pēc pieredzes zinu ka jābrauc ļoti tuvu ~50cm attālumā un nebūs laika reaģēt.

CRDI 27.oktobris 2015 21:20
0 0 Atbildēt

44. Pirms pavadāmā transportlīdzekļa (kolonnas) braucošajam operatīvajam transportlīdzeklim jābrauc ar iedegtu mirgojošu zilu un sarkanu bākuguni un ieslēgtu speciālu skaņas signālu. Aiz pavadāmā transportlīdzekļa (kolonnas) braucošajam transportlīdzeklim jābrauc ar iedegtu mirgojošu zilu bākuguni.

Nu šeit minēts, ka PIRMS pavadāmā.... Tātad tas kurš brauc pa priekšu arī ir pavadošais. Un reizēm vedot VIPus pavadošais brauc TIKAI pa priekšu.

Pavadošais, tas nozīmē pavadīt, būt kopā ar.... Neatkarīgi no tā kur atrodas, priekšā aizmugurē vai blakus....

Par bremzēm vēlreiz. Ne jau visi sporta vello ir bez bremzēm, bet ir tādi. Un ar tādiem drīkst treniņa laikā braukt pa koplietošanas ceļiem. Šoseju sporta vello ir ar bremzēm

Ginča 27.oktobris 2015 15:20
5 0 Atbildēt

Gribējās vēl paturpināt par drošību,distanci un ātrumu.Skaidrs kā diena ka polis distanci neievēroja,bet ja pārsniedza ātrumu tad jājautā cik ātri brauca vieglais kurš poli neielaida otrajā joslā? Šīs vasaras beigās kad jau bija atvērts izremontētais ceļa posms Sēnītes virzienā bet vēl bija ātruma ierobežojums 70 braucu pa šo posmu ar apm. 75 km/h - apdzina visi,pat GAZ 53 asenizācijas muca.Pa ilgiem darba gadiem gan Eiropā gan Skandināvijā esmu pieradis ātruma ierobežojumus ievērot un ne man spriest vai tā zīme tur vajadzīga vai nē!

Ginča 27.oktobris 2015 15:26
4 0 Atbildēt

Un vēl mazliet par drošību - pašu un citu. Avārijas bildēs nevienai personai(izņemot policistus un mediķus)mugurā neredzēju atstarojošās vestes.Skandināvijā pat ja auto tikai saplīst vadītājs vispirms uzvelk vesti un tikai tad lien uz ceļa.

Vernons 27.oktobris 2015 15:36
0 19 Atbildēt

Pie mums nav pieņemts katram ar savu rīcību un piemēru garantēt sev un citiem drošību!

Visi ieciklējušies, ka katrs otrais ievēros distanci, bet negarantēs drosību! Tāds savāds domino efekts.

ak 27.oktobris 2015 15:45
6 1 Atbildēt

Visiem eiropas standartu, gaismu, un vestu piekritējiem. Likumos noteiktās normas ir laba lieta, bet es uzskatu, ka labam vadītājam ir jāredz uz ceļa esošie objekti, kuriem nav nekādu atstarojošo elementu, kā piemēram: dažādi dzīvnieki, kuri var uzskriet, nokritis ķieģelis, palielāks akmens, dēlis ar naglu. Un, pieņemsim, ka kāds laucinieks, neko nezinādams iet pa ceļa nomali pufaikā, ko , tāpēc ir tiesības viņu neredzēt, ka viņam nav vestes ??? Ārstu komisiju ejot, visiem redzi pārbauda. Polis ne tikai brauca šā vai tā, esmu pilnīgi pārliecināts, ka bija arī novērsies no ceļa nezin kādu iemeslu dēļ, un situāciju pamanīja par vēlu. Varbūt tas viss vēl summējās ar šeit jau pieminēto poļu bezkaunīgo braukšanas manieri.

Ginča 27.oktobris 2015 16:00
1 0 Atbildēt

IR jāredz un pārsvarā jau arī redz,pat naktī ,,bojāgājējus,,.Bet šeit iet runa par sportistu grupas drošību un laikam nevajadzētu paļauties uz ,,ir jāredz,,.Un ja par bezkaunību - visbezkaunīgāk brauc igauņi - gan ar vieglajiem gan smagajiem. Pa Tallinas šoseju igauņu fūru dēļ ar vieglo negribās braukt. Piebildīšu ka pats esmu fūres šoferis

kasinsh79 27.oktobris 2015 15:48
7 2 Atbildēt

Es neņemos te spriest tiesu, nezinot visus apstākļus, bet viens gan ir fakts - nekad mūžā plašajā Polijā visticamāk fūres šoferis tādu situāciju manījis nebija! Vismaz es tādu velobraucēju grupu citās valstīs neatminos gan. Lai gan esmu braucis pie stūres ārvalstīs ļoti daudz (pie vieglā auto stūres, kā neprofesionālis).

Mani tikai ļoti izbrīna pats aizturēšanas fakts, nevienam neesot bojāgājušam negadījumā. Zinu vienu reālu gadījumu Polijā, kad fūres šoferis no LV nobrauca nevietā un tumsā uz ceļa izskrējušu sievieti. Nododot liecību, jau pēc 5h viņam ļāva turpināt ceļu uz Latviju, par negadījumu vairs nekad nevienam pat neatgādinot. Kur nu vēl aizturot vai tml.

Vispār es fūristus cienu un uzreiz viennozīmīgi nenosodītu.

Principā, visus ar C, D, E kategorijām, kuri nobraukuši savā mūžā ne vienu vien miljonu km...

stavbremze 27.oktobris 2015 17:56
0 0 Atbildēt

Lasot CSN 219. un 225., aizdomājos par MK nr. 725 "Transportlīdzekļu pārbūves noteikumi" un nosacījuma palīgteikumu 225. punktā ", ja tiek nodrošināta ceļu satiksmes drošība." Respektīvi, pie pārbūvēm viss sākas ar mopēdiem, par velo ne vārda. Kā dzirdēts, nereti puiši savus "sporteniekus" uzlabo dažādos veidos, notiek pašdarbība. 219. bremzes ir, 225. bremzes nav...

jozis 27.oktobris 2015 23:13
3 2 Atbildēt

Redzēju to klaunu kurš atradās pie stūres pavadošajai automašīnai,vai tad viņam nav jāievēro distance lai garantētu riteņbraucēju drošību,vai var 12gadīgu puišeli laist uz intensīvas satiksmes ceļa,bija vai nebija dzeltenā bākugus pat ar zilo tas ir noziegums.

artis 28.oktobris 2015 12:35
3 0 Atbildēt

un kapec nevar treneties slegtas trases pimeram bikerniekos nevienu netraucetu

he 29.oktobris 2015 22:30
0 0 Atbildēt

tev tupik pašam vispār ir kaut velosipēda tiesības,tu pat autobusu no furgona neatšķir,kur nu vēl vilcēju atpazīt anonanik!

he 29.oktobris 2015 22:56
0 0 Atbildēt

domāts anonanikam un vēl dažiem velofrēniķiem fūres uz ceļa strādā,tāpat kā ceļinieki,tikpat labi iebrauciet kādā rūpnīcā un mīdiet vaļā,ar visiem veļļukiem tikiet miskastē!!! ja vajag atpūsties,tad guliet mājās,pavadošais ar muld tikai.

nirgas nak 6.novembris 2015 20:49
0 0 Atbildēt

Padebilie rigas paķi! Kad iemacisities vienreiz braukt? Kadam no tiem cietusajiem tirliniem maz ir veluka vaditaja aplieciba? Izlien te ar huinjam uz cela, kam nav nedz atstarotaju, nedz parejie lorini kas nepieciesami. Kur skatas CSDD un parejie auni kas kontrole satiksmi? Tad jau kapec man masinai iet TA, apdrosinat un parejas huinjas? Noteikumi tak visiem vieni.... Itka, vai ne?

Labi zinam kadi pāķi brauc arā no rīgas.... Lai kada nelaime butu prieksa, neviens tevi neielaidis tai kreisaja josla, kur vel furi...

Un parejie sitie stulbenu komentari.... Ejiet tak pa gaisu... polis, krievs vai letiš, kada starpiba kas pie stures? Ir un paliek cilveks. Tad jau pec patiesibas jasoda opelis, tak vins uzbrauca virsu? Vai tad ne? Un prieksa braucosa fure? Laicigi pagrieziens pa kreisi un re, nebutu cietuso?

Ta jau ir? Sodit pie mums mak visi? I menti, i stulbeni no cssd.... Tapat ar kukulus nemt, bet kad jarupejas un jakontrole situacija uz celiem, tad kur ir visi sie gudrie? M? Majas skaita valstij nozagtos einārus....

Distanci neieveroja? Kas? Polu soferis vai stulbais opelis? Tatad ari opelis isteniba ir vainigs, vai tad ne? Vins bremzeja un tomer uztriecas virsu? Kur atbilstosa distance? Vai cik mes visi gudri vai ne? Tikai pec kara...

Un lai vainotu soferi nav jabut daudz smadzenem.... Cilveks centas izvairities no sadursmes, neizdevas... Protams zel.... Bet kur skatas veluku trenneris? Cik vinam to smadzenu, tapat skolas vaditajam, policijai, un ari gudrajiem no csdd? Kapec nekontrole? Padomajiet pasi- cik liela ir atrumu atskiriba velukam no 70kmh? Logiski ja viens parauj mala, nekad nespesi noreaget. Un tie kas nav braukusi ar furem un smago tehniku, vispar lai savas nekompotentas domas un spredikus patur pie sevis. Tas nav vieglais ko var vena mirkli paraut sanus. Pats tur ikdiena braukaju, trauce tur traktortehnika, lenie gliemezi un ari izcilie ritenu mineji.... Gribat trenneties? Esiet ar smadzenem un dariet to slegtas trases!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis 2

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti