"Lexus" vadītāja "piespiež" avarēt kravas busiņu (+ video) 35

 
iAuto | 16.janvāris 2017 16:51

Video autors raksta, ka "Lexus" vadītāja aizgriezusi priekšā busa šoferim, kurš, mēģinot izvairīties no sadursmes, pazaudē kontroli pār savu spēkratu un piedzīvo smagu avāriju (skatīt no 1:30). Video autors interesējas, kurš pie notikušā vairāk vainīgs - "Lexus" vadītāja vai busa šoferis?

 
35 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Юрий Советский 16.janvāris 2017 18:25
17 4 Atbildēt

Busa vadītājs ir gatavais āmurgalva, un tas ir arī viss! (vermonts tā teiktu), jo šajā gadījumā Lexus vadītājs parādīja pagrieziena radītāju pirms manevra veikšanas. Tātad garantēja drošību aizmugurē esošajiem.

Godīgi sakot: visi viņi ir āmurgalvas, sākot ar vermontu un beidzot ar lexusa un busa vadītājiem.

solaris 16.janvāris 2017 17:30
16 21 Atbildēt

Buss brauca pa savu joslu ar pietiekami lielu distanci no priekšā esošā, bet dēļ tā, ka Lexus iespraucās starp viņu un priekšā piebremzējušo, busam nācās bremzēt straujāk, nekā ja nebūtu iespraucies. Tā kā buss nemainīja joslas, tad viņam nebija pienākums bremzēt dēļ tā, kurš maina joslas. Ja Lexus nebūtu iespraucies, tad busa ieturētā distance būtu pietiekama, lai viņam nenāktos strauji bremzēt. Jā, buss varēja agrāk noreaģēt. Proti - agrāk sākt bremzēt, kad Lexus sāka rādīt pagrieziena signālu. Taču busam nebija vispār pienākums bremzēt dēļ Lexus vadītāja vēlmes. Turklāt Lexus varēja arī neveikt to manevru, bet vēl gabaliņu pabraukt pa otro joslu - nekas viņam nebūtu mainījies. Sevišķi jau bija vēlams atteikties no nodoma līst labajā joslā pēdējā brīdī, kad priekšā bremzē un aizmugurē tuvojas buss. Līdz ar to, manuprāt, vainīgs ir busam priekšā izbraukušais Lexus.

Bet šā vai tā Palaidniexam, kā vienmēr, būs taisnība.

jaaanis 17.janvāris 2017 11:01
16 6 Atbildēt

Es uzskatu, ka vainīgs ir tikai un vienīgi bussa vadītājs. Video ir skaidri redzams, ka gan busiņa joslā priekšā braucošā mašīna, gan blakus joslā braucošā mašīna sāk bremzēt (video 1:31), bet buss turpina kurināt pat neatlaižot gāzes pedēli (kas būtu tikai normāli zinot kādas busam riepas) un redzot, ka priekšā auto plūsma sabremzējas. Lexus ieslēdz pagriezienu 1:35, bet buss turpina kurināt! Buss sāk bremzēt tikai 1:37, tātad par 6 sekundēm vēlāk nekā viņa joslā priekšā braucošais. Lexusam nebija problēmas nobremzēt un pārkārtoties, kaut arī distance starp priekšā braucošo džipveidīgo bija mazāka nekā līdz busam. Buss pats vainīgs, ka nekontrolē, kas notiek uz ceļa, iespējams, rakstīja/lasīja īsziņas. Tāpēc es teiktu, labi, ka to lūzni ietrieca betona apmalē un netraumēja nevainīgus cilvēkus.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti